Αναζήτηση
Ο Σταμάτης Μαλέλλης αποκάλυψε την πιο δύσκολη στιγμή του στα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης | iShow.gr
Ειδήσεις
Ο Σταμάτης Μαλέλλης αποκάλυψε την πιο δύσκολη στιγμή του στα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015
17:59

Τα 25 χρόνια της έκλεισε η ιδιωτική τηλεόραση και άνθρωποι που έγραψαν ιστορία στο χώρο των media μοιράστηκαν με τους τηλεθεατές τις εμπειρίες τους.

Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ Σταμάτης Μαλέλλης ο οποίος αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πτυχές της επαγγελματικής του πορείας.
«Είμαι από την πρώτη μέρα της ιδιωτικής τηλεόρασης, την έχω ζήσει από την πρώτη εκπομπή μέχρι και σήμερα συνεχώς και πιστεύω πως άλλαξε πάρα πολλά στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της Επικοινωνίας της Ενημέρωσης συνολικά. Αν κάνουμε ένα γενικό απολογισμό νομίζω πως αυτό που πρόσφερε στην κοινωνία είναι πολύ θετικό» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου ήταν με την υπόθεση του Σορίν Ματέϊ. ‘Ήμουν τότε στον παλιό ΣΚΑΙ, ήταν πραγματικά μία δύσκολη ιστορία που πραγματικά τη θυμάμαι πάντοτε. Προσπαθώ να σκεφτώ αν έκανα κάτι λάθος ή όχι ή αν συνέβαινε σήμερα τι θα έκανα. Χαίρομαι πολύ που τα ξένα δίκτυα μου δίνουν απόλυτο δίκιο πως έπρεπε να το χειριστώ το θέμα έτσι όπως το χειρίστηκα. Πάντως ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή για μένα που νομίζω πως καθόρισε λίγο τον τρόπο που σκέφτομαι και αντιδρώ».
Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε και πως του ήρθε η ιδέα με τα τηλεοπτικά παράθυρα!
«Ήταν λοιπόν το 1993 στον παλιό ΣΚΑΙ, το δελτίο ειδήσεων ήταν ωριαίοκαιέπρεπε να το γεμίσουμε. Ήμασταν τότε με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη, και θέλαμε καλεσμένους στο δελτίο. Τότε μου ήρθε η ιδέα να κάνουμε στο δελτίο τις συνδέσεις μέσω παραθύρων να φαίνονται δηλαδή πως είναι δίπλα ο ένας στον άλλον και όχι μέσα στο studio. Τώρα πως μου ήρθε αυτό, μου ήρθε. Κι όταν σου έρχεται μία ιδέα αυτό πολλαπλασιάζεται. Τη βλέπεις σου αρέσει, το διπλό παράθυρο γίνεται τριπλό, το τριπλό τετραπλό… και γεμίζει η τηλεόραση παράθυρα. Υπήρξε σαφώς μία υπερβολή, αλλά ήταν ένα τεράστιο βήμα που άλλαξε την ελληνική τηλεόραση».
Ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων του ΣΚΑΙ που μετρά 30 χρόνια στο χώρο των media δε δίστασε να κάνει και τον απολογισμό του.
«Όταν πήγα στο Star άρχισα να κάνω καλά αυτό που είχα μάθει δηλαδή τα παράθυρα, την δυνατή ενημέρωση, αυτό που έκανα στο ΣΚΑΙ αλλά δεν έπιανε τον πρώτο χρόνο και είχα απελπιστεί. Νόμιζα πως είχε τελειώσει το άστρο μου, η τύχη μου.. μέχρι που έκανα μία έρευνα να δω τι θέλουν οι τηλεθεατές του Star και δεν βλέπουν αυτά τα δελτία Ειδήσεων. Τελικά ανακαλύψαμε πως αυτό που ήθελαν ήταν πιο ελαφρές ειδήσεις, lifestyle που να πήγαιναν στο concept του συνόλου του σταθμού και εκεί με βοήθησαν να το υλοποιήσω και ο Κάρολος Αλκαλάϊ ο οποίος είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος της τηλεόρασης. Αν θα μετάνιωνα για κάτι; Αυτό είναι πολύ σχετικό και έχει σχέση με την συγκυρία κάθε φορά. Τώρα το 2015 μπορώ να σου πω πως το 1993-1994 έκανα κάποια λάθη τότε όμως ήταν άλλες εποχές. Ο ανταγωνισμός ήταν πιο σκληρός, δηλαδή ζούσαμε με το πλάνο που κάναμε. Ναι μπορεί να κάναμε λάθη και εγώ και οι άλλοι κάναμε όμως πάνω στο πάθος μας πάνω στην υπερβολή και στο να είμαστε πρώτοι. Εκείνο που πιστεύω πως δεν έκανα λάθος κι αν έκανα ζητώ συγγνώμη είναι αν αδίκησα οποιοδήποτε πολίτη. Δεν το έκανα από πρόθεση, μου βγήκε πάνω στο πάθος μου για τη δουλειά».

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Σταμάτης Μαλέλης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551