Αναζήτηση
Σερ (Cher {τραγουδίστρια}) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
20/05/1946
Ηλικία
78
Βιογραφικό
Η Σερ (Cher) γεννημένη στις 20 Μαΐου του 1946, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός.

Είναι γνωστή ως η "Θεά της ποπ" και έχει κερδίσει βραβεία όπως Όσκαρ, Grammy, Emmy, 3 Golden Globes, ένα βραβείο από το φεστιβάλ των Καννών και ένα People's Choice Award για το έργο της στην μουσική, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Η Σερ είναι η μοναδική καλλιτέχνης με Top 10 επιτυχίες στο Billboard Chart των Ηνωμένων Πολιτειών σε κάθε μία από τις προηγούμενες 6 δεκαετίες (60s, 70s, 80s, 90s, 00s, 2010s).
Η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι το τραγούδι Believe, το πιο εμπορικό single για το έτος 1999 και το πιο εμπορικό όλων των εποχών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πωλήσεις άνω των 10 εκατομμυρίων.

Κατέχει το ρεκόρ για τη διαφορά 33 χρόνια ανάμεσα στο πρώτο της και το πιο πρόσφατο Νο1 single της (I got you babe - 1965, Believe - 1999).

Οι πωλήσεις των δίσκων της αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ παραμένει ενεργή από το 1963 μέχρι σήμερα. Η καριέρα της στην υποκριτική της έφερε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και βραβείου Όσκαρ.
Η Σερ θεωρείται μακράν η καλλιτέχνις με την μεγαλύτερη ενεργή και επιτυχημένη διάρκεια στον χώρο του θεάματος, κατορθώνοντας αμέτρητες επιτυχίες που ξεκινούν από τη δεκαετία του 60 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.
Τα μουσικά είδη στα οποία έχει ξεχωρίσει είναι η ποπ και η ροκ μουσική.

Η Σερ γεννήθηκε στο Ελ Σέντρο, Καλιφόρνια τον Μάϊο του 1947. Ο πατέρας της, John Sarkisian, ήταν πρόσφυγας από της Αρμενία και εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών. Η μητέρα της, ηθοποιός και μοντέλο, έχει Γαλλοβρετανική καταγωγή.
Οι γονείς της Σερ πήραν διαζύγιο όταν αυτή ήταν μικρή σε ηλικία και τη μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια η μητέρα της, που στη συνέχεια παντρεύτηκε τον Gilbert LaPierre, έναν τραπεζίτη που υιοθέτησε τη Σερ. Η μητέρα της, την έγραψε σε μαθήματα υποκριτικής για να την βοηθήσει να αναπτύξει τη καριέρα της. Λόγω σοβαρής, μη διαγνωσμένης δυσλεξίας, η Σερ εγκατέλειψε το Fresno High School σε ηλικία 16 ετών.
Εκείνη την εποχή, η Σερ είχε μία σύντομη σχέση με τον Warren Beatty.
H Cher ξεκίνησε τραγουδώντας στα πίσω φωνητικά κυρίως σε δίσκους που την παραγωγή αναλάμβανε ο Phil Spector.
Το ρομαντικό ειδύλλιο και ο γάμος που έκανε με τον Sonny Bono (τον οποίο γνώρισε σε στούντιο ηχογραφήσεων) έδωσε ώθηση και στην καριέρα της. Το ντουέτο Sonny-Cher ηχογράφησε τα πρώτα του τραγούδια χρησιμοποιώντας το... Διαβάστε περισσότερα
ψευδώνυμο Caesar & Cleo. Αργότερα το δίδυμο έγινε γνωστό σαν Sonny And Cher. Εκείνη την εποχή η Cher είχε ξεκινήσει και σόλο καριέρα χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Bonnie Jo Mason και τραγουδώντας το "Ringo I Love You", έναν ύμνο για το μέλος των Beatles, Ringo Starr. Είχε στο ενεργητικό της κάμποσα singles που γνώρισαν επιτυχία, συμπεριλαμβανομένης της διασκευής στο τραγούδι των Byrds "All I Really Want To Do" το οποίο το καλοκαίρι του 1965 πήγε μέχρι το Νο 15 στην Αμερική και το Νο 9 στην Αγγλία. Τον Μάρτιο του 1966 η Cher κυκλοφόρησε το "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)" γνωρίζοντας επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο και φτάνοντας μέχρι το Νο 2 στην Αμερική και το Νο 3 στην Αγγλία.
Για ένα διάστημα καταπιάστηκε με τέτοια τραγούδια όπως τα "I Feel Something In The Air" και "You Better Sit Down Kids" βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το ρόλο της ηθοποιού παρόλο που το σινεμά ήταν η πρώτη και η μεγαλύτερη αγάπη της.
Ωστόσο το ότι έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στη δισκογραφία δεν σημαίνει ότι δεν εμφανίστηκε σε ορισμένα φιλμς.
Έτσι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60, η Cher είχε ρόλους στις δύο όχι και τόσο γνωστές ταινίες, 'Good Times' (1967) και 'Chastity' (1969).

