Αναζήτηση
Casanova - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Casanova - iShow.gr
Διάρκεια
174'
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Υπόθεση
Σειρά χωρίς επεισόδια
Ποιος είναι ο χειρότερος εφιάλτης του θρυλικού Καζανόβα, του αμετανόητου καρδιοκατακτητή που χτυπά και... εγκαταλείπει τα "θύματα" του ερωτευμένα και ανυπεράσπιστα; Να ερωτευτεί!
Η ρομαντική κομεντί του υποψήφιου για Όσκαρ Λάσε Χάλστρομ ("Η Θέα στον Ωκεανό", "Chocolat") ανατρέπει τον κλασικό μύθο του Καζανόβα, ρίχνοντας στα δίχτυα του μια γοητευτική Βενετσιάνα που, απλώς, δεν ανέχεται να είναι ένα ακόμα όνομα στην ατέλειωτη λίστα των κατακτήσεών του!
Το καστ περιλαμβάνει τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζέρεμι Άιρονς ("Το Γύρισμα της Τύχης") και την ανερχόμενη γοητευτική πρωταγωνίστρια Σιένα Μίλερ ("Alfie").
Πληροφορίες
Μία… σχεδόν αληθινή ιστορία για τα ελκυστικά ψέματα, τη χαμένη αγνότητα και τον θρίαμβο του έρωτα.

«Ο Λάσε είναι φημισμένος για τη χαρακτηριστική του άνεση στην παρουσίαση της ανθρώπινης φύσης. Τώρα, αποφασίζει να ασχοληθεί με μία μεγαλύτερη ιστορία, γεμάτη από αίσθημα, "απάτη" και πολύ χιούμορ- με την ίδια πάντα κατανόηση για τα ανθρώπινα συναισθήματα και τις αποχρώσεις τους αλλά και με το ίδιο ενδιαφέρον να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις πράξεις των ανθρώπων», αναφέρει η παραγωγός Λέσλι Χόλεραν.
Ο πρωταγωνιστής που θα ενσάρκωνε όλες τις εξαιρετικές ιδιότητες του αμετανόητου εραστή- που στη συνέχεια θα καταρρεύσουν υπό το βάρος του έρωτα και της απόρριψης από το "αγαπημένο αντικείμενο"- δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους συντελεστές. Αρχικά έψαχναν μάλιστα για έναν ηθοποιό ηλικίας 30 με 40 χρονών, για να μπορούσε να αποδώσει πειστικά την εμπειρία και τη γοητεία του εραστή. Όταν είδαν όμως τον Χιθ Λέτζερ, όλα άλλαξαν μέσα τους....
Ο σκηνοθέτης προσθέτει: «Ο Χιθ δεν είχε μόνο αυτόν τον ξεχωριστό συνδυασμό κωμικών και δραματικών στοιχείων που είναι καταλυτικός για τον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά είχε και μία φυσική γενναιότητα που αποδείχτηκε πολύτιμη καθώς στη σκηνή της ξιφομαχίας και της καταδίωξης η ερμηνεία του ήταν πολύ αληθοφανής. Ο Χιθ είναι έξυπνος, καλόβολος, γοητευτικός και με εξαιρετικές σωματικές δεξιότητες.»
Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, που από καιρό θαύμαζε τον Λάσε Χάλστρομ, δέχτηκε μετά χαράς να συνεργαστεί μαζί του. Αμέσως μόλις διάβασε το σενάριο, άρχισε να ερευνά για τη ζωή του αληθινού Καζανόβα, αλλά γρήγορα αποφάσισε να μην μάθει τόσα πολλά για την πραγματική ζωή του. Ο ίδιος μοιράζεται μαζί μας τα εξής: «Ήρθα σε επαφή με τα ημερολόγια και την αυτοβιογραφία του ήρωα, αλλά δεν θέλησα να τα ακολουθήσω πιστά. Ήθελα να κρατήσω το πορτρέτο του πιο χαλαρό, για να έχω μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας στην απόδοση του χαρακτήρα του. Όσο για το στοιχείο του γόη που χαρακτηρίζει τον ήρωα; Χιλιάδες γυναίκες τον ερωτεύονταν συνεχώς... Όταν λοιπόν ο ίδιος συναντήσει μία γυναίκα που δεν τον επιθυμεί, αυτό πραγματικά τον διαλύει- και μαζί, του ασκεί γοητεία. Νιώθει ότι του δίνεται για πρώτη φορά η ευκαιρία να πείσει μία γυναίκα ότι πίσω από τον μύθο υπάρχει ένας αξιόλογος άντρας με συναισθήματα και θα κάνει τα πάντα για να της το αποδείξει.»
