Αναζήτηση
Δαυίδ Ναχμίας βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
19/03/1966
Ηλικία
59
Βιογραφικό

Ο Δαυίδ Ναχμίας (γενν. 19 Μαρτίου 1966) είναι Έλληνας μουσικός, πιανίστας και δημοσιογράφος, γνωστός για τη συνεισφορά του στην ελληνική ρετρό μουσική.

Ο Δαυίδ Ναχμίας γεννήθηκε στη Βομβάη (Ινδία) σε ελληνική οικογένεια, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στο American Community School για έξι χρόνια και στη συνέχεια στο Κολλέγιο St. Lawrence. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της La Verne της Καλιφόρνιας με πτυχίο BA Ψυχολογίας. Σπούδασε πιάνο, μουσική θεωρία και ενορχήστρωση στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών.

Απ' το 1986 μέχρι το 1988 ξεκίνησε σε μικρούς ραδιοφωνικούς σταθμούς συμπαρουσιάζοντας με τον Αλέξη Αλεξίου δύό εκπομπές. Ατο 1988 έως το 1989 εργάσθηκε ως ραδιοφωνικός συμπαρουσιαστής με την ηθοποιό Μαίρη Χρονοπούλου στο ραδιοφωνικό σταθμό TOP FM. Το 2000 ξεκίνησε τη συνεργασία του στην ΕΡΤ στην καθημεριμή εκπομπή της Δήμητρας Γκουντούνα «ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ» ως μουσικός διευθυντής της εκπομπής.

Από το 2001 ως το 2010 ετοίμασε και παρουσίασε περί τα 250 δημοσιογραφικά αφιερώματα σε μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας στην τηλεόραση της ΝΕΤ μέσα από τις εκπομπές του ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ και ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ. Από το 2010, προσχώρησε στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και πρώτου μισού του εικοστού αιώνα) Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 

Από το 2001 μέχρι το 2006 προετοίμαζε και παρουσίαζε τη μηνιαία εκπομπή πορτρέπαρουσιάζει δύο εκπομπές: ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ (πορτραίτα παραθεωρημένων προσωπικοτήτων) και «Το μουσικό ρολόι του 20ού αιώνα» (αναλύσεις τραγουδιών του των προσωπικοτήτων με τίτλο «Ιχνηλάτες», και από το 2006 έως το 2010 το «Τιμής ένεκεν» στον σταθμό ΝΕΤ της κρατικής τηλεόρασης. Κάλεσε σε συνέντευξη περισσότερες από 250 προσωπικότητες της Ελλάδας, όπως η δημοσιογράφος Μαρία Ρεζάν, ο συγγραφέας Γιώργος Μανιώτης, ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης, ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης, ο ποιητής Μανόλης Πρατικάκης, η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο βαρύτονος της Ελληνικής Λυρικής Σκηνής Θέμης Σερμιέ, ο καλλιτέχνης του θεάτρου σκιών Ευγένιος Σπαθάρης.

Προετοίμασε και παρουσίασε αρκετά ντοκιμαντέρ για ιστορικές προσωπικότητες του πολιτισμού, όπως ο τραγουδιστής και συνθέτης Νίκος Γούναρης, ο στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου, ο συνθέτης Μιχάλης Σουγιούλ, η ηθοποιός Σαπφώ Νοταρά, ο σκηνοθέτης Ορέστης Λάσκος και ο συνταγματάρχης Μαρδοχαίος Φριζής.

Από τ... Διαβάστε περισσότερα

ο 2001 συμμετέχει στην ελληνική νοσταλγική μουσική, ιδιαίτερα σε τραγούδια από τις αρχές του 20ού αιώνα. Έχει οργανώσει τραγούδια από την αυθεντική μουσική παρτιτούρας για σύγχρονες ορχήστρες. Έχει εμφανιστεί με τραγουδιστές όπως η Χρυσούλα Στεφανάκη και η Σία Κοσκινά. Τον Σεπτέμβριο του 2010 και το 2011 ο Ναχμίας διοργάνωσε μια ελληνική ρετρό μουσική παράσταση στο Grand Houston (Οργανισμός Λυρικού Θεάτρου στο Χιούστον του Τέξας) των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Νοτιοδυτικής Περιφέρειας, με κεντρική τραγουδίστρια τη Χρυσούλα Στεφανάκη. 

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ο Δαυίδ Ναχμίας και ο Μπάμπης Βελισσάριος  στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη Ο Δαυίδ Ναχμίας και ο Μπάμπης Βελισσάριος στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β.&Μ. Θεοχαράκη   πριν 1 έτος
3ο πρόγραμμα: Αφιέρωμα στον Κώστα Καζάκο από την εκπομπή «Τιμής ένεκεν» 3ο πρόγραμμα: Αφιέρωμα στον Κώστα Καζάκο από την εκπομπή «Τιμής ένεκεν»  πριν 3 χρόνια
Η Ντόρα Μπακοπούλου «Τιμής Ένεκεν» στο Τρίτο Πρόγραμμα Η Ντόρα Μπακοπούλου «Τιμής Ένεκεν» στο Τρίτο Πρόγραμμα  πριν 3 χρόνια
«Για μια γυναίκα» - Τραγούδια του Μεσοπολέμου στο Μέγαρο Μουσικής «Για μια γυναίκα» - Τραγούδια του Μεσοπολέμου στο Μέγαρο Μουσικής  πριν 8 χρόνια
Μπέσσυ Αργυράκη: «Τα τραγούδια που αγάπησα» Μπέσσυ Αργυράκη: «Τα τραγούδια που αγάπησα»  πριν 11 χρόνια
Tango swing & Tango Grec Tango swing & Tango Grec  πριν 11 χρόνια
Tι θα δούμε στο «Στην υγειά μας ρε παιδιά» Tι θα δούμε στο «Στην υγειά μας ρε παιδιά»  πριν 12 χρόνια
Η Ευσταθία και ο Δαυίδ Ναχμίας στον Ιανό! Η Ευσταθία και ο Δαυίδ Ναχμίας στον Ιανό!  πριν 12 χρόνια
Μουσικός Οκτώβρης στο Μαρούσι με 4 αφιερώματα Μουσικός Οκτώβρης στο Μαρούσι με 4 αφιερώματα  πριν 12 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551