Το Σεπτέμβριο του 1971 η Cher επέστρεψε στα αμερικάνικα charts με το "Gypsies, Tramps And Thieves" και το ομώνυμο άλμπουμ. Ακολούθησαν τα singles "Half Breed" και "Dark Lady" Νο 1 στην Αμερική τον Αύγουστο του 1973 και τον Ιανουάριο του 1974 αντίστοιχα. Η επιτυχία της ήταν προφανής αλλά η αισθηματική της ζωή αντιμετώπιζε προβλήματα.
Μέσα στο 1974 χώρισε από τον Sonny Bono προσωπικά και επαγγελματικά. Δυστυχώς ούτε και η επόμενη σχέση της με τον Gregg Allman είχε ευτυχή κατάληξη. Το ζευγάρι χώρισε μετά από πέντε χρόνια δεσμού κατά τη διάρκεια του οποίου ηχογράφησαν το "Allman And Woman: Two The Hard Way". Προς τα τέλη της δεκαετίας του '70, οι προσωπικές και οι επαγγελματικές σχέσεις της Cher τόσο με τον Allman όσο με τον Gene Simmons (μέλους των Kiss ) και τον Les Dudek, απασχόλησαν για αρκετό διάστημα τις κοσμικές στήλες των περιοδικών.

Εν τω μεταξύ, από το 1974 είχε αλλάξει δισκογραφική εταιρία, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Warner Bros.Το 1981 συνεργάστηκε με το rock συγκρότημα Meat Loaf στο "Dead Ringer For Love" ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την πρώτη της αγάπη, το σινεμά. Ο βασικός της ρόλος στην ταινία του Ρόμπερτ Όλτμαν Γύρνα πίσω Τζίμι Ντιν (Come Back To The Five And Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean, 1982) τον οποίον διαδέχτηκε η συμμετοχή της στο Η εξαφάνιση της Κάρεν Σίλκγουντ (Silkwood, 1983) είχαν ως αποτέλεσμα η Cher να προταθεί για πρώτη φορά στη ζωή της για Oscar.
Η Cher εμφανίστηκε επίσης στα έργα Μάσκα (Mask, 1985) με την οποία κέρδισε βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών, Οι μάγισσες του Ίστγουικ (The Witches Of Eastwick, 1987), Ύποπτοι (Suspect, 1987) και Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού (Moonstruck, 1987).
Συγκεκριμένα η ερμηνεία της στην ταινία Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού της χάρισε το όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου.
Ήταν κάτι που γιόρτασε επιστρέφοντας στη δισκογραφία με το άλμπουμ "I Found Someone". Το ομώνυμο single πήγε μέχρι το Νο 10 της Αμερικής και το Νο 5 της Αγγλίας, το φθινόπωρο του 1987.

