Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Μέσα στον κυκλώνα - iShow.gr
Μέσα στον κυκλώνα (Into the storm)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Θρίλερ
Δράσης
Είδος
Ταινία δράσης αμερικανικής παραγωγής 2014
Διάρκεια
89'
Συντελεστές
Υπόθεση
Σε μία μόνο ημέρα, η πόλη Σίλβερτον δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων. Ολόκληρη η πόλη είναι στο έλεος του κυκλώνα και οι κυνηγοί καταιγίδων προβλέπουν επιδείνωση των φαινομένων. Οι περισσότεροι αναζητούν καταφύγιο. Κάποιοι όμως, τρέχουν προς τους ανεμοστρόβιλους για να δοκιμάσουν πόσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς για να αποθανατίσει αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο. Με λήψεις από επαγγελματίες και ερασιτέχνες κυνηγούς καταιγίδων η ταινία ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ βάζει το θεατή κατευθείαν στο μάτι του κυκλώνα για να βιώσει τις πιο ακραίες εκφάνσεις της Μητέρας Φύσης.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Ο Στίβεν Κουέιλ (ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ 5) είναι συνηθισμένος στη σκηνοθεσία “extreme” καταστάσεων, ως μέλος της ομάδας ειδικών εφέ του AVATAR κι έχοντας εξερευνήσει τους πιο σκοτεινούς βυθούς του ωκεανού στο ΣΤΑ ΑΛΙΕΝ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ με συν-σκηνοθέτη τον Τζέιμς Κάμερον. “Το αγάπησα το ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ… Όταν διάβασα το σενάριο για πρώτη φορά, διέκρινα τη δυνατότητα δημιουργίας τεραστίων ανεμοστρόβιλων με τέτοια λεπτομέρεια και ρεαλισμό, που δεν έχει ξαναειδωθεί την ιστορία του κινηματογράφου…”, λέει ο ίδιος.

Παρόλο που η καταιγίδα κλέβει την παράσταση στην ταινία, ο Κουέιλ παρουσιάζει το ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ και ως μια ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν οι ανθρώπινες σχέσεις. Η ταινία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αντιδράσεις των ανθρώπων μπροστά σε κρίσιμες καταστάσεις και στο πώς ενώνονται για να τις αντιμετωπίσουν. Σύμφωνα με τον Κουέιλ, “αυτό που πραγματικά σε βάζει στην εμπειρία του κυκλώνα είναι οι ίδιοι οι χαρακτήρες. Βιώνουμε την καταιγίδα και τους ανεμοστρόβιλους μέσα από την οπτική των πρωταγωνιστών και δημιουργείται συναισθηματική ταύτιση. Έτσι, η εμπειρία της τρομακτικής καταιγίδας παίρνει ακόμα πιο αληθινή μορφή...”. Η συνοχή και η ομαδικότητα που αναπτύσσονται εν όψει της κρίσης που ξεσπάει απογειώνουν το ενδιαφέρον και συγκινούν.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται οι πρωταγωνιστές Ρίτσαρντ Άρμιτατζ (ΧΟΜΠΙΤ) και Σάρα Γουέιν Κάλις (THE WALKING DEAD). Ο Άρμιτατζ, τον οποίο γνωρίσαμε ως πολεμιστή Θόριν Δρύασπι στην τριλογία του ΧΟΜΠΙΤ, πέταξε κατευθείαν από τα γυρίσματα του ΧΟΜΠΙΤ στη Νέα Ζηλανδία με προορισμό το Μίσιγκαν, για τους σκοπούς των γυρισμάτων του ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ. “Είναι δύσκολο να προετοιμαστείς για ένα τέτοιο σενάριο γιατί όσο κι αν το μελετήσεις, τα γυρίσματα θα είναι απρόβλεπτα. Οι ανεμοστρόβιλοι είναι ακραία καιρικά φαινόμενα και είναι δύσκολο ακόμα και το να σταθείς όρθιος! Αυτή η πρόκληση όμως είναι που με έκανε να θέλω να πρωταγωνιστήσω στην ταινία”, λέει ο Άρμιτατζ. Από την άλλη, το ανθρώπινο στοιχείο στην ιστορία ήταν εκείνο που τράβηξε την πρωταγωνίστρια Κάλις. H ίδια, σχολιάζει πως “το ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ δεν είναι μια απλή ταινία με ειδικά εφέ και ανεμοστρόβιλους, αλλά μια συγκινητική ιστορία που μας δείχνει σε μεγάλο βαθμό ποιοι πραγματικά είμαστε… Τη στιγμή που σταματούν να χτυπούν οι σειρήνες και φτάνει η καταιγίδα, συνειδητοποιείς αν είσαι ήρωας ή δειλός, και μαθαίνεις πράγματα για τον εαυτό σου…”.

Τα οπτικά εφέ του Κουέιλ κάνουν την ταινία ακόμα πιο θεαματική. Σε συνδυασμό με τη μουσική, δημιουργούν στο θεατή την αίσθηση πως και ο ίδιος βρίσκεται… “στο μάτι του κυκλώνα”! “Ο Στίβεν διαθέτει μία κλίση προς τα οπτικά εφέ αλλά και προς το ανθρώπινο δράμα, οπότε ήμουν σίγουρος πως μπορεί να τα συνδυάσει με μια ιστορία απλών ανθρώπων που αγωνίζονται να επιβιώσουν”, λέει ο παραγωγός Τοντ Γκάρνερ.

“Τα οπτικά εφέ είναι ιδιαίτερα δύσκολα σε αυτήν την ταινία, αφού δεν πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας όπου δημιουργεί ο σκηνοθέτης το δικό του φανταστικό σύμπαν… Όλοι μας ξέρουμε τι μορφή έχουν τα σύννεφα, τα δέντρα και ο άνεμος. Συνεπώς, ήθελα το αποτέλεσμα να μοιάζει με αληθινό σε κάθε επίπεδο και ο θεατής να αισθάνεται πως είναι μέρος αυτού του αληθινού κόσμου”, σχολιάζει. Αξέχαστα στους πρωταγωνιστές θα μείνουν οι υψηλής ταχύτητας ανεμιστήρες που τους σήκωναν ολόκληρους στον αέρα, αλλά και οι γιγάντιοι κατασκευαστικοί γερανοί με τις οθόνες, που χρησιμοποιούνταν για να συννεφιάσουν τους ηλιόλουστους ουρανούς για τους σκοπούς των γυρισμάτων. Ο Κουέιλ είναι θερμός υποστηρικτής της άποψης ότι “ο ήχος είναι το 50% της εμπειρίας του θεατή στην ταινία” κι έτσι, ανέθεσε στο βραβευμένο με Όσκαρ Περ Χόλμπεργκ (SKYFALL, BRAVEHEART) την επεξεργασία του ήχου. Η σωστή δυναμική μεταξύ των οπτικών εφέ και του ήχου είναι προϋπόθεση για μια καλή ταινία, την οποία πετυχαίνει αναμφισβήτητα ο Κουέιλ.
Συμμετέχουν
Richard Armitage
Gary
Sarah Wayne Callies
Allison
Ματ Γουόλς
Pete
Max Deacon
Donnie
Nathan Kress
Trey
Alycia Debnam-Carey
Kaitlyn
Arlen Escarpeta
Daryl
Τζέρεμι Σάμπτερ
Jacob
Lee Whittaker
Lucas
Kyle Davis
Donk
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz