Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 2 - iShow.gr
Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 2 (How to train your dragon 2)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κινούμενα σχέδια
Κωμωδία
Περιπέτεια
Οικογενειακή
Δράσης
Φαντασίας
Είδος
Περιπέτεια φαντασίας κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2014
Διάρκεια
102'
Συντελεστές
Υπόθεση
To συναρπαστικό δεύτερο μέρος της τριλογίας “Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκος σας” μας γυρίζει πίσω στον φανταστικό κόσμο του Ψάρη και του Φαφούτη, πέντε χρόνια αφότου οι δυο τους έχουν ενώσει δράκους και Βίκινγκς στο νησί Μπερκ.
Το βασικό θέμα της ιστορίας είναι η σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στον αδύναμο Ψάρη και σε ένα δράκο, το Φαφούτη και πως αυτή επηρεάζει το δεσμό ανάμεσα στους Βίκινγκς και τους δράκους. Από τη μία βρίσκονται οι σκληροί Βίκινγκς και από την αντίθετη πλευρά είναι ο Ψάρης που προσπαθεί να τους μοιάσει και να κάνει περήφανο τον πατέρα του. Ο αδέξιος όμως χαρακτήρας του δεν του το επιτρέπει… Ξαφνικά, θα γνωρίσει και θα γίνει φίλος με έναν άγριο δράκο, το Φαφούτη, και έτσι η παρουσία του στη φυλή του γίνεται πιο έντονη.
Ενώ η Άστριντ, ο Μύξαρχος και η υπόλοιπη συμμορία προκαλούν ο ένας τον άλλον σε αγώνες δράκων, που έχει γίνει το νέο αγαπημένο άθλημα του νησιού, το πλέον αχώριστο δίδυμο ανακαλύπτει νέους κόσμους και αχαρτογράφητους τόπους. Μέχρι τη στιγμή που μία από τις περιπέτειές τους θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μυστικής σπηλιάς πάγου, που στεγάζει εκατοντάδες νέους άγριους δράκους και τον μυστηριώδη Καβαλάρη των Δράκων. Έτσι οι δύο φίλοι θα βρεθούν στο κέντρο μιας μάχης για την προστασία της ειρήνης. Τώρα, ο Ψάρης και ο Φαφούτης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να αγωνιστούν για τα πιστεύω τους και παράλληλα πρέπει να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι μόνο μαζί, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν το μέλλον τόσο των ανθρώπων όσο και των δράκων.

Οι αχώριστοι πλέον Φαφούτης και Ψάρης θα θυσιάσουν τα πάντα για να διατηρήσουν την ειρήνη θέτοντας ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο. Θα μπορέσουν όμως οι δύο φίλοι να σταθούν εμπόδιο στα μοχθηρά σχέδια του Καβαλάρη των Δράκων;
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Επίσημη Συμμετοχή (εκτός διαγωνιστικού) – Φεστιβάλ Καννών 2014

Με θετικότατα σχόλια από κοινό και κριτικούς, το «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας 2» της DreamWorks Animation, συνδυάζει εκρηκτική δράση, επική περιπέτεια και απίστευτο χιούμορ σε μια μαγευτική ιστορία!


Πέντε χρόνια αργότερα…

Το 2010 η πρώτη ταινία της σειράς κινουμένων σχεδίων «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας», έκλεψε τις καρδιές του κοινού και κατάφερε να σπάσει τα ταμεία με εισπράξεις πάνω από $450 εκ. παγκοσμίως. Ήταν, επίσης, υποψήφια για δύο Όσκαρ, στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερη Μουσική.

Η επιτυχία όμως της ταινίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία των Ντιν Ντεμπλουά και Κρις Σάντερς, ήταν σταδιακή και παράλληλα ανοδική. Παρότι κέρδισε κοινό και κριτικούς αμέσως το σαββατοκύριακο που κυκλοφόρησε η ταινία στις αίθουσες «δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενε το στούντιο. Αλλά είχε μία φοβερά ανοδική πορεία, έμεινε στην κορυφή του box office για περίπου εφτά εβδομάδες. Ήμασταν όλοι πολύ περήφανοι που άρεσε η ταινία στον κόσμο και συνεπώς είχε πολύ θετικό word of mouth. Είναι πολύ ικανοποιητικό να ξέρεις ότι το πάθος και οι κόποι που βάζεις σε μία ταινία ανταμείβονται.»


Ένας τελείως καινούργιος κόσμος δράκων!

