Αναζήτηση
Chuan Lu βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
24/05/1905
Ηλικία
119
Βιογραφικό
Ο Λου Τσουάν γεννήθηκε το 1971 στο Σινγιάνγκ, της Κίνας. Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου το 1998 ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από την συγγραφή σεναρίων για την τηλεοπτική σειρά Black Hole, μια από της πιο δημοφιλείς σειρές της Κίνας.
Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έκανε το 2001, με την ταινία «The Missing Gun», η οποία παρουσιάστηκε στο 55ο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 2002, έπειτα στην Βενετία τον Αύγουστο και στο Sundance στα τέλη της ίδιας χρονιάς.
Η δεύτερη ταινία του, «Mountain Patrol» έλαβε διθυραμβικές κριτικές και διακρίθηκε με πολλά βραβεία ανάμεσα στα οποία το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκυο, Καλύτερης Ασιατικής Ταινίας στα Κινηματογραφικά Βραβεία του Χονγκ Κόνγκ και το Βραβείο Ειδικής Μνείας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2005.
Ο Λου Τσουάν δούλευε για την τρίτη του ταινία από το 2005. Το επικών διαστάσεων «City of Life and Death» προσέλκυσε πάνω από 3 εκατομμύρια θεατές και με αυτή την ταινία ο Λου Τσουάν έγινε ο πέμπτος σκηνοθέτης στην Κίνα που έσπασε το φράγμα των εκατό εκατομμυρίων box office κι έφτασε τα εκατόν ογδόντα.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551