Το Μάρτιο του 1989, η ίδια και ο τραγουδιστής των Chicago, Peter Cetera, τραγούδησαν μαζί το "After All" που έφτασε μέχρι το Νο 6. Το single υπήρχε μέσα στο άλμπουμ "If I Could Turn Back Time" απ' όπου ξεχώρισε και ομώνυμο κομμάτι που έγινε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στην Αμερική φτάνοντας μέχρι το Νο 3 τον Ιούλιο του 1989 και μέχρι το Νο 6 στην Αγγλία τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Το βίντεο κλιπ απαγορεύτηκε από το MTV και από άλλα τηλεοπτικά δίκτυα λόγω της τολμηρής ενδυμασίας της Σερ στο βίντεο. Ένα ακόμη single που ξεχώρισε ήταν το "The Shoop Shoop Song (It's In His Kiss)", η διασκευή της στο ομώνυμο τραγούδι της Betty Everett.
Το κομμάτι πήγε στο Νο 1 και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και ήταν παράλληλα το μουσικό θέμα στην ταινία Γοργόνες (Mermaids, 1990) που επίσης πρωταγωνιστούσε η Cher.

Το Μάρτιο του 1995 μαζί με την Chrissie Hynde, τη Neneh Cherry και τον Eric Clapton, η Cher πήγε ξανά στην κορυφή των βρετανικών charts με το "Love Can Build A Bridge", που ηχογραφήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό. Την ίδια χρονιά έκανε τρεις πολύ καλές διασκευές και συγκεκριμένα στο κομμάτι του Marc Cohn "Walking In Memphis", στην κλασική επιτυχία του James Brown "It's A Man's World" και στο "The Sun Ain't Gonna Shine Anymore" των Walker Brothers.

Το 1998 ο θάνατος του Σόνυ Μπόνο στοίχισε στην Σερ, η οποία δήλωσε πως είναι ο πιο αξέχαστος χαρακτήρας που γνώρισε ποτέ στην ζωή της.
Λίγο πριν το τέλος του 1998 γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία της στην Αγγλία. Ήταν με το χορευτικό της single "Believe", το single που της χάρισε τρεις υποψηφιότητες για Grammy.
Το "Believe" έμεινε στο Νο 1 των βρετανικών charts επί επτά ολόκληρες εβδομάδες και μέχρι σήμερα παραμένει το τραγούδι με το ρεκόρ των περισσότερων πωλήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, από γυναίκα καλλιτέχνιδα. Την παραγωγή του κομματιού ανέλαβαν οι βετεράνοι dj Junior Vasquez και Todd Terry ενώ ολόκληρου του άλμπουμ ο Mark Taylor. Από την ίδια δισκογραφική δουλειά (που έχει επίσης τίτλο "Believe") το Μάρτιο του 1999 ξεχώρισε και το "Strong Enough" που μπήκε στα πέντε πρώτα της Μεγάλης Βρετανίας. Τον ίδιο μήνα το "Believe" σαν άλμπουμ, έκανε την είσοδό του και στα charts της Αμερικής φτάνοντας επίσης στο Νο1.

Μέσα στο 2000 κυκλοφόρησε το "Not. Com.mercial", ένα άλμπουμ που διανέμεται αποκλειστικά μέσω internet και στο δεύτερο μισό του 2001 τη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Living Proof". Κυκλοφορεί επίσης 2 πολύ εμπορικά album compilations με όλη την πορεία της στην μουσική, το ένα εκ των οποίων γίνεται πολυπλατινένιο σε πολλές χώρες (The very best of Cher, 2003). Το 2011 θα προβληθεί στις αίθουσες η ταινία "Burlesque", όπου συμπρωταγωνιστεί με την Κριστίνα Αγκιλέρα. Την ίδια χρονιά αναμένεται η κυκλοφορία του επόμενου studio album της.

