Οι εγχώριες ανάγκες για σουσάμι είναι υψηλές και καθώς δεν έχουμε παρά ελάχιστη δική μας παραγωγή, τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι σε εξέλιξη ένα πλάνο αναβίωσης της καλλιέργειας, με σκοπό να αυξηθεί η εθνική παραγωγή. (2024)
Παράγεται από φλούδες σταφυλιών, γίγαρτα και άλλα υπολείμματα της οινοποίησης, μέσα σε άμβυκες. Συνοδεύει καθημερινές, αλλά και ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας. Σήμερα, μαθαίνουμε για τη διαδικασία της απόσταξης και της παλαίωσής του. (2024)
Επισκεφτήκαμε τον οικισμό της Άρβης στη νοτιοανατολική πλευρά της Κρήτης, ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Βορείου Αφρικής, για να μάθουμε για την καλλιέργεια του εξωτικού φρούτου και πώς τα καταφέρνει και ευδοκιμεί στην περιοχή. (2024)
Η εκπομπή επισκέφθηκε το Δέλτα του ποταμού Στρυμόνα και παρακολούθησε τον αυτόχθονα ελληνικό βούβαλο να συμβιώνει με την υπόλοιπη πανίδα, σε ένα υπέροχο τοπίο που παραπέμπει σε άγρια Δύση και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. (2024)
Η εκπομπή, αναγνωρίζοντας τη σημασία της λεμονιάς για τον εγχώριο πρωτογενή τομέα, επισκέφθηκε δύο από τους βασικότερους πυρήνες της παραγωγής λεμονιών στη χώρα μας, την Αργολίδα και την Κορινθία. (2024)
Η εκπομπή ταξιδεύει στην Κρήτη και ενημερώνεται για την έρευνα γύρω από το υποτροπικό φυτό, και τις διαφορετικές ποικιλίες που ευδοκιμούν στην περιοχή, ενώ κατόπιν επισκεπτόμαστε το φυτώριο, ώστε να μάθουμε για τον πολλαπλασιασμό του. (2024)
H εκπομπή επισκέφθηκε το μεγαλύτερο ερευνητικό και πειραματικό κέντρο για κηπευτικά Ιεράπετρα και ενημερώθηκε για τα υβρίδια που δοκιμάζονται κάθε χρόνο και για τη σημασία που έχει η καθαρότητα του νερού στην ποιότητα της καλλιέργειας. (2024)
Η εκπομπή ταξίδεψε στο Άργος όπου το πορτοκάλι καλλιεργείται συστηματικά εδώ και πάνω από 80 χρόνια. Επισκέφτηκε παραγωγούς και κτήματα και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για το ξεχωριστό αυτό προϊόν της ελληνικής παραγωγής. (2024)
Η εκπομπή παρουσιάζει όλους κρίκους της αλυσίδας ενός προϊόντος, από το στάδιο της επιλογής του σπόρου μέχρι και το τελικό προϊόν που θα πάρει θέση στο ράφι του λιανεμπορίου. (2024)