Αναζήτηση
50 Cent βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
06/07/1975
Ηλικία
49
Βιογραφικό
Ο Κέρτις Τζέιμς Τζάκσον ο 3ος (Curtis James Jackson III) γεννηθείς στις 6 Ιουλίου το 1975, γνωστός από το καλλιτεχνικό του όνομα 50 Cent, είναι Αμερικανός ράπερ και ηθοποιός.

Έγινε γνωστός με την κυκλοφορία των άλμπουμ του Get Rich or Die Tryin (2003) και το The Massacre (2005). Το Get Rich or Die Tryin έχει γίνει 8 φορές πλατινένιο από την RIAA και πώλησε πάνω από 15 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς.

Το άλμπουμ του The Massacre έχει γίνει 5 φορές πλατινένιο από την RIAA και πώλησε 11 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς.

Γεννήθηκε στην Νότια Τζαμάικα του Κουίνς, ο Τζάκσον ξεκίνησε την διακίνηση των ναρκωτικών στην ηλικία των 12 κατά την δεκαετία του '80. Αφού σταμάτησε την διακίνηση για την αναζήτηση της καριέρας του ράπερ, δέχθηκε πυρά και χτυπήθηκε με εννιά σφαίρες κατά την διάρκεια ατυχήματος το 2000. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ με τίτλο Guess Who's Back? το 2002, ο Τζάκσον ανακαλύφθηκε από τον ράπερ Eminem και υπέγραψε συμβόλαιο στην Interscope Records.

Με την βοήθεια του Eminem και του Dr. Dre, ο οποίος συνετέλεσε στην πρώτη του μεγάλη προωθητική επιτυχία, ο Τζάκσον μετατράπηκε σε έναν από τους πιο εμπορικούς ράπερ διεθνώς. Το 2003 ίδρυσε την δισκογραφική εταιρεία G-Unit Records, η οποία απέκτησε συμβόλαια με αρκετούς επιτυχημένους ράπερ όπως ο Young Buck, Λόιντ Μπανκς, και ο Τόνι Γιέγιο.

Ο Τζάκσον υπήρξε σε κόντρα με άλλους ράπερ όπως οι Ja Rule, Φατ Τζο, Jadakiss, Cam'ron, Ρικ Ρος, και παλιότερα μέλη της G-Unit, τον Game και τον Young Buck. Ο ίδιος έκανε βήματα στον χώρο της υποκριτικής, με εμφανίσεις στην ήμι-αυτοβιογραφική ταινία Get Rich or Die Tryin το 2005, στην Ιρακινή πολεμική ταινία Home of the Brave το 2006, και στην ταινία Righteous Kill το 2008.

Ο 50 Cent είναι από τους πλουσιότερους Χιπ Χοπ καλλιτέχνες, έχοντας καθαρό κέρδος υπολογιζόμενο άνω των 440 εκατομμυρίων δολαρίων το 2007, με τον 50 Cent να φτάνει στην θέση του 6ου καλύτερου καλλιτέχνη την δεκαετία 2000-2009 decade από το περιοδικό "Billboard Magazine.

Επίσης φτάνοντας την 4η θέση στους κορυφαίους άντρες καλλιτέχνες και την 3η στους κορυφαίους ράπερ μετά τον Eminem και τον Nelly. Ακόμα ήρθε 6ος στους πιο επιτυχημένους Hot 100 καλλιτέχνες μεταξύ 2000-2009 από το Billboard Magazine. Το Billboard Magazine επίσης τον ονόμασε ως νο1 Ραπ καλλιτέχνη της δεκαετίας 2000-2009. Το άλμπουμ Get Rich or Die Tryin καταταχθεί 12ο καλύτερο της δεκαετίας 2000-2009 από το Billboard Magazine και το άλμπ... Διαβάστε περισσότερα
ουμ The Massacre κατετάγη 37ο καλύτερο άλμπουμ της δεκαετίας 2000-2009 από το Billboard Magazine.

Ο Κέρτις Τζάκσον ο 3ος μεγάλωσε στην Νότια Τζαμάικα γειτονιά του Κουίνς στην Νέα Υόρκη. Τον ανέθρεψε η μητέρα του, Σαμπρίνα, χωρίς την παρουσία του πατέρα του, η οποία τον γέννησε στην ηλικία των δεκαπέντε. Η Σαμπρίνα, η οποία ήταν έμπορος κοκαΐνης, μεγάλωσε τον Τζάκσον ως τα δώδεκα του έτη, όταν δολοφονήθηκε το 1988. Εικοσιεπτά ετών τότε, έμεινε αναίσθητη όταν κάποιος έριξε ναρκωτικό στο ποτό της. Την άφησαν ως νεκρή στο διαμέρισμα της με ανοιχτό το γκάζι και τα παράθυρα κλειστά.

Μετά τον θάνατο της ο Τζάκσον μετακόμισε στο σπίτι των παππούδων του μαζί με τους οχτώ θείους και θείες του. Ανατρέχει στο παρελθόν "Η γιαγιά μου είπε χαρακτηριστικά 'Η μητέρα σου δε θα γυρίσει στο σπίτι. Δε θα επιστρέψει να έρθει να σε πάρει. Θα μείνεις μαζί τώρα.' Και τότε ήταν που ξεκίνησα να προσαρμόζομαι στους δρόμους κάπως'.

