Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Το κορίτσι που γυρίζει τις σελίδες - iShow.gr
Το κορίτσι που γυρίζει τις σελίδες (La tourneuse de pages)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματική
Είδος
Δραματική γαλλική ταινία παραγωγής 2006.
Διάρκεια
85'
Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Σενάριο
Μουσική
Υπόθεση
Η δεκάχρονη Μελανί ζει με τους γονείς της σε ένα μικρό χωριό στη γαλλική επαρχία. Αγαπά πολύ το πιάνο, παρακολουθεί τα μαθήματά της με εξαιρετική επιμέλεια και το μέλλον της μοιάζει λαμπρό. Όσο πλησιάζει η στιγμή να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής, η πίεση που νοιώθει είναι μεγάλη. Την ώρα της εξέτασης, λόγω της επιπόλαιης συμπεριφοράς της προέδρου της κριτικής επιτροπής, μιας διάσημης σολίστα, χάνει την αυτοσυγκέντρωσή της με αποτέλεσμα να αποτύχει. Η απογοήτευσή της είναι καταλυτική, δεν έχει κουράγιο να συνεχίσει τις σπουδές της και σταματά το πιάνο οριστικά.
Δέκα χρόνια αργότερα η Μελανί, πολύ γοητευτική πια στα είκοσί της, ενώ δουλεύει δοκιμαστικά σε ένα γραφείο, γνωρίζει τον κύριο Φουσεκούρ, ο οποίος εκτιμά τη συνέπεια και τις ικανότητές της. Η Μελανί ανακαλύπτει ότι ο κύριος Φουσεκούρ είναι σύζυγος της γυναίκας που άλλαξε τη ζωή της. Όταν μαθαίνει ότι εκείνος αναζητά κάποιον να αντικαταστήσει την κοπέλα που προσέχει το γιο του, και να μείνει στο σπίτι του το διάστημα που εκείνος θα λείψει σε επαγγελματικό ταξίδι, η Μελανί προσφέρεται με προθυμία.
Μετά από τόσο καιρό η Αριάν Φουσεκούρ δεν αναγνωρίζει τη Μελανί. Η Αριάν Φουσεκούρ, τα τελευταία χρόνια, μετά από μια νευρική κατάπτωση που υπέστη κατά τη διάρκεια ενός κονσέρτου, περνά κρίση. Έχει αποτραβηχτεί από τα ρεσιτάλ και δεν εμφανίζεται ζωντανά πια. Είναι όμως αποφασισμένη να επιστρέψει στο προσκήνιο. Η Αριάν αντιμετωπίζει πολύ φιλικά τη Μελανί και ενθουσιάζεται όταν μαθαίνει για τη μουσική της παιδεία και της ζητά να την βοηθήσει στις πρόβες της. Η Μελανί γίνεται ακόμα περισσότερο κομμάτι της ζωής των Φουσεκούρ και σταδιακά αρχίζει να ασκεί μια ιδιαίτερη επιρροή στην Αριάν. Ενόψει του ρεσιτάλ που θα σημάνει την επιστροφή της, η Αριάν ζητά από τη Μελανί να γυρίζει τις σελίδες της παρτιτούρας την ώρα που εκείνη θα παίζει μπροστά στο κοινό...
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Κάννες 2006 - Επίσημη Συμμετοχή: UN CERTAIN REGARD
Συμμετέχουν
Κατρίν Φροτ
Ariane
Déborah François
Mélanie
Πασκάλ Γκρεγκορί
M. Fouchécourt
Κλοτιλντ Μολέ
Virginie
Xavier De Guillebon
Laurent
Christine Citti
Mme Prouvost
Jacques Bonnaffé
M. Prouvost
Antoine Martynciow
Tristan
Julie Richalet
Mélanie enfant
Martine Chevallier
Mme Onfray
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz