Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ο πρίγκιπας του Bel Air - iShow.gr
Ο πρίγκιπας του Bel Air (The fresh prince of Bel-Air)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σειρά
Κωμωδία
Κομεντί
Είδος
Κωμικη σειρά αμερικανικής παραγωγής 1990
Διάρκεια
24'
Κύκλοι
1
2
2
3
4
5
6
Υπόθεση
Ένας νέος, μεγαλωμένος στους δρόμους της δυτικής Φιλαδέλφειας, μετακομίζει στο σπίτι του θείου του, στην πιο αριστοκρατική περιοχή τής Καλιφόρνια, το ονομαστό Μπελ Ερ. Ο μέχρι τότε τρόπος ζωής του Γουίλ (αυτό είναι και το όνομα του ήρωα στη σειρά που ενσαρκώνει) με τις ακραίες συμπεριφορές και τους ασυνήθιστους τρόπους του, ξαφνιάζει τους υπερόπτες κατοίκους του Μπελ Ερ δημιουργώντας κωμικές καταστάσεις.
Πληροφορίες
Στο “Fresh Prince of Bel Air” ο Γουίλ Σμίθ υποδύεται μία καρικατούρα του εαυτού του.

Με hip-hop ήχους και αισθητική 1990, το “Fresh Prince of Bel-Air” περιγράφει, μέσα από την ιστορία του Γουίλ και με ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο, τις τόσο διαφορετικές συνήθειες της «άλλης τάξης». Ο Γουίλ ταράζει την ησυχία της οικογένειας του θείου του, όπως ακριβώς ταράζει και το νέο ρεύμα της hip-hop μουσικής, που εμφανίζεται τη δεκαετία εκείνη. Η εξάπλωση της κουλτούρας του δρόμου, ανατρέπει τις κοινωνικές συνήθειες της εποχής.

Η σειρά, μέσα στα 6 χρόνια προβολής της, κέρδισε συνολικά 13 βραβεία, μεταξύ των οποίων: “Καλύτερη Νέα Οικογενειακή Κωμική Σειρά” το 1991 από τα «Young Artist Awards»
“Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά” για το 1994 από τον “Αμερικάνικο Σύνδεσμο Παραγωγών Συγγραφέων και Εκδοτών”.

Γενικά:
Το N.B.C. και οι παραγωγοί της σειράς αποτέλεσαν το 1990, σανίδα σωτηρίας για τον 22χρονο, τότε, Γουίλ Σμιθ, ο οποίος σπαταλούσε αλόγιστα, τα ούτως ή άλλως λίγα χρήματα που κέρδιζε ως ράπερ. Εκείνες τις ώρες ήρθε να προστεθεί και ένα διόλου ευκαταφρόνητο πρόστιμο από την εφορία για φοροδιαφυγή. Η χρεοκοπία χτυπούσε την πόρτα του.

Η σειρά όχι μόνο τον βοήθησε οικονομικά, αλλά εκτόξευσε και τη δημοτικότητα του ταλαντούχου ηθοποιού στα ύψη, καθώς στη συνέχεια ακολούθησαν προτάσεις για μεγάλες ταινίες, όπως το “Bad Boys” και το “Independence Day”. Στη συνέχεια κέρδισε και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για την ερμηνεία του στις ταινίες «Pursuit of happiness», «Ali».

Συμμετέχουν
Γουίλ Σμιθ
William 'Will' Smith
Alfonso Ribeiro
Carlton Banks
James Avery
Philip Banks
Κάριν Πάρσονς
Hilary Banks
Τατιάνα Άλι
Ashley Banks
Joseph Marcell
Geoffrey
Janet Hubert
Vivian Banks
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz