Αναζήτηση
Έιμι Σμαρτ (Amy Smart) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
26/03/1976
Ηλικία
48
Βιογραφικό
Η Έιμι Σμαρτ (αγγλ. Amy L. Smart) γεννημένη στις 26 Μαρτίου του 1976 είναι μια Αμερικανίδα ηθοποιός.

Η Έιμι γεννήθηκε στην Τοπάνγκα της Καλιφόρνια. Ο πατέρας της, Τζον Σμαρτ, ήταν πωλητής και η μητέρα της, Τζούντι Κάριγκτον, δούλευε στο μουσείο Γκέτι. Έχει έναν αδερφό, τον Άνταμ. Η Έιμι σπούδασε κλασσικό χορό για δέκα χρόνια και γράφτηκε σε μαθήματα υποκριτικής σε ηλικία 16 ετών, Ξεκίνησε την καριέρα της όμως σαν μοντέλο, δουλεύοντας σε Ιταλία, Γαλλία, Μεξικό και Ταϊτή.
Η Έιμι έιχε ένα μικρό ρόλο στην ταινία Starship Troopers το 1997, όπου υποδύθηκε μια πιλότο και φίλη της πρωταγωνίστριας Ντενίζ Ρίτσαρντς. Το 1999 έπαιξε την φιλενάδα ενός δημοφιλούς παίχτη του φούτμπολ στην ταινία Varsity Blues. Εμφανίστηκε επίσης στην τηλεοπτική σειρά Felicity. Tα επόμενα χρόνια συμμετείχε σε μια σειρά ταινιών που απευθύνονταν κυρίως σε εφηβικό κοινό, όπως τα φιλμ Road Trip (2002) και The Butterfly Effect (2004).
Το 2002 ήταν 27η στη λίστα του περιοδικού Stuff με τις "102 πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο", ενώ το 2004 ήταν υποψήφια στα βραβεία του MTV, στην κατηγορία "Καλύτερο Φιλί", για το φιλί που αντάλλαξε με την Κάρμεν Ελέκτρα στην ταινία Starsky & Hutch.

Το 2005 η Έιμι συμπρωταγωνίστησε με τον Ράιαν Ρέινολντς στην σχετικά πετυχημένη ρομαντική κωμωδία Just Friends ενώ έχει εμφανιστεί και σε μερικά επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Scrubs (2003) υποδειόμενη την σύζυγο ενός ασθενή σε κώμα. Το 2006 συμμετείχε στην ταινία Crank στο πλευρό του Τζέισον Στάθαμ ενώ εμφανίζεται και στην τηλεοπτική σειρά Smith που ξεκίνησε να προβάλεται στις 19 Σεπτεμβρίου απο το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Η Έιμι είναι εκπρόσωπος του οργανισμού "Heal the Bay" και έχει δουλέψει για πολλές ανθρωπιστικές, φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Είναι αραβωνιασμένη με τον ηθοποιό Brandon Williams, με τον οποίο διατηρούσε μακροχρόνια σχέση.
Είναι στενή φίλη της ηθοποιού Άλι Λάρτερ με την οποία είχε συμπρωταγωνιστήσει στο Varsity Blues και παλιότερα συγκατοικούσαν. Έχει δύο γάτες, το Yogi και τη Nala.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551