Αυτή τη σπάνια γυναίκα λοιπόν έπρεπε να την υποδυθεί μία εξίσου ξεχωριστή ηθοποιός. «Η Φραντσέσκα είναι το μόνο πρόσωπο που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή του Καζανόβα. Είναι μία πολύ μοντέρνα γυναίκα- με μεγάλη θέληση, έξυπνη και πολύ μπροστά από την εποχή της. Κάναμε ακρόαση σε πολλές ηθοποιούς, αλλά η Σιένα Μίλερ ήταν εκείνη που είχε τη δύναμη, τη φωτιά, την ομορφιά αλλά και την αισθησιακότητα που χρειαζόταν ο ρόλος. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούσαν την Φραντσέσκα τόσο ξεχωριστή προσωπικότητα και η χημεία που ανέπτυξε με τον Χιθ ήταν παραπάνω από εκρηκτική...», σχολιάζει ο σκηνοθέτης.
Η Σιένα Μίλερ αναφέρει για τον ρόλο της: «Για μένα ο ρόλος αυτός είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της έως τώρα καριέρας μου. Έχω παίξει αρκετούς σύγχρονους ρόλους και ήθελα πολύ να πρωταγωνιστήσω σε ταινία εποχής, όταν ήρθε αυτή η πρόταση. Το γεγονός μάλιστα ότι ο ρόλος αφορούσε μία γυναίκα που ήταν μαζί "εύφλεκτη", έξυπνη, φεμινίστρια και πολιτικοποιημένη -κι όλα αυτά τον 18ο αιώνα- έκανε τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Από τη μία λοιπόν, φορούσα τον κορσέ μου κι από την άλλη διεκδικούσα δικαιώματα για το φύλο μου...»
Στο πλευρό των Χιθ Λέτζερ και Σιένα Μίλερ, συναντάμε τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζέρεμι Άιρονς, ο οποίος υποδύεται τον ρόλο κλειδί- του τιμωρού του Καζανόβα – τον απεσταλμένο του Πάπα και μαζί ντετέκτιβ επίσκοπο Πούτσι που σχεδιάζει να συλλάβει τον Καζανόβα εν ώρα... δράσης. Για τον σκηνοθέτη, η αντιπαραβολή της χαρακτηριστικής "βρετανικότητας" του ηθοποιού με τις εξωφρενικές καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται συχνά ο Πούτσι, είχε πολύ ενδιαφέρουσα κωμική δυναμική.

Πότε προβάλλεται
06/12, στις 10:45
Παίζουν
Ρόουζ Μπερν
Edith (3 επεισόδια, 2005)
Ντέιβιντ Τέναντ
Casanova
Πήτερ Ο Τουλ
Older Casanova
Ρούπερτ Penry-Jones
Grimani (3 επεισόδια, 2005)
Σον Παρκς
Rocco (3 επεισόδια, 2005)
Laura Φρέιζερ
Henriette (3 επεισόδια, 2005)
Νίνα Sosanya
Bellino (3 επεισόδια, 2005)
Clare Χίγκινς
Cook (2 επεισόδια, 2005)
Brock Everitt-Elwick
Jack aged 11 (2 επεισόδια, 2005)
Μάρτιν Oldfield
Judge (2 επεισόδια, 2005)
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551