Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Αναζητώντας τον Χέντριξ - iShow.gr
Αναζητώντας τον Χέντριξ (Smuggling Hendrix )
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματική
Κομεντί
Είδος
Δραματική κομεντί κυπριακής παραγωγής 2019
Διάρκεια
92'
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Υπόθεση
Κοινωνικο-πολιτική ταινία πάνω στη νοοτροπία και τα συναισθήματα των Ελληνοκύπριων, αλλά και των Τουρκοκύπριων που συμβιώνουν στην Κύπρο, καθώς και στις γραφειοκρατικές δυσκολίες που έχουν δημιουργήσει οι διεθνείς κανόνες που έχουν επιβληθεί στο διχοτομημένο νησί. 
Trailer
Πληροφορίες
Η αφορμή για να σχολιάσει ο σκηνοθέτης Μάριος Πιπερίδης την κατάσταση, συνδυάζοντας το δράμα με το χιούμορ, αποτελεί ο σκύλος Τζίμι (ο Χέντριξ του τίτλου) του Γιάννη, ο οποίος περνάει την Πράσινη Γραμμή την τελευταία ημέρα της παραμονής του Γιάννη στο νησί. Ο Γιάννης, έχοντας λίγο χρόνο στη διάθεσή του πριν πάρει την πτήση του για Ολλανδία, ζητάει άδεια να περάσει στον Τουρκικό Τομέα να βρει τον Τζίμι, αλλά όταν επιστρέφει με το σκύλο του, δεν του το επιτρέπουν επειδή «απαγορεύεται η διέλευση ζώων και φυτών». Από τη στιγμή εκείνη και μετά, θα συμβούν πολλά κωμικοτραγικά επεισόδια στην προσπάθεια του Γιάννη να επιστρέψει με το σκύλο του.
Μέσα από αυτή την ιστορία, ο Πιπερίδης καταφέρνει να δείξει ότι πέρα από τις πολιτικές, στρατιωτικές και διπλωματικές διαφορές, οι δύο κοινότητες της Κύπρου έχουν περισσότερα κοινά, από όσα φαντάζονται και νομίζουν ότι τους χωρίζουν. Οι διάλογοι μεταξύ Ελληνοκύπριου και Τουρκοκύπριων είναι καυστικοί σχετικά με την παραμονή τους εκεί, αλλά και με τους κανόνες που έχουν τεθεί για τη συνύπαρξή τους, ενώ και η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην ενδιάμεση ζώνη, φαίνεται άχρηστη για να λύσει –εν καιρώ ειρήνης- το θέμα ενός σκύλου που περνάει ελεύθερος τα σύνορα ό,τι ώρα θέλει.
Ο Πιπερίδης ισορροπεί έξοχα μεταξύ του δράματος της πραγματικότητας και του κωμικού στοιχείου που απομυθοποιεί τις σχέσεις των δύο, ενώ ο Αδάμ Μπουσδούκος είναι υπέροχος στο ρόλο του Γιάννη, που είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να έχει κοντά του το σκύλο του. 
Συμμετέχουν
Adam Bousdoukos
Yiannis
Fatih Al
Hasan
Vicky Papadopoulou
Kika
Ozgur Karadeniz
Tuberk
Giannis Kokkinos
Greek Officer 1
Valentinos Kokkinos
Greek Officer 2
Georgia Constantinou
Landlady
Toni Dimitriou
Pambos
Marios Stylianou
Antonis
Andreas Fylaktou
Giorgos
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz