Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Ζωντανός θρύλος - iShow.gr
Ζωντανός θρύλος (I am legend)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Επιστημονική Φαντασία
Περιπέτεια
Είδος
Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2007
Διάρκεια
88'
Συντελεστές
Υπόθεση

Έτος 2012. Πριν τρία χρόνια μια επιδημία αφάνισε το ανθρώπινο είδος. Όσοι επιβίωσαν, μεταλλάχτηκαν σε αιμοδιψή ζόμπι. Ο Ρόμπερτ Νεβίλ, επιστήμονας του αμερικανικού στρατού, είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που κατάφερε να επιβιώσει. Απρόσβλητος από την επιδημία, ο Ρόμπερτ περιπλανάται στα ερείπια της Νέας Υόρκης μαζί με την Σαμάνθα, το πιστό του σκυλί, κατορθώνοντας να διαφεύγει διαρκώς από τις αιμοδιψείς ορέξεις των μεταλλαγμένων συμπολιτών του. Όμως ο Νεβίλ δεν πτοείται. Είναι αποφασισμένος να βρει το αντίδοτο και να έρθει τελικά σ’ επαφή με όσους ανθρώπους κατάφεραν να επιβιώσουν...

Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες

Online Game: "I AM LEGEND - CAN YOU SURVIVE?"

«Το όνομά μου είναι Ρόμπερτ Νέβιλ. Είμαι επιζών στη Νέα Υόρκη. Αν υπάρχει κάποιος εκεί έξω…οποιοσδήποτε. Σας παρακαλώ. Δεν είστε μόνοι.»

Πολύπλοκο και προκλητικό, το μυθιστόρημα του Μάθεσον (1954), αποτελεί σταθμό σε αυτού του είδους τη λογοτεχνία και έχει επηρεάσει γενιές και γενιές, έχει εμπνεύσει αμέτρητους και έχει μεταφερθεί δύο φορές κινηματογραφικά: το 1964, με το Last Man on Earth, με πρωταγωνιστή τον Βίνσεντ Πράις και το 1971, με το The Omega Man, με πρωταγωνιστή τον Τσάρλτον Ίστον. 
Ίσως το σημαντικότερο κομπλιμέντο που έχει ειπωθεί για τον Σμιθ προέρχεται από τον άνθρωπο που πρωτοδημιούργησε τον χαρακτήρα του Νέβιλ. «Πιστεύω ότι ο Γουίλ Σμιθ είναι ο τέλειος ηθοποιός για να αναπαραστήσει τον Ρόμπερτ Νέβιλ,» λέει ο συγγραφέας Ρίτσαρντ Μάθεσον. «Έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες του και είναι πάντα πολύ πειστικός όποιο ρόλο και να παίζει. Σε αυτήν την ιστορία, ο χαρακτήρας του είναι το κλειδί και έτσι αυτομάτως γίνεται και αυτός το κλειδί για την ταινία

Είμαι ένας επιζών στη Νέα Υόρκη…Μπορώ να σας δώσω τρόφιμα. Μπορώ να παρέχω άσυλο. Και ασφάλεια.

Στο επίκεντρο του ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΘΡΥΛΟΥ είναι ο αγώνας ενός ανθρώπου για επιβίωση εναντίον αντίξοων συνθηκών: μόνος και περικυκλωμένους από τους Μολυσμένους – τερατόμορφα όντα που σκοτώνουν χωρίς λόγο. Η κατάστασή του επιδεινώνεται γνωρίζοντας ότι καταδιώκεται από το ίδιο του το γένος. Οι ρίζες του κακού που κατέστρεψε τον πολιτισμό των ανθρώπων και άφησε τον Νέβιλ μόνο και σε μία διαρκή κατάσταση φόβου, ήταν σε μία ιατρική ανακάλυψη που αρχικά είχε θεωρηθεί ένα μεγάλο βήμα για την μοντέρνα ιατρική: τη δημιουργία ενός ιού, που αν εισχωρούσε στο ανθρώπινο σώμα, θα είχε τη δυνατότητα να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Αλλά ο αρχικός ενθουσιασμός για τη δημιουργία αυτού του ιού είχε, στην πορεία, ασύλληπτες παρενέργειες και επιπτώσεις.
Ο Νέβιλ, στρατιωτικός γιατρός, ειδικός στους ιούς, με έδρα το Μανχάταν, στάθηκε από την αρχή στο πλευρό της κυβέρνησης προκειμένου να βρει το αντιβιοτικό που θα καταπολεμούσε την πανδημία. Αλλά, παρά τις προσπάθειές, ο ιός μεταδόθηκε με τον αέρα και πολύ σύντομα η πόλη τέθηκε σε καραντίνα και μόνο σε όσους δεν είχαν μολυνθεί επετράπη η έξοδός τους από αυτήν. Εξαιτίας του πανικού που προκλήθηκε, ο Νέβιλ έγινε μάρτυρας του θανάτου της συζύγου του Ζόε (Σάλι Ρίτσαρντσον) και της κόρης του Μάρλεϊ, την οποία ενσαρκώνει η 7χρονη Γουίλοου Σμιθ, που κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο, απέναντι στον πατέρα της.
Αυτούς που μολύνθηκαν, αλλά δεν πέθαναν, τους περίμενε μία χειρότερη μοίρα: μετατρέπονται σε πλάσματα που ζουν στο σκοτάδι, και βγαίνουν από εκεί, μόνο όταν καθοδηγούνται από την πρωτόγονη πείνα τους.
Μετά την καταστροφή, ο Νέβιλ προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτήν την κατακλυσμική συμφορά. Με ένα περίεργο τρόπο, έχει ανοσία στον ιό και ξέρει ότι έχει δύο όπλα στη διάθεσή του: την επιστημονική του κατάρτιση και το αίμα του που έχει διατηρηθεί καθαρό. «Ο Νεβίλ ξέρει ότι αυτά τα πλάσματα έχουν μολυνθεί με τον ιό, που είναι μία μετάλλαξη αυτού που είχε δημιουργηθεί αρχικά στο εργαστήριο,» λέει ο Σμιθ. «Τώρα, έχει βρεθεί στη θέση να είναι ο μοναδικός επιζών, ενώ αρχικά ήταν εκείνος – που στο μυαλό του τουλάχιστον – δεν μπορούσε να σώσει την ανθρωπότητα.»

Συμμετέχουν
Γουίλ Σμιθ
Robert Neville
Άλις Μπράγκα
Anna
Dash Mihok
Alpha Male
Charlie Tahan
Ethan
Salli Richardson-Whitfield
Zoe (ως Salli Richardson)
Willow Smith
Marley
Darrell Foster
Mike - Military Escort
Έιπριλ Γκρέις
TV Personality
Joanna Numata
Alpha Female
Abbey
Sam
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz