Αναζήτηση
Adam Arkapaw βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Προικισμένος με δημιουργικό ταλέντο και έντονη κινηματογραφική ματιά, ο Άρκαπαβ είναι ένα αναγνωρισμένο ταλέντο και ένας βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας.

Η πιο πρόσφατη δουλειά του είναι το Η Πόλη του Χιονιού (Snowtown), που τιμήθηκε με την Ειδική Μνεία στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών. Ο Άρκαπαβ ήταν υποψήφιος και για Καλύτερη Φωτογραφία στα βραβεία IF και AACTA . Το ντεμπούτο του ήταν το Χρίσμα (Animal Kingdom), για το οποίο απέσπασε το Χρυσό Βραβείο ACS το 2010, το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Διευθυντή Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Camerimage της Πολωνίας και μια υποψηφιότητα για Βραβείο AFI.

Πιο πρόσφατα δούλεψε στη μίνι σειρά TOP OF THE LAKE, σε σκηνοθεσία Τζέιν Κάμπιον και Γκαρθ Ντέιβις.

Το 2002, το ντοκιμαντέρ DESIREE, απέσπασε το βραβείο Kodak για Καλύτερη Φωτογραφία, αφού προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ της Τριμπέκα το 2003, ενά ακολούθησε το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ του Hole (2006), για τη δουλειά του στο END OF TOWN.

Στις μικρού μήκους ταινίες του συμπεριλαμβάνονται τα BEAR, JERRYCAN, που απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών το 2008, και το I LOVE SARAH JANE, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς την ίδια χρονιά.

Εκτός από τη δουλειά του στον κινηματογράφο, ο Άρπακαβ έχει εργαστεί σε αμμέτρητα μουσικά βιντεο-κλιπ και τηλεοπτικές διαφημίσεις όπως για τις Kleenex, Maggi, Nintendo και Nescafé, ενώ μέντορας του είναι ο Άντριου Λέσνι, Διευθυντής Φωτογραφίας της τριλογίας Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551