Στην πρώτη ταινία, βλέπουμε να υπάρχει μία ιεραρχία στον κόσμο των δράκων – με τον τερατώδη δράκο Άλφα να βρίσκεται καλά κρυμμένος σε μια σπηλιά, όπου του φέρνουν φαγητό άλλοι δράκοι. Τι θα συμβεί όμως αν ο Κόκκινος Θάνατος της πρώτης ταινίας δεν ήταν στην πραγματικότητα στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας; Τι θα συνέβαινε αν στην κορυφή ήταν ένας τεράστιος δράκος, μεγαλύτερος από ό, τι έχει δει ποτέ κανείς;

«Προχωρώντας στο δεύτερο κεφάλαιο, ένιωσα ότι υπήρχε κάτι που θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε περισσότερο. Υπάρχουν μόνο λίγοι Τερατάρχες, αλλά έχουν γεννηθεί φυσιολογικά προερχόμενοι από τον κόσμο των δράκων του Άλφα, οι οποίοι έχουν μία αόρατη ικανότητα να επικοινωνούν και ασκούν τη θέληση τους, πάνω σε άλλους δράκους. Σε όλους εκτός από τα βρέφη, τα οποία δεν υπακούν κανέναν», λέει ο Ντεμπλουά. Συνεπώς, αν κάποιος ελέγχει τον Άλφα, ελέγχει όλους τους δράκους».

«Η ιδέα του Τερατάρχη ήταν του σκηνοθέτη Ντιν Ντεμπλουά», λέει ο σκηνογράφος. «Ήθελε να δημιουργήσει ένα πλάσμα τόσο δυνατό όσο μία πολική αρκούδα. Από εκείνο ακριβώς το σημείο ξεκινήσαμε και έπειτα δουλέψαμε πολύ, με σκοπό να κάνουμε μία πολική αρκούδα να μοιάζει με δράκο.»


Το “ιπτάμενο” δίδυμο

O Ψάρης είναι ο αδέξιος και απροσάρμοστος γιος του ρωμαλαίου αρχηγού των Βίκινγκ. Παρόλο που διαθέτει απίστευτη διανοητική ικανότητα και ειρωνικό χιούμορ, η μικροκαμωμένη σωματική του διάπλαση δεν τον βοηθά να εντυπωσιάσει του Βίκινγκς και έτσι θεωρείται παρείσακτος. Όταν ο Ψάρης αρχίζει να κάνει παρέα με το μοχθηρό εχθρό του, έναν πληγωμένο άγριο δράκο, η ζωή του θα μπλεχτεί ακόμα περισσότερο. Παρόλα αυτά είναι ένας πολύ γενναίος νεαρός ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να αντιμετωπίσει τους επικίνδυνους αντίπαλούς του.

Ο Φαφούτης είναι ένας από τους πιο σπάνιους και έξυπνους δράκους καθώς ανήκει στο είδος «Οργή της Νύχτας». Είναι κι αυτός ένας πολύ δυνατός μαχητής και μαζί με τον Ψάρη αποτελούν το τέλειο μαχητικό δίδυμο. Διαθέτει ένα περίεργο χιούμορ, είναι ευαίσθητος, συμπονετικός, παιχνιδιάρης και δεν παρεξηγείται εύκολα. Η ανιδιοτελής και γερή φιλία μεταξύ του Ψάρη και του Φαφούτη θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη σχέση των Βίκινγκ με τους δράκους.
Η Άστριντ είναι ενεργητική, δραστήρια και σκληρή. Είναι επίσης, ανταγωνιστική κι αποφασιστική. Ο Ψάρης αρχικά δεν της αφήνει και τις καλύτερες εντυπώσεις, όμως σταδιακά εκείνη θα σαγηνευτεί.


Ηθοποιοί (στα ελληνικά)


Βαγγέλης Ευαγγέλου ( Ψάρης)
Ιφιγένεια Στάικου ( Βάλκα)
Νίκος Παπαδόπουλος ( Στωικός)
Ηρώ Μπέζου ( Άστριντ)
Βασίλης Μήλιος ( Έρετ)
Δημήτρης Χαβρές ( Ντράγκο)
Χάρης Γρηγορόπουλος ( Σκόρδος)
Γιώτα Μηλίτση ( Πέτρα)
Δημήτρης Μαρίζας ( Πέτρας)
Γιάννης Καλοφωλιάς ( Μύξαρχος)
Φοίβος Ριμένας ( Λέπιας)
Κώστας Αποστολίδης ( Μικρούλης, Βλοσυρός)
Σταύρος Κοσμάς ( Ουγκ)
Νότης Παρασκευόπουλος ( Άνδρας Βίκινγκ #1 & #2)
Πέτρος Δαμούλης ( Άνδρας Βίκινγκ #3)
Πάνος Ασημένιος ( Κάτοικος του Μπερκ)
Χρύσα Διαμαντοπούλου ( Κα Ακ)


Συμμετέχουν
Τζέι Μπαρούσελ
Hiccup
Κέιτ Μπλάνσετ
Valka
Τζεράρντ Μπάτλερ
Stoick
Κραίγκ Φέργκιουσον
Gobber
Αμέρικα Φερέρα
Astrid
Γιόνα Χιλ
Snotlout
Κρίστοφερ Μιντζ - Πλας
Fishlegs
Τι Τζέι Μίλερ
Tuffnut
Κρίστεν Γουίγκ
Ruffnut
Τζίμον Χούνσου
Drago
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz