Αναζήτηση
Νίκος Παπανδρέου βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
1956
Ηλικία
68
Βιογραφικό

Ο Νίκος Παπανδρέου (Σαν Φρανσίσκο, 1956) είναι Έλληνας επιχειρηματίας και συγγραφέας.

Βιογραφικά στοιχεία

Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και είναι γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Παππούς του είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου ενώ αδερφός του ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Γέιλ (1979) και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ (1994), ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο Γουντρόου Γουϊλσον Σκούλ (Woodrow Wilson School) (1981) και πραγματοποίησε διδακτορικό στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον (Princeton) (1986). Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει διδάξει οικονομικά και λογοτεχνία, έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διαχειρίστριας εταιρίας ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, άμισθος σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών (1999 - 2001), άμισθος οικονομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας (1987 - 1988), επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Αιγαίου (2001 - 2004), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OMEGA BANK και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών - Ανδρέας Παπανδρέου.

Το 1995 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Δέκα μύθοι και μια ιστορία», το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά. Από τότε έχει συγγράψει άλλα τέσσερα βιβλία. Από το 2000 αρθρογραφεί στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση».

Είναι γραμματέας του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου. Αρθρογραφεί τακτικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχει συγγράψει δέκα βιβλία και το κινηματογραφικό έργο «Πρώτη φορά νονός».

Στις ευρωεκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα με το Κίνημα Αλλαγής. Κατοικεί στην Εκάλη. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.


iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551