Αναζήτηση
Τσερνομπιλ - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Τσερνομπιλ - iShow.gr
Είδος
Ιστορική δραματική σειρά αμερικανικής και βρετανικής συμπαραγωγής 2019
Διάρκεια
64'
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Σειρά
Δραματική
Ιστορική
Τον Απρίλιο του 1986, μια έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπιλ στην Ε.Σ.Σ.Δ. (Σοβιετική Ένωση), γίνεται μια από τις χειρότερες ανθρώπινες καταστροφές στον κόσμο.
Trailer
Πληροφορίες
Είναι συγκλονιστική σειρά για τη σκηνοθετική της τοποθέτηση. Για το συνδυασμό εικόνας και ήχου. Για το μοντάζ της και το πως μεταβαίνουμε από τη μια σκηνή στην άλλη. Έχει και υψηλού επίπεδου ερμηνείες. 
'Εχοντας τη σφραγίδα της σύμπραξης του Sky της Αγγλίας με το HBO, αποτυπώνει κάθε πτυχή της Ιστορίας. Κυρίως τις αθέατες. Ρίχνει τους δικούς της προβολείς στα σημεία που θέλει και καταφέρνει να σταθεί υπεράνω κι ενός ντοκιμαντέρ.
Είναι τόσο καλογραμμένη και δομημένη που ο θεατής δε μπορεί να αποφύγει τον κόμπο στο στομάχι και την καρδιά.  

Ένα τεράστιο κτίριο στη Λιθουανία κατεδαφίστηκε προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο σκηνικό για τα ερείπια του αντιδραστήρα νο4, ο οποίος εξερράγη στη μέση της νύκτας στη διάρκεια μιας δοκιμής ασφαλείας. Σκηνές της σειράς γυρίστηκαν και στον πυρηνικό σταθμό της Λιθουανίας Ιγκναλίνα, ο οποίος τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2009 και διαθέτει ίδιους αντιδραστήρες RBMK με αυτούς του Τσερνόμπιλ.
«Αυτή η ιστορία απαιτεί σεβασμό», τόνισε ο Κρεγκ Μέιζιν, δημιουργός της μίνι αυτής σειράς των πέντε επεισοδίων μιλώντας στη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου της Τραϊμπέκα. «Και όλη αυτή η προσοχή στις λεπτομέρειες δίνεται για τον λόγο αυτό», τόνισε καθώς «διηγούμαστε την ιστορία μιας άλλης κουλτούρας».
Αυτοκίνητα, ρούχα, γυαλιά, τα πάντα ως το πιο μικρό αξεσουάρ είναι προσεγμένα προκειμένου να ταξιδέψουν τον θεατή 33 χρόνια πριν στη Σοβιετική Ένωση. Η μόνη διαφορά είναι η γλώσσα: όλοι οι ηθοποιοί μιλούν αγγλικά. Εξάλλου η σειρά δεν ασχολείται μόνο με το ατύχημα, αλλά και με τη διαχείρισή του από τις αρχές.
Οι υπεύθυνοι του πυρηνικού σταθμού αρνήθηκαν την επιστημονική αλήθεια, όπως και οι πολιτικοί. Η ΕΣΣΔ ανακοίνωσε το δυστύχημα 48 ώρες μετά την έκρηξη, την ώρα που ένα ραδιενεργό σύννεφο κάλυπτε την Ευρώπη και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σχολίασε το συμβάν στις 14 Μαΐου, τρεις εβδομάδες αργότερα. Σύμφωνα με τον Μέιζιν, η άρνηση της πραγματικότητας παραπέμπει στα fake news και την αμφισβήτηση της κλιματικής αλλαγής, τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας.
«Αυτός ήταν και ένας βασικός λόγος για τον οποίο θέλαμε να κάνουμε τη σειρά αυτή», παραδέχθηκε. «Διεξάγεται ένας πόλεμος εναντίον της αλήθειας», τόνισε. Ο άνθρωπος «έχει μια μοναδική ικανότητα να διορθώνει τα λάθη του», αλλά επίσης «να αυταπατάται μέχρι να είναι πολύ αργά», εξήγησε ο Μέιζιν. Η σειρά “Chernobyl” δεν ασχολείται μόνο με «τους κινδύνους της πυρηνικής ενέργειας», αλλά «τα ψέματα και τον κίνδυνο της τύφλωσης».

Συμμετέχουν
Jared Harris
Valery Legasov
Στέλλαν Σκάρσγκαρντ
Boris Shcherbina
Jessie Buckley
Lyudmilla Ignatenko
Έμιλι Γουάτσον
Ulana Khomyuk
Πολ Ritter
Anatoly Dyatlov
Άνταμ Nagaitis
Vasily Ignatenko
Σαμ Troughton
Akimov
Robert Emms
Leonid Toptunov
Καρλ Davies
Viktor Proskuryakov
Con O/Neill
Bryukhanov
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551