Αναζήτηση
Ο μάρτυρας, το «ορφανό» DNA και η νέα ζωή της Μίνας | iShow.gr
Ειδήσεις
Ο μάρτυρας, το «ορφανό» DNA και η νέα ζωή της Μίνας
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
13:59

Μετά την πρώτη της συνέντευξη, ήρθε η λύτρωση για την Μίνα Αρναούτη. Η 30χρονη κοπέλα, που βρισκόταν στο μοιραίο αυτοκίνητο που στοίχισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη, μετά από πολλούς μήνες στο νοσοκομείο και πολλά χειρουργεία βρίσκεται πια με την μητέρα της στη Μυτιλήνη και προσπαθεί να φτιάξει και πάλι τη ζωή της.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ίδια, στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», μέχρι και πριν λίγες μέρες κινούνταν με αναπηρικό καροτσάκι και τώρα σιγά σιγά με πατερίτσες. Η κοπέλα έχει στο πλευρό της διαρκώς την μητέρα και τους φίλους της και έχει αρχίσει πια να αναρρώνει.

Ωστόσο, οι “επιθέσεις” που δεχόταν το τελευταίο διάστημα μέσα από τα social media για το μοιραίο τροχαίο, την έχουν επηρεάσει ψυχολογικά. Εκείνη, όμως, δεν χάνει το κουράγιο και την αισιοδοξία της και σε αυτό την βοηθούν και όλοι όσοι της στέλνουν μηνύματα αγάπης μέσα από το Facebook.

Θέλοντας να τους ευχαριστήσει η Μίνα έγραψε στο προφίλ της:

“Να ξέρετε ότι τα μηνύματα που μου στέλνετε τα διαβάζω όλα. Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους γιατί είναι πάρα πολλά.. πάντως συγκινούμαι που κάποιοι από εσάς μοιράζεστε μαζί μου μια δύσκολη κατάσταση που περάσατε, είτε για να μου δώσετε δύναμη, είτε για να πάρετε δύναμη, είτε γιατί σε μια άγνωστη είναι πιο εύκολο να ανοίξετε την καρδιά σας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα τόσο ωραία λόγια που μου γράφετε και κάποιοι που έχετε στείλει παραπάνω από μια φορά έχω αρχίσει κ σας αναγνωρίζω και χαμογελάω που μου στέλνετε ό,τι μπορείτε για να με κάνετε να νιώσω καλύτερα! Πάντα κάπου υπάρχει και η θετική πλευρά των πραγμάτων και όπως λέει και ένα ρητό: “Υπάρχει και ένας άλλος κόσμος άλλα είναι μέσα σε αυτόν εδώ”!”

Που βρίσκονται οι έρευνες για το δυστύχημα

Σε ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την Κυριακή, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πόπωτας και Αρια Καλύβα μεταφέρουν νεότερες πληροφορίες, κυρίως όσον αφορά την εξέλιξη που έχουν οι έρευνες γύρω από το τραγικό δυστύχημα του τραγουδιστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η οικογένεια Παντελίδη φέρεται να απευθύνθηκε σε γενετιστή, ο οποίος με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του διαπίστωσε ότι στο τιμόνι βρέθηκε και DNA από άτομο που ως ένα σημείο ταυτίζεται με αυτό της συνοδηγού του μαύρου Mercedes. Ωστόσο η έρευνα δεν μπορεί να προχωρήσει περισσότερο, καθώς, αν και η πλευρά του τραγουδιστή το έχει ζητήσει, δεν τους έχουν παρασχεθεί επιπλέον στοιχεία για περαιτέρω ταυτοποίηση του «ορφανού» DNA.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του γνωστού τραγουδιστή έχει πολλά παράπονα από τις καθυστερήσεις και την αδυναμία των ανακριτικών αρχών να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άνδρα, αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου δυστυχήματος, ο οποίος κατέγραψε με το κινητό του τα πρώτα λεπτά της μοιραίας πρόσκρουσης και ήταν διατεθειμένος να καταθέσει όλα όσα φρικτά είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του στις αρμόδιες αρχές.

Η οικογένεια Παντελίδη κατέθεσε το αίτημα στην Τροχαία Ελληνικού προκειμένου να κληθεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας για κατάθεση. Ωστόσο, μία εβδομάδα αργότερα συνέβη ένα γεγονός το οποίο είναι πολύ μυστήριο δημιουργώντας διάφορους συνειρμούς. Ενας άγνωστος άνδρας πλησίασε τον μάρτυρα και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τού επιτέθηκε ξυλοκοπώντας τον άγρια. Το σκηνικό θυμίζει έντονα ληστρική επίθεση, με το μυστηριώδες άτομο που την πραγματοποίησε να μην έχει εντοπιστεί ακόμη από τις αρμόδιες αρχές.

