Ο Σέιν Ντέλια κατευθύνεται στην πατρίδα του, τη Μάλτα των Φοινίκων, όπου τα αρωματικά και τα μπαχάρια της Μέσης Ανατολής μπερδεύονται με τις ευρωπαϊκές παραδόσεις της Μεσογείου.
Ο Σέιν Ντέλια εξερευνά τις ορεινές κρυψώνες του κεντρικού Λίβανου, όπου μαθαίνει παραδοσιακούς τρόπους συντήρησης κρέατος από την αρχαία και μυστηριώδη εθνότητα των Δρούζων.
Ο Σέιν Ντέλια βρίσκεται στη Βηρυτό όπου, παρά τα σημάδια του πρόσφατου εμφύλιου πολέμου, μια ζωντανή γαστρονομική σκηνή φέρνει την αναγέννηση στην αραβική κουζίνα.