Αναζήτηση
Jonas Carpignano βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Γεννημένος στη Νέα Υόρκη, ο Τζόνας Καρπινιάνο μοίρασε την παιδική του ηλικία ανάμεσα στη Ρώμη και στη γενέτειρά του, και σπούδασε κινηματογράφο στο Wesleyan University. Οι μικρού μήκους δημιουργίες του έχουν προβληθεί σε μερικά από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως εκείνα των Καννών, της Βενετίας και της Νέας Υόρκης, το SXSW και το New Directors/New Films. Το 2011, η μικρού μήκους ταινία του «A Chjàna», βασισμένη στα ίδια γεγονότα που ενέπνευσαν και το «Mediterranea», κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στο 68ο Φεστιβάλ Βενετίας και Ειδική Μνεία από την Ένωση Κριτικών της Ιταλίας, ενώ η αμέσως επόμενη δουλειά του, το μικρού μήκους φιλμ «A Ciambra», απέσπασε το Βραβείο Ανακάλυψης στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, το 2014, και το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ του Μαϊάμι.

Ο Τζόνας Καρπινιάνο είναι επίσης απόφοιτος του Sundance Screenwriters & Directors Lab του 2012 και αποδέκτης του Sundance/Mahindra Global Filmmaking Award, ενώ την ίδια χρονιά συμπεριλήφθηκε στη λίστα του έγκυρου περιοδικού Filmmaker με τα 25 σημαντικότερα νέα πρόσωπα του ανεξάρτητου σινεμά.

Το «Mediterranea» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του και έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο τμήμα Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών του 2015, όπου εισέπραξε εξαιρετικές κριτικές.

Φιλμογραφία Τζόνας Καρπινιάνο

2015 Mediterranea
2014 A Ciambra / Young Lions of Gypsy (μικρού μήκους)
2012 A Chjàna / The Plain (μικρού μήκους)
2011 Bayou Black (μικρού μήκους)
2010 Resurrection Man (μικρού μήκους)
2006 La Casa d’Argento Bava (μικρού μήκους) 
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551