Αναζήτηση
Παντελής Καλατζής βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
05/01/1984
Ηλικία
40
Βιογραφικό
Ο Παντελής Καλατζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και Marketing, ωστόσο ακολούθησε την μεγάλη του αγάπη την σκηνοθεσία.

Τα πρώτα του σκηνοθετικά βήματα τα πραγματοποίησε δίπλα σε μεγάλους Έλληνες και ξένους δημιουργούς όπως τον Νίκο Κούνδουρο, τον Νίκο Νικολαΐδη, τον Bella Tarr και άλλους.

Η πρώτη του ταινία, μικρού μήκους, με τίτλο Αποσύνθεση (2009) βραβεύτηκε στο εξωτερικό όπως και το Fiji (2010), έναν χρόνο αργότερα για πρωτότυπο σενάριο.

Στην συνεχεία έγραψε και σκηνοθέτησε το Παράθυρο στο όνειρο (2011) και την ίδια χρόνια το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Κιβωτός του Κόσμου.

Το 2009 ίδρυσε την δική του εταιρεία παραγωγής την Showtime Productions με σκοπό να καθιερώσει μια νέα φιλοσοφία και τεχνοτροπία στην Ελληνική αγορά.

Σε διάστημα 2 ετών ξεκινάει συνεργασία με την Ελληνική και Κυπριακή τηλεόραση, τους εκδοτικούς οίκους και παράλληλα συνεργασία με Κουρδιστάν και Γαλλία σε τηλεοπτικές σειρές και Videoclips.

Τον Νοέμβριο του 2011 ο Παντελής Καλατζής αναλαμβάνει την παραγωγή της νέας ταινίας του Νίκου Κούνδουρου με τίτλο το Ένα Πλοίο για την Παλαιστίνη, ταινία με τεράστιο φεστιβαλικό ενδιαφέρον και το 2013-14 πραγματοποίησε την παραγωγή και σκηνοθεσία της μεγάλου μήκους ταινίας Μαριονέτες.

Μέχρι σήμερα, ως παραγωγός, έχει 14 ταινίες μεγάλου μήκους εκ των οποίων και η τριλογία του Bachelor και 4 τηλεοπτικές εκπομπές.

Το 2020 θα σκηνοθετήσει την ιστορική ταινία Πόντος με διεθνή διανομή.  
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Oρέστης Τζιόβας για γνωστό παραγωγό: «Είναι δόλιος και αληταράς» Oρέστης Τζιόβας για γνωστό παραγωγό: «Είναι δόλιος και αληταράς»  πριν 3 χρόνια
Oρέστης Τζιόβας για γνωστό παραγωγό: «Είναι δόλιος και αληταράς» Oρέστης Τζιόβας για γνωστό παραγωγό: «Είναι δόλιος και αληταράς»   πριν 3 χρόνια
Πρώτο teaser trailer για τις «Μαριονέτες» με τον Αλέξη Γεωργούλη και τον Γιώργο Κιμούλη Πρώτο teaser trailer για τις «Μαριονέτες» με τον Αλέξη Γεωργούλη και τον Γιώργο Κιμούλη  πριν 9 χρόνια
Παπάς ο Άκης Σακελλαρίου! Παπάς ο Άκης Σακελλαρίου!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551