Η Έλενα Τσαγκρινού γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Γαλάτσι και ζει στην Αρτέμιδα. Η πρώτη της επαφή με τη μουσική και το τραγούδι ήταν σε ηλικία 13 ετών όταν πήγε στο μουσικό σχολείο της Παλλήνης. Από μικρή ήταν πεισματάρα, ό,τι ήθελε το διεκδικούσε και ήξερε πως θα πετύχει.
Η πρώτη της επαφή με τη δημοσιότητα ήταν το 2009 όταν διαγωνίστηκε στο talent show του ΑΝΤ1, Ελλάδα, έχεις ταλέντο. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως ήθελε η νεαρή τραγουδίστρια, αφού μετά το παιχνίδι δεν υπήρξε κάποια πρόταση συνεργασίας. Η Έλενα όμως δεν το έβαλε κάτι και η επιμονή της την δικαίωσε.
Κάποια χρόνια αργότερα, και μετά την αποχώρηση της Κρυσταλλίας, οι Otherview, ανακοίνωσαν μέσω της σελίδας τους στο Facebook πως ψάχνουν αντικαταστάτρια και το όνομα της Έλενας επικράτησε πανηγυρικά.