Αναζήτηση
Το έγκλημα στο Κολέγιο που σόκαρε τις ΗΠΑ | iShow.gr
Ειδήσεις
Το έγκλημα στο Κολέγιο που σόκαρε τις ΗΠΑ
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016
17:58

Στις αρχές του 2000 το κολέγιο Baylor των ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς ο νεαρός παίκτης μπάσκετ, Patrick Dennehy βρέθηκε θαμμένος σε ένα λάκκο με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Τελικώς αποδείχτηκε πως το φόνο τον είχε διαπράξει ο συμπαίκτης και φίλος του Carlton Dotson! Αυτό όμως δεν ήταν το χειρότερο…

Ήθελε να προστατέψει το φίλο του, αλλά…

Ήταν το καλοκαίρι του 2003 όταν οι Patrick Dennehy και Carlton Dotson ένιωθαν να ανησυχούν για την ασφάλειά τους. Λεγόταν ότι υπήρχαν δύο συμπαίκτες τους που απειλούσαν συνέχεια τον Dotson και για αυτό το λόγο αγόρασαν δύο πιστόλια και έκαναν προπόνηση σε μία φάρμα στο Waco.


Ο Patrick Dennehy

Στις 15 Ιουνίου ο Dennehy με τον Dotson αναμενόταν να παραβρεθούν σε ένα φοιτητικό πάρτι, ωστόσο κανείς εκ των δύο δεν πήγε. Τις επόμενες μέρες υπήρχαν υποψίες ότι κάτι πήγαινε στραβά καθώς οι γονείς του Dennehy δεν λάμβαναν κλήσεις από τον γιο τους.

Ο συγκάτοικος του Dennehy ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές, όταν επέστρεψε στο διαμέρισμα βρήκε τον σκύλο του φίλου του σε κακή κατάσταση καθώς δεν είχε φάει για 10 ημέρες! Κάπως έτσι ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό του νεαρού μπασκετμπολίστα και τα πρώτα στοιχεία δεν άργησαν να φανούν.

Μία εβδομάδα σχεδόν από την έναρξη της έρευνας, βρέθηκε το αυτοκίνητο του Dennehy σε ένα εμπορικό κέντρο στη Virginia με τις πινακίδες να έχουν αφαιρεθεί.

Η εύρεση του δολοφόνου και το σκάνδαλο στη «σκιά» του φόνου

Λίγες μέρες αργότερα η έρευνα έβγαλε κάτι παράξενο. Αυτός που ήξερε που ήταν ο Dennehy ήταν ο καλός του φίλος και συμπαίκτης, Carlton Dotson. Το πόρισμα αυτό βγήκε από μία μαρτυρία ενός τύπου που υποστήριζε ότι ο Dotson ο οποίος είχε πάει στην πατρίδα του στο Marryland, είχε εκμυστηρευτεί στον ξάδερφό του πως είχε δολοφονήσει τον Dennehy πάνω σε καβγά που είχαν την ώρα της σκοποβολής τους!

Ο Dotson αρνήθηκε τις κατηγορίες ωστόσο όσο περνούσε ο καιρός, τόσο τον «βάραιναν» τα στοιχεία. Τελικώς στις 25 Ιουλίου έπειτα από πιέσεις των αστυνομικών ο Dotson προδόθηκε από μια απάντησή του, οδηγώντας μάλιστα τις Αρχές στο πτώμα του άτυχου συμπαίκτη του. Ο Dennehy βρέθηκε θαμμένος και με ένα μεγάλο τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι κοντά στη φάρμα που προπονούνταν με τα όπλα.

O Carlton Dotson οδηγείται στις φυλακές

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο Dotson καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία ενώ στο δικαστήριο προσπάθησε να το παίξει τρελός προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή. Τελικώς ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημά του και καταδικάστηκε σε 35 χρόνια κάθειρξης. Ο φάκελός του θα επανεξεταστεί το 2021.

