Αναζήτηση
Μια καλύτερη ζωή - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Μια καλύτερη ζωή - iShow.gr
Είδος
Δραματκή ταινία γαλλικής παραγωγής 2011
Διάρκεια
112'
Συντελεστές
Υπόθεση
Δραματική
Ο Γιαν και η Νάντια, ένας μάγειρας και μια σερβιτόρα, αποφασίζουν να ρισκάρουν τα πάντα για να αποκτήσουν το δικό τους εστιατόριο, και να φροντίσουν το νεαρό γιο της, Ρεμί. Με πολύ ταλέντο, ενέργεια και αγάπη για το όνειρο τους, ξεκινούν να το κάνουν πραγματικότητα για να βρουν τα προβλήματα και τη σκληρή πραγματικότητα να τους κατακλύζει και να τους χωρίζει. Ο Γιαν θέλει να σώσει την αγάπη του και θα ακολουθήσει τη Νάντια που έφυγε. Για μια καλύτερη τύχη. Μια καλύτερη ζωή.
Trailer
Πληροφορίες
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΩΜΗΣ 2011

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΡΟΝΤΟ 2011

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ξεκινήσαμε με μια παραδοχή: είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις των συνθηκών. Ζούμε σε ένα κόσμο που οι μόνες δουλειές για τους φτωχούς είναι οι κακές δουλειές, ένα κόσμο στον οποίο είναι καταδικασμένοι να πληρώσουν ακριβά για όλα.
Αυτοί που δε μπορούν να πληρώσουν μετρητά για το νέο τους ψυγείο, θα πληρώσουν διπλά λόγω πίστωσης. Οι τράπεζες κρατούν τα καλύτερα ποσοστά, για τους καλύτερους πελάτες, τους πλούσιους. Τα δάνεια στους λιγότερο προνομιούχους είναι πολύ περιοριστικά, οπότε αυτοί αναγκάζονται να καταφύγουν σε δάνεια με υπέρογκους τόκους, δάνεια από τα οποία πολύ γρήγορα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει διαφυγή.
Η ελεύθερη αγορά έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να δίνει στον καθένα μας την ευκαιρία να βελτιώσει τη ζωή του. Υποτίθεται ότι προσφέρει τη δυνατότητα ανόδου σε όλες τι επιχειρήσεις. Σήμερα, επιτυγχάνει το ακριβώς αντίθετο: η ελεύθερη αγορά είναι μια μηχανή εξαθλίωσης των φτωχών, μια καταδίκη των νοικοκυριών τους. Η πρόσφατη κρίση είναι το πιο πρόσφατο και εξαιρετικό παράδειγμα όλων αυτών.
Οι χαρακτήρες της ταινίας είναι καταδικασμένοι λόγω της επιθυμίας τους να βελτιώσουν το εισόδημα τους. Πληρώνουν πολύ ακριβά το γεγονός ότι θέλανε να είναι λιγότερο φτωχοί.
Γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι δε θα μπορούσε η ιστορία τους να βασιστεί απλά στα οικονομικά χρέη. Κατασκευάσαμε ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό κόσμο, που εμπλέκει τους χαρακτήρες σε εντάσεις πολύ πιο πολύπλοκες από οικονομικά προβλήματα. Πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι το πραγματικό θέμα της ιστορίας μας, πέρα από την κοινωνική φιλοδοξία και τα χρέη, ήταν η επιβίωση της ενότητας της οικογένειας. Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες μιας τέτοιας ιστορίας: τα οικονομικά προβλήματα καταστρέφουν οικογένειες. Το οικονομικό πρόβλημα αναγκάζει τη Νάντια να φύγει. Να αποχωριστεί το παιδί της. Ένα παιδί για το οποίο αρχικά , είχε παρατήσει τις σπουδές και την καριέρα της. Εκείνη θέτει σε κίνηση τη ρομαντική πλοκή της ιστορίας με τη φυγή της. Εκείνη πρέπει να αναζητήσει τώρα εκείνος, και να την ξανακερδίσει. Ο Γιαν όμως είναι αυτός που κρατάει την πλοκή. Η φιλοδοξία του τον παγιδεύει. Ο ίδιος θέτει τους κανόνες και τους καταρρίπτει.
Η ταινία ξετυλίγει σιγά σιγά τη σχέση ενός άντρα κι ενός παιδιού, την αμοιβαία αποδοχή δύο ανθρώπων που έχουν στερηθεί την αγάπη. Το παιδί είναι το κλειδί, ο κρυφός ήρωας της ταινίας. Επιτρέπει την επιβίωση ενός συναισθηματικού δεσμού όταν όλες οι κοινωνικές συνδέσεις έχουν καταρρεύσει. Μέσω αυτού, οι ενήλικες σώζονται και βρίσκουν νόημα στη ζωή τους. Χάρη σ’ αυτόν μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι τη ζωή τους.
Σεντρίκ Καν

Συμμετέχουν
Γκιγιόμ Κανέ
Yann
Λεϊλά Μπεχτί
Nadia
Abraham Belaga
Le marchand de sommeil
Νίκολας Άμπραχαμ
L'entrepreneur
François Favrat
Le banquier
Brigitte Sy
La femme bénévole surendettement
Valérie Even
La femme du restaurant en Vendée
Arnaud Ducret
Patron Nadia
Jeremias Nussbaum
Gars bar Vendée 3
Julien Lucas
Nouveau gérant
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551