Αναζήτηση
Αθηνά Τσαγκάρη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Η Αθηνά Τσαγγάρη αποφοίτησε από το Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας και Θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Ιδρύματος Fulbright, συνέχισε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (1993, “Μaster of Arts”, Performance Studies), και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν (1998, “Master of Fine Arts” στην κινηματογραφική παραγωγή και σκηνοθεσία).
Με την πρώτη της ταινία μικρού μήκους FIT προτάθηκε για Όσκαρ σπουδαστικής ταινίας.
Η μεγάλου μήκους ταινία της The Slow Business of Going έχει βραβευτεί σε πλήθος διεθνών φεστιβάλ, ενώ ψηφίστηκε ως μία από τις καλύτερες ταινίες του 2001 από την εφημερίδα “Village Voice” της Νέας Υόρκης. Πρόσφατα, η ταινία αγοράστηκε από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης για την μόνιμη συλλογή του.
Δίδαξε σκηνοθεσία και ιστορία του κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου του Παν/μίου του Τέξας στο Austin από το 1998-2004.
Ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια ενός από τα τρία μεγαλύτερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των ΗΠΑ, του Cinematexas International Short Film Festival (1996-2007).
Σκηνοθέτις των βίντεο προβολών των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 και μέλος της δημιουργικής ομάδας του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
To 2005 ίδρυσε την εταιρία παραγωγής Haos Film.
Παρήγαγε την ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους ΚΙΝΕΤΤΑ σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στα κινηματογραφικά φεστιβάλ του Βερολίνου και του Τορόντο (2005-2006).
Ήταν παραγωγός, φωτογράφος και μοντέρ του ντοκιμαντέρ Palestine Blues, σε σκηνοθεσία Nida Sinnokrot, γυρισμένο στην Δυτική Όχθη και στην Λωρίδα της Γάζας (Πρώτα βραβεία στα φεστιβάλ μεσογειακού ντοκιμαντέρ Montpellier και CNCA 2007).
Σχεδίασε τις βίντεο προβολές του χοροθεάτρου Δύο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου, στο θέατρο “Παλλάς”, καθώς και το συνοδευτικό βίντεο κλιπ σε μουσική Κωνσταντίνου Βήτα. Τον Δεκέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το DVD της κινηματογραφημένης παράστασης, την παραγωγή, σκηνοθεσία και σχεδιασμό του οποίου υπογράφει η ίδια.
Σκηνοθέτις και φωτογράφος του road documentary Instant Instants, ένα τρίμηνο οδοιπορικό στην Κίνα και Νοτιοανατολική Ασία (σε στάδιο μοντάζ).
Σκηνοθέτις των animation βίντεο προβολών μεγάλης κλίμακας με τον τίτλο Αντικατοπτρισμοί στα πλαίσια των εγκαινίων του Μουσείου Ακρόπολης (2009)
Associate producer της πολυβραβευμένης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου... Διαβάστε περισσότερα
, Κυνόδοντας (2009)
Executive producer της ανεξάρτητης αμερικάνικης ταινίας Lovers of Hate, σε σκηνοθεσία Bryan Poyser (Sundance, SXSW, 2010).
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551