Ο μάρτυρας, ο οποίος έχει υποστεί ισχυρό σοκ και είναι τρομοκρατημένος, συνδέει την επίθεση με την πρόθεσή του να καταθέσει για το τροχαίο του Παντελή Παντελίδη και πλέον διστάζει να το κάνει.
Ανάλογο μυστήριο καλύπτει και τη διαγραφή από το κινητό του τραγουδιστή όλων των τελευταίων κλήσεων που έκανε και δέχτηκε το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες λένε ότι περίπου έξι ώρες μετά τη μοιραία πρόσκρουση η Αστυνομία επέστρεψε το κινητό του Παντελή Παντελίδη στην οικογένεια, όμως έκπληκτοι οι δικοί του άνθρωποι ανοίγοντάς το διαπίστωσαν ότι είχε σβηστεί μέρος των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων.

Σε μια προσπάθεια να ανακτήσουν τις χαμένες κλήσεις απευθύνθηκαν σε ειδικούς, όμως και εκείνοι δεν κατάφεραν να τις επαναφέρουν. Ετσι, λοιπόν, ζήτησαν από την Αστυνομία να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησε λίγες ώρες προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Φυσικά υπάρχει και ένα ερώτημα που μάλλον δεν θα απαντηθεί ποτέ: Ποιος και γιατί πήρε το κινητό του τραγουδιστή και έσβησε όλες τις κλήσεις;

Οι πραγματογνώμονες αλλά και οι αξιωματικοί της Τροχαίας Ελληνικού διενήργησαν εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να μην υπάρχουν θολά σημεία στην υπόθεση Παντελίδη. Ωστόσο, οκτώ μήνες μετά το πόρισμα των ειδικών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, όχι από δική τους υπαιτιότητα, αλλά επειδή οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών υπολειτουργούν. Για όλους όσοι γνωρίζουν, η καταγραφή στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου όλων των δεδομένων αποτελεί κομβικό σημείο προκειμένου να διαπιστωθεί με ακρίβεια τι συνέβη το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου στην αερογέφυρα της Βουλιαγμένης.

Οι μηχανικοί στα κεντρικά της Mercedes στη Γερμανία κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν όλες τις καταγραφές, να συντάξουν ένα πολυσέλιδο πόρισμα και να το στείλουν στην Τροχαία. Σύμφωνα με την επίσημη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, επειδή το πόρισμα είναι γραμμένο στα γερμανικά, πρέπει να σταλεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να γίνει μετάφρασή του στα ελληνικά από το αρμόδιο τμήμα.

Η έκθεση εστάλη τέλη του περασμένου Ιουνίου και όσο και να μοιάζει απίστευτο, μέχρι σήμερα τα έγγραφα από τη Γερμανία δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί, με αποτέλεσμα να μην έχει κλείσει η δικογραφία. Ετσι, η Τροχαία δεν μπορεί να καλέσει μάρτυρες ή να στείλει στοιχεία στην οικογένεια, η ανακρίτρια δεν μπορεί να προχωρήσει τη διαδικασία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να βαλτώνει ακόμα και στο θέμα των αποζημιώσεων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη, Χαράλαμπος Λυκούδης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» επισημαίνει: «Η οικογένεια είναι βαθύτατα στενοχωρημένη και οργισμένη για την ακινησία στην οποία έχει περιέλθει η προανακριτική διαδικασία. Προσπαθεί παντοιοτρόπως να βοηθήσει στη συμπλήρωση του προανακριτικού υλικού προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα της υπόθεσης.

Δυστυχώς, από τις αρχές Ιουνίου δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία προανακριτική πράξη. Στις πολλές δε δικές μας αιτήσεις για συμπλήρωση του προανακριτικού υλικού δεν έχουμε πάρει απάντηση και αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την πορεία του προανακριτικού έργου. Σεβόμενος τη μυστικότητα της προανάκρισης δεν θέλω να αναφερθώ περαιτέρω, εάν όμως αυτή η ακινησία συνεχιστεί, η οικογένεια Παντελίδη είναι αποφασισμένη να προσφύγει στους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Με πληροφορίες από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»


Πηγή: www.tamtam.news
Σχετικά πρόσωπα
Μίνα Αρναούτη
Παντελής Παντελίδης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551