Αναζήτηση
Η ενοχή των αθώων - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Η ενοχή των αθώων - iShow.gr
Είδος
Δράμα γαλλικής παραγωγής 2016
Διάρκεια
115'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Δραματική
Πολωνία, 1945. Η Mathilde, μια νεαρή Γαλλίδα γιατρός του Ερυθρού Σταυρού, υπηρετεί τα θύματα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.Τη μέρα που μια καλόγρια ζητά επιτακτικά τη βοήθεια της, βρίσκεται σε μία μονή, όπου εγκυμονούν πολλές μοναχές, θύματα της βαρβαρότητας του σοβιετικού στρατού. Εκεί, η Mathilde θα γίνει η εξομολόγος και παρηγοριά αυτών των γυναικών, που δυσκολεύονται να συμφιλιώσουν την πίστη με το γεγονός ότι κυοφορούν. 
Trailer
Πληροφορίες
Η Anne Fontaine (Two Mothers/Adore, Coco Before Channel) σκηνοθετεί μια συνταρακτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά που διαδραματίστηκαν στην Πολωνία του 1945. Η ανερχόμενη Γαλλίδα πρωταγωνίστρια Lou de Laage (Breathe) συγκλονίζει με την ανεπιτήδευτη ερμηνεία της απέναντι στην καταξιωμένη Πολωνή Agata Kulesza (Ida), ενώ η ιστορία θίγει το ζήτημα της αφοσίωσης στο καθήκον, της αθωότητας, αλλά και της αναλγησίας που μέχρι και οι πιο ενάρετοι μπορεί να δείξουν. 

Από την πραγματικότητα στη μυθοπλασία: Η ιστορία της Madeleine Pauliac

Στα 27 της χρόνια, η Madeleine Pauliac, γιατρός σε νοσοκομείο στο Παρίσι, μπήκε στην αντίσταση, δίνοντας προμήθειες και βοήθεια στους αλεξιπτωτιστές των συμμάχων. Αργότερα συμμετείχε στην απελευθέρωση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Αρχές του 1947 και φεύγει για Μόσχα υπό τις οδηγίες του Γάλλου Πρέσβη στη Μόσχα, για να κατευθύνει την αποστολή του επαναπατρισμού των Γάλλων στρατιωτών. Η κατάσταση στην Πολωνία ήταν δραματική. Η Βαρσοβία, μια μαρτυρική πόλη που εξεγέρθηκε ενάντια στη γερμανική κατοχή (Αύγουστο με Οκτώβριο του 1944) είχε ισοπεδωθεί, ενώ τα θύματα έφτασαν τους 20,000 στρατιώτες και τους 180,000 αμάχους. Εκείνη την περίοδο, ο ρωσικός στρατός, που ήταν παρών στην Πολωνία από τον Ιανουάριο του 1944 υπό τις διαταγές του Στάλιν, περίμενε στις επάλξεις από την άλλη όχθη του Βιστούλα. Όταν αποκαλύφθηκαν όλες οι βίαιες πράξεις των Γερμανών, ο Ερυθρός Σταυρός και η ανεπίσημη διοίκηση του ανέλαβαν δράση στα απελευθερωμένα εδάφη. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Madeleine Pauliac, ανέλαβε πρώτη στην ιεραρχία ως γιατρός στο γαλλικό νοσοκομείο της Βαρσοβίας, που ήταν ερείπιο. Ήταν υπεύθυνη του επαναπατρισμού στα πλαίσια του γαλλικού Ερυθρού Σταυρού. Είχε υπό την επίβλεψη της όλη την Πολωνία και μέρη της Σοβιετικής Ένωσης. Έφερε εις πέρας πάνω από 200 αποστολές με γυναίκες εθελόντριες οδηγούς του Ερυθρού Σταυρού για να αναζητήσει, να φροντίσει και να πετύχει τον επαναπατρισμό Γάλλων στρατιωτών που είχαν μείνει στην Πολωνία. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ανακάλυψε τον τρόμο στις πτέρυγες επιτόκων, όπου οι Ρώσσοι είχαν βιάσει γυναίκες που μόλις είχαν γεννήσει, καθώς και εγκύους. Αμέτρητοι βιασμοί, μεταξύ τους και μαζικοί βιασμοί μέσα σε μοναστήρια. Πρόσφερε ιατρική περίθαλψη σε αυτές τις γυναίκες. Τις βοήθησε να θεραπεύσουν τη συνείδηση τους και να σώσουν το μοναστήρι. Η Madeleine Pauliac σκοτώθηκε σε ατύχημα σε μια αποστολή κοντά στη Βαρσοβία τον Φεβρουάριο του 1946.

Η ταινία διηγείται τον αγώνα της ως γυναίκα να σώσει τις άλλες γυναίκες.
Συμμετέχουν
Lou de Laage
Mathilde Beaulieu
Agata Buzek
Maria
Agata Kulesza
Mère Abesse
Vincent Macaigne
Samuel
Τζοάννα Κούλιγκ
Irena
Eliza Rycembel
Teresa
Katarzyna Dabrowska
Anna
Anna Próchniak
Zofia
Helena Sujecka
Ludwika
Mira Maluszinska
Bibiana
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551