Ο Σέιν Ντέλια βιώνει την αναγέννηση της Οθωμανικής κουζίνας και των παραδόσεων στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη που εκτείνεται σε Ασία και Ευρώπη και κυριολεκτικά ενώνει την Ανατολή με τη Δύση.
Ο Σέιν Ντέλια επισκέπτεται τη Φετιγιέ, έναν παράδεισο για άγγλους ταξιδιώτες, και ερευνά εάν η τοπική κουζίνα έχει επηρεαστεί από τον μαζικό τουρισμό που φιλοξενεί το μέρος.
Ο Σέιν Ντέλια ταξιδεύει βόρεια στα βουνά του Πόντου για να φτάσει στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, την Τραπεζούντα, όπου εντοπίζει ένα πολύ ιδιαίτερο ψάρι.