Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Σχετικά με τον Σμιντ - iShow.gr
Σχετικά με τον Σμιντ (About Schmidt)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Κοινωνική
Είδος
Κοινωνική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2002
Διάρκεια
125'
Συντελεστές
Υπόθεση
Ο Γουόρεν Σμιντ (ΤΖΑΚ ΝΙΚΟΛΣΟΝ) βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση της ζωής του. Πρώτα απ΄ όλα, μόλις βγήκε στη σύνταξη μετά από χρόνια αδιάκοπης υπηρεσίας ως προϊστάμενος καταθέσεων στην ασφαλιστική υπηρεσία Δασονόμων και τώρα πια νιώθει ότι δεν έχει κανένα προορισμό. Επιπλέον, το μοναχοπαίδι του, η κόρη του Τζένιφερ (ΧΟΟΥΠ ΝΤΕΗΒΙΣ), πρόκειται να παντρευτεί έναν τελείως αφελή κι αντιπαθητικό τύπο, ενώ μετά από 42 ολόκληρα χρόνια γάμου η γυναίκα του Ελεν (ΤΖΟΥΝ ΣΚΟΥΪΜΠ) πεθαίνει τελείως αναπάντεχα.
Χωρίς δουλειά, σύζυγο και οικογένεια, ο Γουόρεν ψάχνει απελπισμένα να βρει κάποιο νόημα στην ολοκληρωτικά άχρωμη ζωή του. Έτσι ξεκινά ένα ταξίδι για ν΄ ανακαλύψει τον εαυτό του, εξερευνώντας τις καταβολές του και διασχίζοντας τη Νεμπράσκα, μέσα στο τροχόσπιτο με το οποίο είχε ονειρευτεί να τριγυρίσει ολόκληρη την πολιτεία μαζί με την, νεκρή τώρα πια, σύζυγο του. Ο τελικός προορισμός του είναι το Ντένβερ, όπου ελπίζει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σ΄ αυτόν και την κόρη του -με την οποία έχει αποξενωθεί κατά κάποιο τρόπο- φτάνοντας έγκαιρα και βοηθώντας την στις προετοιμασίες του γάμου. Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι μισεί το μέλλοντα γαμπρό του, τον Ράνταλ (ΝΤΕΡΜΟΝΤ ΜΑΛΡΟΝΕΪ), έναν παρακατιανό κι αποτυχημένο άντρα ο οποίος κερδίζει τη ζωή του πουλώντας στρώματα νερού. Και σαν να μην έφταναν όλ΄ αυτά, ο Γουόρεν τρομάζει από το ανεξάρτητο πνεύμα των μελλοντικών του συμπέθερων (ΚΑΘΙ ΜΠΕΗΤΣ και ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΧΕΣΜΑΝ). Τότε είναι που ο Γουόρεν συνειδητοποιεί ότι ο νέος σκοπός στη ζωή του είναι να αποτρέψει την κόρη του απ΄ το να πραγματοποιήσει αυτόν το γάμο.
Στη διάρκεια αυτής της κωμικής αλλά και ταυτόχρονα τραγικής οδύσσειας, ο Γουόρεν απαριθμεί τις περιπέτειές του και μοιράζεται τα συμπεράσματά του μ΄ έναν αναπάντεχα νέο φιλαράκο και εξομολογητή: τον Ντούγκου Ούμπο, ένα εξάχρονο ορφανό παιδί από την Τανζανία, στο οποίο στέλνει το ποσό των 22 δολαρίων κάθε μήνα μέσω ενός οργανισμού που διαφημίζει τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του στην τηλεόραση. Μέσα από αυτά τα γράμματα, γεμάτα από γεγονότα που δεν ειπώθηκαν ποτέ, ο Γουόρεν αρχίζει -ίσως για πρώτη φορά- να βλέπει με άλλο μάτι τόσο τον εαυτό του όσο και τη ζωή που έζησε
Trailer
Φωτογραφίες
Συμμετέχουν
Τζακ Νίκολσον
Warren Schmidt
Kathy Bates
Roberta Hertzel
Χόουπ Ντέιβις
Jeannie Schmidt
Ντέρμοντ Μαλρόνεϊ
Randall Hertzel
June Squibb
Helen Schmidt
Howard Hesseman
Larry Hertzel
Harry Groener
John Rusk
Κόνι Ρέι
Vicki Rusk
Len Cariou
Ray Nichols
Mark Venhuizen
Duncan Hertzel
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz