Αναζήτηση
Σοφία Καραγιάννη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Η Σοφία Καραγιάννη είναι σκηνοθέτις, δραματουργός, σκηνογράφος, ενδυματολόγος.

Η Σοφία Καραγιάννη είναι μια δημιουργός που αδιαφιλονίκητα ανήκει στους σημαντικότερους θεατράνθωπους της εποχής μας, όσον αφορά το ελληνικό θέατρο. Σκηνοθετεί και μάλιστα σκηνοθετεί πολύ καλά, καθώς όλα τα έργα με τα οποία καταπιάστηκε μέχρι τώρα έχουν γνωρίσει αξιοσημείωτη επιτυχία.

Έχει θητεύσει ως ηθοποιός στο Θέατρο Τέχνης, το Θέατρο της Άνοιξης, το Νέο Ελληνικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Ροές, το Θέατρο Εμπρός, το Φεστιβάλ Επιδαύρου, τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, Ιωαννίνων και αλλού. Έχει συνεργαστεί δε ως ηθοποιός με τους σκηνοθέτες Σλόμπονταν Ουγκόφσκι, Γιώργο Λαζάνη, Σταμάτη Φασουλή, Τάκη Τζαμαργιά, Διαγόρα Χρονόπουλο, Γιώργο Αρμένη, Γιάννη Μαργαρίτη, Τάσο Ράντζο και άλλους σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Η Σοφία Καραγιάννη είναι επίσης θεατρολόγος, σκηνογράφος, ενδυματολόγος.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη και του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Το 2010 ίδρυσε -μαζί με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη- την εταιρεία θεάτρου «GAFF»*­ και μέχρι σήμερα έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση.

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Μην παίζεις με τα χώματα» της Στέλλας Βλαχογιάννη (Θέατρο Βασιλάκου), «ΚΡΑΧ», μια σύνθεση κειμένων των Μπρεχτ και Τσέχωφ (Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης), «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη (Θέατρο Νέου Κόσμου), «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα (Θέατρο Vault), «Διγενής Ακρίτης, στα όρια» (Θέατρο 104) και «Ο Παίκτης» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (Θέατρο 104). Έχει σκηνοθετήσει για το Θεσσαλικό Θέατρο το «Οφσάιντ» του Σέρτζι Μπελμπέλ και «Το μικρό πόνι» του Πάκο Μπεθέρα (Θέατρο του Νέου Κόσμου).

Διδάσκει ως θεατρολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση και ασχολείται συστηματικά με τη διδασκαλία του θεάτρου σε παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς.


 
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
«Καλά Εσύ Σκοτώθηκες Νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου ξανά στη σκηνή «Καλά Εσύ Σκοτώθηκες Νωρίς» του Χρόνη Μίσσιου ξανά στη σκηνή  πριν 7 μήνες
«Η Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ - Η πετυχημένη παράσταση από την ομάδα Gaff στο θέατρο Αμαλία «Η Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ - Η πετυχημένη παράσταση από την ομάδα Gaff στο θέατρο Αμαλία  πριν 2 χρόνια
«Η Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ για λίγες παραστάσεις στο θέατρο 104 «Η Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ για λίγες παραστάσεις στο θέατρο 104  πριν 3 χρόνια
"Μάρτυς μου ο Θεός"  πριν 9 χρόνια
«Μάρτυς μου ο Θεός»: Παράταση παραστάσεων «Μάρτυς μου ο Θεός»: Παράταση παραστάσεων  πριν 9 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551