Αναζήτηση
Βιμ Βέντερς (Wim Wenders) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
14/08/1945
Ηλικία
79
Βιογραφικό
Ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο Βιμ Βέντερς, γεννημένος στο Ντίσελντορφ το 1945, έπειτα από αρκετές τηλεοπτικές και μικρές κινηματογραφικές παραγωγές, συγκέντρωσε την προσοχή της διεθνούς κριτικής και του κοινού με το "H Αγωνία του Τερματοφύλακα Πριν από το Πέναλτι" το 1972. Η δεκαετία του ’70 χαρακτηρίστηκε από την road τριλογία "Η Αλίκη στις Πόλεις" (1974), "Λάθος κίνηση" (1975) και το "Άρχοντες του Δρόμου" (1976), μέσα από την οποία άρχισε να διαμορφώνεται το κινηματογραφικό του στίγμα. Ακολούθησαν δύο ακόμη σημαντικές ταινίες στην καριέρα του, το "Αμερικάνος Φίλος" (1977), όπου συνεργάστηκε με τον Ντένις Χόπερ και "Η κατάσταση των Πραγμάτων" (1982), ένα σχεδόν αυτοβιογραφικό φιλμ που στηριζόταν στην εμπειρία του από την προηγούμενη ταινία του, "Χάμετ", και τις διενέξεις που είχε με τον παραγωγό του τότε, Φράνσις Φορντ Κόπολα. Το φιλμ εκείνο έκανε περίπου τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το 1984 ήρθε η πρώτη του συνεργασία με τον ηθοποιό, αναγνωρισμένο θεατρικό συγγραφέα Σαμ Σέπαρντ, το "Παρίσι, Τέξας" (1984), μια μεγάλη εμπορική επιτυχία του, που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Κανών. Πρόκειται για το φιλμ που τον ταξίδεψε στην απεραντοσύνη της αμερικανικής υπαίθρου και στον κόσμο και τους δαίμονες του Σέπαρντ, όπου δεσπόζουν η αποσύνθεση της οικογένειας και η πατρική αφοσίωση ή απουσία.

Μετά το "Παρίσι, Τέξας" και πλέον έχοντας την αναγνώριση που αναζητούσε, ο Βέντερς επέστρεψε στη Γερμανία, όπου γύρισε ένα ακόμη εξαιρετικό φιλμ, "Τα Φτερά του Έρωτα" (1987), στο οποίο φωτογράφισε την κάθε πλευρά του διχασμένου τότε ακόμη Βερολίνου και τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερου Σκηνοθέτη στις Κάνες ξανά.

Έκτοτε γύρισε τα "Μέχρι το Τέλος του Κόσμου" (1991), "Τόσο Μακριά, Τόσο Κοντά", κάποια ντοκιμαντέρ, όλα μέσα στη δεκαετία του ’90, που δεν υπήρξε η πιο πετυχημένη του. Έως το 1999, οπότε μας ταξίδεψε στα μουσικά μονοπάτια της Κούβας με το "Buena Vista Social Club", μια σημαντική επιτυχία του και με ένα soundtrack που άφησε εποχή. Στο "Μην Ξαναγυρίσεις" του 2005, ο Βέντερς επέστρεψε στο γνώριμο απέραντο τοπίο της αμερικανικής επαρχίας και συνεργάστηκε ξανά με τον Σαμ Σέπαρντ.Τέλος, το 2008 σκηνοθέτησε το φιλμ "Palermo Shooting".
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Every Thing Will Be Fine (2014) – O Βιμ Βέντερς επιμένει στο 3D Every Thing Will Be Fine (2014) – O Βιμ Βέντερς επιμένει στο 3D  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551