Ο Sonny Bono και η Cher πρωτογνωρίστηκαν το 1962. Παντρεύτηκαν το 1964 στην Τιχουάνα, Μεξικό.
Το μοναχοπαίδι τους, Chaz Bono (πρώην Chastity Bono) γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου, 1969. 13 χρόνια μετά, ο Σόννυ και η Σερ πήραν διαζύγιο στις 27 Ιουνίου, 1975. Τον επόμενο χρόνο, η Σερ παντρεύτηκε τον ροκ σταρ Gregg Allman.
Ο γιος τους, Elijah Blue Allman από το συγκρότημα Deadsy, γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου, 1976. Χώρισαν μετά από 2 χρόνια και πήραν διαζύγιο το 1979. Την ίδια περίοδο η Σερ ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με τον Έλβις Πρίσλεϊ. Το 2008 δήλωσε πως την φλέρταρε ο Μάρλον Μπράντο. Η Σερ έχει συνάψει επίσης σχέση με τον David Geffen, και τον Garreth Crawford.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80, η Σερ είχε διάφορες σχέσεις με νεαρούς άντρες όπως Tom Cruise, Val Kilmer, Josh Donen αλλά και Rob Camilletti με τον οποίο έζησε μαζί 3 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 90, η Σερ συνδέθηκε ερωτικά με τον Bon Jovi και άλλους μουσικούς όπως Eric Clapton και Mark Hudson. Το 2010 σύναψε σχέση με τον Ron Zimmerman, γνωστό Αμερικανό σεναριογράφο.

Η Σερ έχει ακίνητη περιουσία και σπίτια στο Aspen, στο Colorado, στο Λονδίνο και διατηρεί σπίτι στο Μαλιμπού. Αγόρασε επίσης ακίνητη περιουσία στο Sierra Towers του West Hollywood. Σύμφωνα με το 2002, η προσωπική της περιουσία αναφέρθηκε ότι αγγίζει τα 600.000.000 δολάρια. Τον Ιούλιο του 2006, έβγαλε σε δημοπρασία περίπου 800 προσωπικά της αντικείμενα, όπως αντίκες, πίνακες, υλικό από την καριέρα της, έπιπλα (συμπεριλαμβανομένου το κρεβάτι της) καθώς και αμέτρητα κοσμήματα, ρούχα, σκηνικά κουστούμια από τις συναυλίες της και πολλά άλλα. Συνολικά, το κέρδος άγγιξε το 3.3 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα δόθηκαν στον φιλανθρωπικό οργανισμό που έχει ιδρύσει η Σερ με τίτλο "Cher Charitable Foundation".
Η Σερ έλαβε 180 εκατομμύρια δολάρια για την επιστροφή της στο Caesars Palace στο Λας Βέγκας.

Η Σερ έχει δηλώσει πως είναι ενεργή ανεξάρτητη υποστηρίκτρια της Δημοκρατίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές πολιτικές ομιλίες, υποστηρίζοντας ανοιχτά τις πολιτικοκοινωνικές θέσεις της. Υποστηρίζει το πολιτικό κόμμα Operation Helmet, στο οποίο προσέφερε 130.000 δολάρια το 2006. Επίσης υποστήριξε ανοικτά την Hillary Clinton, όπως δήλωσε στο Entertainment Tonight το 2010.

Τα μέλη της γκέι κοινότητας έχουν ειδωλοποιήσει την Σερ για τα κατορθώματα στην καριέρα της και την μόδα με την οποία επηρέασε, αλλά και την μακροχρόνια επιβίωσή της στον χώρο του θεάματος. Συχνά έχει μιμηθεί από drag queens. Επίσης η ερμηνεία της Σερ στην ταινία Silkwood ως λεσβία, καθώς και ο κοινωνικός και ανθρωπιστικός ακτιβισμός της όσο αφορά αυτά τα θέματα, είναι λόγοι που αναφέρεται ως gay icon.
Ο γιος της, Chaz Bono, που γεννήθηκε γυναίκα, εκδήλωσε την ομοφυλοφιλία της στην ηλικία των 17. Αυτό δημιούργησε αρχικά στην Σερ συναισθήματα ενοχής, φόβου και πόνου. Ωστόσο, σύντομα αποδέχτηκε την σεξουαλικότητά της και ανακάλυψε πως η ΛΟΑΤ κοινότητα αντιμετωπίζει κοινωνική ανισότητα και αδικίες. Συμμετείχε με ενεργή ομιλία το 1997 στον Εθνικό Σύλλογο γονέων, φίλων και οικογενειών ομοφυλόφιλων ατόμων. Από τότε, υπάρχει ενεργή ακτιβίστρια. Στις 11 Ιουνίου 2009 το παιδί της έκανε επίσημα αλλαγή φύλου, πλέον Chaz Bono. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν κάνει αναφορά στην Σερ ως μία από τις γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή στην γκέι κοινότητα.Η Σερ έχει συμμετάσχει ενεργά σε φιλανθρωπικές ενέργειες σχετικά με κρανιοεγκεφαλικές επιπλοκές σε παιδιά, παιδιά και νέους με παραμορφώσεις προσώπου και αναπηρίες, Αρμενούς πρόσφυγες, πολιτικούς/οικονομικούς μετανάστες, και άτομα με ανίατες ασθένειες όπως AIDS και αναπηρίες. Έχει δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά τόσο σε οικογένειες και νοσοκομεία, όσο και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς, πολλά από τα οποία έχει ιδρύσει η ίδια.