Η δολοφονία του νεαρού μπασκετμπολίστα όπως ήταν λογικό σοκάρισε την κοινή γνώμη και γενικότερα το NCAA, ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ο φάκελος-Dennehy είχε ανοίξει για τα καλά το… κουτί της Πανδώρας για το κολέγιό του.

Ο πανούργος προπονητής και η ψευδορκία

Βλέπετε ο Dennehy δεν προέρχονταν από εύπορες οικογένεια με αποτέλεσμα ο μόνος τρόπος να φοιτεί στο Baylor να είναι μέσω υποτροφίας. Αυτό νόμιζε και ο ίδιος, με την αλήθεια ωστόσο να είναι πολύ διαφορετική.

Ο προπονητής μπάσκετ της ομάδας, Dave Bliss είχε καταφέρει να νομίζει ο Dennehy μαζί με έναν άλλον φοιτητή, τον Corey Herring ότι έχουν υποτροφία την ώρα που κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε! Ο Bliss στην προσπάθειά του να φτιάξει μία δυνατή ομάδα, όταν είδε ότι οι υποτροφίες είχαν τελειώσει, παραποιούσε τα οικονομικά στοιχεία χωρίς να πει στους Dennechy-Herring ότι έγιναν δεκτοί στο κολέγιο μέσω… απάτης!

Κάπως έτσι όταν ο Dennehy ερευνήθηκε από την αστυνομία οι Αρχές πληροφόρησαν τους γονείς του ότι τα δίδακτρα ήταν πληρωμένα και εκείνοι τα έχασαν. Αμέσως άρχισαν έρευνες για τις ψευτοϋποτροφίες των παικτών και ο Bliss κατάλαβε ότι αργά ή γρήγορα τα στοιχεία θα στρέφονταν εναντίον του.

Έφτασε σε σημείο να ταξιδέψει κρυφά στην ιδιαίτερη πατρίδα του Herring προκειμένου να πείσει τη μητέρα του να μην πει ότι δεν γνωρίζει κάτι για τα δίδακτρα. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να υποδυθεί και τον πατέρα του παίκτη του στην αστυνομία!


Ο προπονητής του Baylor, Dave Bliss

Το χειρότερο όμως έγινε όταν έπρεπε να σκεφτεί πώς θα καλύψει τον Dennehy. Ο Bliss ήταν τρωτός από παντού στην περίπτωσή του, καθώς ακόμα και αν πείθονταν οι γονείς του να πουν ότι πλήρωσαν, τα οικονομικά δεδομένα τους δεν θα δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο.

Έτσι λοιπόν συγκέντρωσε όλη την ομάδα και τους είπε να ομολογήσουν όταν ερωτηθούν από τις αρχές πως ο Dennehy ήταν έμπορος ναρκωτικών και ότι με αυτόν τον τρόπο κάλυπτε τα έξοδά του! Η θρασύτητα του head coach του Baylor προβλημάτισε τον βοηθό του, Abar Rouse, ο οποίος μαγνητοσκόπησε την ομιλία του Bliss προς τους παίκτες του και τον κάρφωσε στην αστυνομία.

Τελικώς ο Bliss έχασε τη δουλειά του, ωστόσο το κολέγιο είχε πολλά ακόμα κενά να λύσει. Όσο περνούσαν οι μέρες τόσο ανακαλυπτόταν ότι υπήρχαν άπειρες καταπατήσεις στους κανόνες του NCAA με αποτέλεσμα το τερατούργημα του Bliss να πέσει στα μαλακά καθώς τιμωρήθηκε μόνο με 10 χρόνια χωρίς να μπορεί να ασκήσει προπονητική.



O Dave Bliss αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του για την υπόθεση Dennehy αλλά και για πολλά άλλα θέματα

Η δολοφονία του Dennehy μπορεί να σοκάρισε το κολεγιακό πρωτάθλημα ωστόσο έγινε η απαρχή για να αλλάξει ολοκληρωτικά το Baylor σε επίπεδο οργάνωσης ενώ μπήκαν και νέοι αυστηροί κανόνες σε όλα τα κολέγια των ΗΠΑ.

onsports.gr

Πηγή: www.tvnea.com
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551