Αναζήτηση
Δείπνο ηλιθίων - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Δείπνο ηλιθίων - iShow.gr
Είδος
Κωμωδία γαλλικής παραγωγής 1998 σε επανέκδοση
Διάρκεια
80'
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Μουσική
Παραγωγή
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Κωμωδία
Κάθε Τετάρτη, ο Πιερ και οι κυνικοί, πλούσιοι, φίλοι του διοργανώνουν μια εκκεντρική συνάντηση την οποία αποκαλούν «Δείπνο Ηλιθίων». Ο καθένας τους προσκαλεί σε κοινό δείπνο τον πιο «ιδιαίτερο» άνθρωπο που έχει συναντήσει, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, παροτρύνοντας τον να μοιραστεί τις «λαμπρές» ιδέες του με τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες. Σκοπός του δείπνου είναι φυσικά να ακουστούν οι πιο θεότρελες ιδέες, προκειμένου να καταφέρουν οι σνομπ φίλοι του Πιερ να διασκεδάσουν, γελώντας εις βάρος των «ηλιθίων».
Κάθε φορά, εκείνος που έχει φέρει μαζί του τον πιο «ηλίθιο» προσκεκλημένο, ανακηρύσσεται νικητής της εβδομάδας. Όλα όμως αναμένεται να αλλάξουν ξαφνικά στη ζωή του Πιέρ, όταν θα προσκαλέσει στο περίφημο δείπνο τον αγαθό και καλόκαρδο, φουκαρά Φρανσουά – έναν ανυποψίαστο υπάλληλο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών. Η αξεπέραστη επιτυχία της ταινίας στη Γαλλία, έχει εμπνεύσει Αμερικάνικο remake καθώς και θεατρικό έργο το οποίο έχει παιχτεί σε εκατοντάδες πόλεις ανά τον κόσμο.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Μια από τις πιο ξεκαρδιστικές και ανάμεσα στις κλασικές πλέον, κωμωδίες - φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών, έρχεται σε επανέκδοση.

O υποψήφιος για Όσκαρ, Γάλλος σκηνοθέτης, Φρανσίς Βεμπέρ, βρίσκεται πίσω από τη σκηνοθεσία αυτής της ξεκαρδιστικής κωμωδίας, η οποία βασίζεται σε δικό του σενάριο. Είναι μία ταινία η οποία δεν έχει εφέ ούτε εντυπωσιακές σκηνές και το μεγαλύτερο μέρος της διαδραματίζεται σε έναν και μόνο χώρο. Είναι χτισμένη πάνω στους μορφασμούς και στις γκριμάτσες των χαρακτήρων και μαζί με τους έξυπνους διαλόγους και τις καταπληκτικές ερμηνείες, συνθέτουν ένα ξεκαρδιστικό αποτέλεσμα.

Ο σκηνοθέτης
Ο Φρανσίς Βεμπέρ γεννήθηκε στο Νεϊγί της Γαλλίας το 1937. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών το 1985. Έχει σκηνοθετήσει πολλές ταινίες μεταξύ των οποίων “Three Fugitives”, “Out on a Limb”, “Le jaguar” και έχει γράψει το σενάριο για το remake της ταινίας «Δείπνο Ηλιθίων» με τίτλο «Δείπνο Πανηλιθίων» (2010) με τους Στιβ Καρέλ και Πολ Ραντ.

Οι πρωταγωνιστές
Ο Ζακ Βιλερέ υποδύεται τον Φρανσουά Πινιόν, έναν στρουμπουλό και τρομερά αφελή άντρα. Ξεχωριστός και απολαυστικός, μέσω της αθώας προσωπικότητας του θα καταφέρει να βγάλει από πάνω του την ταμπέλα του “ηλίθιου”.

Ο Τιερί Λερμίτ είναι ο Πιέρ Μπροσάν. Ευκατάστατος και έξυπνος, είναι αυτός που διοργανώνει τα περίφημα δείπνα. Όταν βρίσκει των «Πρωταθλητή των ηλιθίων» και τον προσκαλεί στο δείπνο, θα έχει την ατυχία να μετατραπεί από θύτης σε θύμα, καθώς ο καλεσμένος του είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει σε αυτό που του συνέβη. Διακρίνεται από μία σοβαροφάνεια ενώ παράλληλα είναι φοβερά αστείος.

Ο Φρανσίς Ουστέρ κρατά τον ρόλο του καλύτερου φίλου του Πιέρ, Ζούστ Λεμπλάν. Τον διακρίνει η καλοσύνη του.

Συμμετέχουν
Thierry Lhermitte
Pierre Brochant
Ζακ Βιλερέ
François Pignon
Φράνσις Huster
Juste Leblanc
Ντάνιελ Prévost
Lucien Cheval
Αλεξάντρα Βάντερνουτ
Christine Brochant
Κατρίν Φροτ
Marlène Sasseur
Benoît Bellal
Host 1
Ζακ Bleu
Host 3
Φιλίπ Brigaud
Tanner (boomerang thrower)
Μισέλ Caccia
Guest 1
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551