Ο Τζάκσον ξεκίνησε το μπόξινγκ περίπου στα 11. Στα δεκατέσσερα ένας γείτονας άνοιξε γυμναστήριο μποξ για τα παιδιά της περιοχής."Όταν δε σκότωνα την ώρα μου στο σχολείο, πυγμαχούσα στο γυμναστήριο ή διακινούσα κρακ" θυμάται. Στα μέσα του '80, μετείχε σε παιδικούς Ολυμπιακούς αγώνες σαν ερασιτέχνης μποξέρ. Διηγείται "Ήμουν ανταγωνιστικός ρινγκ και η χιπ-χοπ είναι και αυτή ανταγωνιστική... Θεωρώ πως οι ράπερς ορίζουν τους εαυτούς σαν μποξέρς, έτσι ώστε να νιώθουν όλοι τους κάπως σαν πρωταθλητές ".

Στα δώδεκα, ο Τζάκσον ξεκίνησε να διακινεί ναρκωτικά όταν οι παππούδες του πίστευαν πως παρακολουθεί ενισχυτικά μαθήματα μετά το σχολείο. Επίσης έβγαζε λεφτά από διακίνηση και εκφοβισμό στο σχολείο. Στην δέκατη τάξη ανιχνευτής μετάλλων στο Andrew Jackson High School λύκειο σχολείο τον έπιασε. Αργότερα είπε "Εξευτελίστηκα που με έπιασαν έτσι...Αφού με συνέλαβαν έπαψα να το κρύβω. Άρχισα να λέω στη γιαγιά μου ανοιχτά 'πουλάω ναρκωτικά'".

Στις 29 Ιουνίου του 1994, ο Τζάκσον συνελήφθη για συνεργεία διακίνησης τεσσάρων φιαλιδίων κοκαΐνης σε μυστικό αστυνομικό. Συνελήφθη ξανά μετά από τρεις βδομάδες όταν η αστυνομία έψαξε το σπίτι του και βρήκε ηρωίνη, τριακόσια γραμμάρια κρακ και ένα όπλο. Καταδικάστηκε σε τρία με εννιά χρόνια φυλάκισης, όμως κατάφερε να εκτίσει την ποινή του σε έξι μήνες σε φυλακές ανηλίκων με στρατιωτικό περιβάλλον όπου και έβγαλε το χαρτί πιστοποίησης γνώσεων λυκείου.

Ο Τζάκσον είπε ότι ο ίδιος δε ήταν χρήστης κοκαΐνης, αλλά πως μόνο την διακινούσε. Υιοθέτησε το ψευδώνυμο "50 Cent" με μεταφορική σημασία για το "άλλαγμα". Το όνομα το πήρε από τον Κέλβιν Μάρτιν, ένα ληστή την δεκαετία του '80 στο Μπρούκλιν γνωστό ως "50 Cent". Ο Τζάκσον διάλεξε το όνομα "γιατί λέει όλα όσα θέλω να πω. Είμαι το ίδιο είδος ανθρώπου με αυτό που ο "50 Cent" ήταν. Για μένα παλεύω με οποιοδήποτε μέσο".
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Κωνσταντίνος Αργυρός: Δάκρυσε πάνω στη σκηνή στη συναυλία με τον 50 cent! Κωνσταντίνος Αργυρός: Δάκρυσε πάνω στη σκηνή στη συναυλία με τον 50 cent!  πριν 2 χρόνια
H συναυλία που προκάλεσε «πανικό» στα κοινωνικά δίκτυα - Ο 50 Cent έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον... Κωνσταντίνο Αργυρό H συναυλία που προκάλεσε «πανικό» στα κοινωνικά δίκτυα - Ο 50 Cent έρχεται στο ΟΑΚΑ με τον... Κωνσταντίνο Αργυρό  πριν 2 χρόνια
Μύκονος: Αυτό είναι το απίστευτο ποσό που θα πάρει ο 50 Cent για μια δίωρη εμφάνιση σε κλαμπ Μύκονος: Αυτό είναι το απίστευτο ποσό που θα πάρει ο 50 Cent για μια δίωρη εμφάνιση σε κλαμπ  πριν 2 χρόνια
Ξανά εκατομμυριούχος ο ράπερ 50 Cent - Πως τον έσωσε οικονομικά το Bitcoin! Ξανά εκατομμυριούχος ο ράπερ 50 Cent - Πως τον έσωσε οικονομικά το Bitcoin!  πριν 6 χρόνια
O 50 Cent είναι ο πρώτος ράπερ που πληρώθηκε με bitcoins O 50 Cent είναι ο πρώτος ράπερ που πληρώθηκε με bitcoins  πριν 6 χρόνια
Συνέλαβαν τον 50 Cent. Τι συνέβη; Συνέλαβαν τον 50 Cent. Τι συνέβη;  πριν 8 χρόνια
50 Cent & Meryl Streep φίλοι; 50 Cent & Meryl Streep φίλοι;  πριν 9 χρόνια
O 50 Cent μιλάει για τα 40 του χρόνια! O 50 Cent μιλάει για τα 40 του χρόνια!  πριν 9 χρόνια
Τοp 5: Καλλιτέχνες που έχασαν παραπανίσια κιλά και μεταμορφώθηκαν! Τοp 5: Καλλιτέχνες που έχασαν παραπανίσια κιλά και μεταμορφώθηκαν!  πριν 11 χρόνια
Νέο video clip από τον 50 Cent Νέο video clip από τον 50 Cent  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551