Αναζήτηση
Σάιμον Ράσελ Μπιλ (Simon Russell Beale) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
12/01/1961
Ηλικία
63
Βιογραφικό
Ο Μπιλ γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 1961 στο Πένανγκ της Μαλαισίας. Παρακολούθησε το Gonville & Caius College, στο Cambridge όπου έλαβε το πτυχίο του στα Αγγλικά.
Καλλιτεχνικός συνεργάτης στο Royal Shakespeare Company και το Εθνικό Θέατρο, συμμετείχε σε παραγωγές για το πρώτο όπως τα The Seagull, The Tempest, King Lear, το Ghosts, το Edward II και το Richard III.
Για το Εθνικό Θέατρο, συμμετείχε στα Othello, το Volpone ,το Rosencrantz and Guildenstern Are Dead, το Money, το Hamlet, για το οποίο απέσπασε και το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού Evening Standard Best Actor Award και το αντίστοιχο John & Wendy Trewin Award , το Candide για το οποίο απέσπασε το Βραβείο Olivier Καλύτερου Ηθοποιού σε Μιούζικαλ.
Πρωταγωνίστησε ως Βασιλιάς Αρθούρος στο Spamalot στο Μπρόντγουεϊ και στο Γουέστ Εντ. Ήταν μέλος στην πρώτη θεατρική εταιρία του Σαμ Μέντες, το Bridge Project, κι εμφανίστηκε στο A Winter’s Tale και The Cherry Orchard στην Ακαδημία του Brooklyn, στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου και στην Επίδαυρο το 2009.
Είναι στενός συνεργάτης στην Royal Society of Arts, στο Κολλέγιο Gonville & Caius, στο Cambridge Βρετανικό Ινστιτούτο Ψυχοανάλυσης.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551