Αναζήτηση
Βασίλης Μαζωμένος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Βασίλης Μαζωμένος είναι Έλληνας σκηνοθέτης και συγγραφέας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.
Την περίοδο 1986 - 1993 εργάστηκε σαν art director γνωστών σκηνοθετών.
Από το 1994 ασχολείται με τη σκηνοθεσία .
Ήταν επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Καλαμάτας (2002 -2003).

Ο Βασίλης Μαζωμένος έχει ασχοληθεί και με τη διδασκαλία.
Το ακαδημαϊκό έτος 1996 - 1997 δίδαξε στο Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας, ενώ από την περίοδο 2006 μέχρι το 2011 στο τμήμα κινηματογράφου ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου (ΑΚΜΗ).
Κατά καιρούς έχει δώσει διαλέξεις, συμμετείχε και διεύθυνε ημερίδες και συνέδρια για τον κινηματογράφο.

Αρθρογραφεί επίσης σε εφημερίδες, πολιτιστικά περιοδικά αλλά και πολιτικά έντυπα, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή βιβλίων.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Παλαιότερα έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Σκηνοθετών – Παραγωγών (2006), μέλος του διοκητικού συμβουλίου του «Ερμεία» (2007), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (2002 -2003) και αντιπρόεδρος - αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (2005 - 2006).
Έχει συμμετάσχει επίσης σε επιτροπές για τον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού.

Αφιερώματα του έργου του έχουν γίνει σε γνωστά διεθνή φεστιβάλ, ενώ έχει λάβει και το μεγάλο ειδικό βραβείο για το σύνολο του έργου του στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Fantasporto στην Πορτογαλία.
Έχει διατελέσει και ο ίδιος μέλος κριτικών επιτροπών διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου. Ο θρίαμβος του Χρόνου (1996) Ειδικό Βραβείο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το Χρήμα - μια μυθολογία του Σκότους (1998) Ειδικό Βραβείο Fantasporto International Film Festival (Πορτογαλία). Υποψηφιότητα για την καλύτερη Ευρωπαϊκή ταινία του Φανταστικού. Κρατικό Βραβείο Ποιότητας. Η Μνήμη (2002) Κρατικό Βραβείο Ποιότητας.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Ελληνικό «παρών» στο Φεστιβάλ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ελληνικό «παρών» στο Φεστιβάλ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  πριν 10 χρόνια
10η ημέρα: Μια ταινία για την ανθρώπινη δύναμη για επιβίωση! 10η ημέρα: Μια ταινία για την ανθρώπινη δύναμη για επιβίωση!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551