Σπεσιαλίστες σούσι στο Τόκιο, κορυφαίοι Γάλλοι και Αμερικανοί σεφ, ομάδες ιχθυοπωλών, λιανοπωλητές σε αγορές καθώς επίσης και ανθρωπολόγοι, οικολόγοι και οικονομολόγοι αφηγούνται την ιστορία του γιαπωνέζικου αυτού εδέσματος.
Η εκπομπή μας λέει όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για τα ζυμαρικά. Από τα προϊστορικά απολιθώματα σπαγγέτι μέχρι τα νούντλς, τα γιαπωνέζικα στιγμιαία ζυμαρικά. Ποια είναι η πραγματική ιστορία των ζυμαρικών;
Σειρά ντοκιμαντέρ, γαλλικής παραγωγής (ARTE) 2007, σχετικά με απλά, τοπικά πιάτα που έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστά και καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο.
Το ντοκιμαντέρ αφηγείται περίεργες ιστορίες για το πιο διαδεδομένο έδεσμα στον κόσμο: Γιατί οι Βέλγοι έχουν αφιερώσει ένα μουσείο στις τηγανητές πατάτες; Γιατί σερβίρονται στο Λευκό Οίκο τα τελευταία 200 χρόνια;
Η ανακάλυψη του σάντουιτς το 18ο αιώνα είναι το μεγαλύτερο γεγονός μετά τις φέτες ψωμιού. Έχουν γίνει πολλές παραλλαγές του ανά τον κόσμο - τραμετζίνι στην Ιταλία, Χοτ Ντογκς στη Νέα Υόρκη, το γνωστό χάμπουργκερ και Χαμ Μπαο Μπάο στο Πεκίνο.
Η εκπομπή μας λέει όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για τα ζυμαρικά. Από τα προϊστορικά απολιθώματα σπαγγέτι μέχρι τα νούντλς, τα γιαπωνέζικα στιγμιαία ζυμαρικά. Ποια είναι η πραγματική ιστορία των ζυμαρικών;