Η Σερ έχει υπάρξει ένα από τα σπουδαιότερα είδωλα της μόδας και σύμβολα του σεξ όλων των των εποχών επηρεάζοντας πολλούς καλλιτέχνες και κυρίως τα γενικά παγκόσμια μουσικά ρεύματα του MTV, τόσο με την μουσική της όσο και με το στυλ της.
Μερικοί που έχουν δηλώσει την επιρροή τους από την Cher είναι οι ακόλουθοι καλλιτέχνες : Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Tracy Chapman, Oprah Winfrey, Christina Aguilera, Cyndi Lauper, Gene Simmons, Μέριλ Στριπ, Thalia, Anastacia, Rosie O'Donnell και Lady GaGa.

Το 2002 το VH1 την τοποθέτησε 26η στην λίστα με τους 100 πιο σέξι ανθρώπους όλων των εποχών. Σε μια δημοσκόπηση του A&E το 2007, βγήκε 3η στην λίστα με τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του Hollywood όλων των εποχών.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Οι celebrities που βρέθηκαν στo “March For Our Lives” Οι celebrities που βρέθηκαν στo “March For Our Lives”  πριν 6 χρόνια
Αποκάλυψη σοκ της Μέριλ Στριπ: Έκανα τη νεκρή μέχρι να σταματήσει να με χτυπά! Αποκάλυψη σοκ της Μέριλ Στριπ: Έκανα τη νεκρή μέχρι να σταματήσει να με χτυπά!  πριν 7 χρόνια
Με στριγνκ και δαντελωτή φόρμα.... Με στριγνκ και δαντελωτή φόρμα....  πριν 9 χρόνια
 Η Cher αργοπεθαίνει Η Cher αργοπεθαίνει  πριν 9 χρόνια
Το σοβαρό πρόβλημα υγείας της Cher! Το σοβαρό πρόβλημα υγείας της Cher!  πριν 9 χρόνια
Είδηση σοκ! Πασίγνωστη τραγουδίστρια έχει μόνο 3 μήνες ζωής! Είδηση σοκ! Πασίγνωστη τραγουδίστρια έχει μόνο 3 μήνες ζωής!  πριν 9 χρόνια
Αναστατώνει τον κόσμο στα 67 της! Την αναγνωρίσατε; Αναστατώνει τον κόσμο στα 67 της! Την αναγνωρίσατε;  πριν 10 χρόνια
Η Cher ΣΟΚΑΡΕΙ με την αποκαλυπτική της εμφάνιση! Η Cher ΣΟΚΑΡΕΙ με την αποκαλυπτική της εμφάνιση!  πριν 10 χρόνια
7 Γυναίκες ηθοποιοί που άλλαξαν το όνομά τους για να κάνουν καριέρα! 7 Γυναίκες ηθοποιοί που άλλαξαν το όνομά τους για να κάνουν καριέρα!  πριν 11 χρόνια
Cher: Βγήκε στους δρόμους με την μάσκα ομορφιάς στο πρόσωπο! Cher: Βγήκε στους δρόμους με την μάσκα ομορφιάς στο πρόσωπο!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551