Αναζήτηση
Aποθεώνει «Ζάρι» και Σάττι το BBC: Αvant-garde ηχητικό κολάζ με τύμπανα, reggaeton και ζουρνά | iShow.gr
Ειδήσεις
Aποθεώνει «Ζάρι» και Σάττι το BBC: Αvant-garde ηχητικό κολάζ με τύμπανα, reggaeton και ζουρνά
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024
15:49

Η Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» θα κάνουν επίσημη εμφάνιση στον αυριανό (09/05) δεύτερο ημιτελικό της Eurovision με στόχο την πρόκριση στο μεγάλο τελικό και την όσο το δυνατόν καλύτερη κατάταξη.

Την ίδια στιγμή όλοι μιλούν με τα καλύτερα για την ελληνική συμμετοχή, με τον ειδικό του BBC σε θέματα μουσικής Μαρκ Σάβατζ, να αναφέρεται στα τραγούδια που συνδυάζουν τους παραδοσιακούς ήχους με το μοντέρνο, αποθεώνοντας το «Ζάρι»

«Φέτος, υπάρχει μια αναζωογονητική τάση χωρών που χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – και παράγουν πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια στο πρόγραμμα.

Στην κορυφή βρίσκεται η Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde ηχητικό κολάζ Zάρι αναμειγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμό reggaeton, σπασμένα φωνητικά και ένα σόλο σε ένα αρχαίο περσική όργανο που ονομάζεται ζουρνάς.

“I’m gonna do it my way”», τονίζει.

BBC

 

 

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στον ημιτελικό της Eurovision 2024, η Μάρινα Σάττι μίλησε στο ertnews.gr, στη Νίκη Κουτουλούλη και στη Λυδία Κωτσιαρίδη, για το διαγωνισμό, το τραγούδι και για τα στοιχεία εκείνα, που αποτελούν για την ίδια πηγή έμπνευσης.

«Σε μικρότερη ηλικία, στο σχολείo, παρακολουθούσαμε (Γιουροβίζιον) οικογενειακά και με φίλους κάθε χρόνο και μάλιστα μας επηρέαζε τόσο πολύ που θυμάμαι, ανάλογα με το ποιος έβγαινε και τι έκανε πάνω στη σκηνή, μετά το κάναμε όλοι στο σχολείο.

Στο S.A.G.A.P.O, πηγαίναμε όλοι σαν ρομπότ, my Secret Combination, κτλ. Δεν είχα φανταστεί ότι θα ανέβω στη σκηνή της Eurovision, τουλάχιστον δε μεγάλωσα καθόλου με αυτό το όνειρο, ούτε καν με το όνειρο να γίνω τραγουδίστρια», εξηγεί.


«Υπάρχει τρομερή αδρεναλίνη και δεν μπορώ να φανταστώ ένα τραγούδι σαν το “Ζάρι”, με αυτήν ενέργεια και με αυτή την τη δύναμη, να γραφόταν σε μια στιγμή που θα ήμουν μόνη στο σαλόνι μου.

Χρειάζεται αυτή η ενέργεια, η επικοινωνία, η διάδραση και η αδρεναλίνη που προκύπτει από πολλούς ανθρώπους όταν μαζεύονται μαζί και δίνει ο ένας στον άλλον έμπνευση».

«Tο ρίσκο είναι ζητούμενο. Και πάλι δεν γνωρίζω αν είναι ζητούμενο, απλώς προσωπικά μου αρέσει όχι μόνο σαν αποτέλεσμα, αλλά σαν δημιουργική διαδικασία, το μονοπάτι μέχρι να ολοκληρωθεί το κομμάτι, να ρισκάρω και να πειραματίζομαι με πράγματα τα οποία μου φαίνονται πιο περίεργα και κάπως να εξερευνώ καινούργιες γεύσεις και καινούργιες συνταγές», σημειώνει.


Ενώ στην ερώτηση για το από που αντλεί την έμπνευσή της η Μαρίνα Σάττι απάντησε από «Το παρελθόν, το παρόν, το παλιό, το κλασσικό, το σύγχρονο και το μοντέρνο, το πιο μαλακό, το πιο σκληρό, το πιο επιθετικό, το πιο ατμοσφαιρικό και λυρικό και δραματικό. Aπό τη ζωή».


Πηγή: https://www.koutipandoras.gr/

Σχετικά πρόσωπα
Μαρίνα Σάττι
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551