Αναζήτηση
Φύλακας αγγέλων - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Φύλακας αγγέλων - iShow.gr
Είδος
Δραματική βιογραφική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2011
Διάρκεια
129'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Βιογραφία
Δραματική
H αληθινή ιστορία του Σαμ Τσίλντερς, ενός περιθωριακού πρώην εμπόρου ναρκωτικών τύπου που τη δεκαετία του ‘90 κάνει στροφή στη ζωή του και αποφασίζει να αφήσει πίσω του τα πάντα για να ταξιδέψει στην Αφρική ως εθελοντής στην αναδόμηση σπιτιών. Συγκλονισμένος από τη σφαγή στο Σουδάν ξεκινάει έναν μεγάλο αγώνα να προστατεύσει από την αιχμαλωσία του στρατού εκατοντάδες παιδιά που στρατολογούνται με την βία και ιδρύει την Οργάνωση «ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ».


Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Ο Σαμ είναι πρώην μέλος μια συμμορίας μοτοσικλετιστών. Η ζωή του χαρακτηρίζεται από εγκληματικές πράξεις και καταχρήσεις. Κάποτε αποφασίζει να αφήσει όλα αυτά πίσω του και να ταξιδέψει στην Αφρική ως εθελοντής στην αναδόμηση σπιτιών τα οποία καταστράφηκαν από τον εμφύλιο πόλεμο. Εκεί σοκάρεται από την φρίκη που αντικρίζει στα μάτια των ντόπιων και ειδικά των παιδιών. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των πιο έμπειρων εθελοντών επιχειρεί να χτίσει ένα ορφανοτροφείο σε εχθρικό έδαφος, σε περιοχή που ελέγχεται από την LRA (Lord’s Resistance Army-Αντιστασιακός Στρατός του Κυρίου),μια οργάνωση που εξαναγκάζει παιδιά πριν ακόμα μπουν στην εφηβεία ,να γίνουν στρατιώτες. Για τον Σαμ όμως δεν είναι αρκετό να προστατεύει τα υποψήφια θύματα της LRA, είναι αποφασισμένος να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Οργανώνει αποστολές και τις οδηγεί βαθιά μέσα στην επικράτεια του εχθρού προκειμένου να ελευθερώσει παιδιά που έχουν ήδη στρατολογηθεί.

Η αληθινή ιστορία ενός άντρα που έσωσε πάνω από 1000 παιδιά από τον λιμό, τις ασθένειες και την υποδούλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜ :

Όταν ο Σαμ επισκέφθηκε το Σουδάν το 1998 , συγκλονίστηκε από την φρίκη που είδε γύρω του και ειδικά στα μάτια των παιδιών. Για πάρα πολλά χρόνια οι εμφύλιες διαμάχες κατέστρεφαν τις ζωές πολλών γενεών σε όλο το αφρικάνικό έθνος. Η χώρα και ειδικά το νοτιότερο μέρος ήταν παραδομένο στο χάος εξαιτίας των πολέμων που είχαν θρησκευτικό και γεωπολιτικό υπόβαθρο. «Όταν στο πρώτο μου ταξίδι πήγα στο Σουδάν , είδα το σώμα ενός παιδιού διαμελισμένο από μια νάρκη, ακριβώς τότε αποφάσισα ότι θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να βοηθήσω αυτά τα παιδιά. Τότε δεν συνειδητοποιούσα ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψω ό,τι άλλο ήξερα» λέει ο Τσιλντερς.
Έξι χρόνια πριν το ταξίδι στην Αφρική, ο Σαμ έκανε μια τελείως διαφορετική ζωή που χαρακτηριζόταν από την βία , τα ναρκωτικά και το έγκλημα, ώσπου αποφάσισε να τα εγκαταλείψει όλα αυτά και να αφοσιωθεί στην οικογένεια και την πίστη του. Ένα ταξίδι στην Ουγκάντα για να δουλέψει ως εθελοντής στην αναδόμηση ενός κατεστραμμένου από τον εμφύλιο πόλεμο χωριού έμελε να αλλάξει για πάντα την ζωή του. Όταν ο Σαμ είδε τις ανάγκες αυτών των περιοχών αποφάσισε ότι είχε πλέον μια αποστολή. Ίδρυσε το πρώτο του ορφανοτροφείο χρησιμοποιώντας μία απλή κουνουπιέρα κρεμασμένη από ένα δέντρο. Σήμερα αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορφανοτροφεία στο Σουδάν, που προσφέρει
καθημερινά τροφή σε περισσότερα από 1200 παιδιά. «30 χρόνια πριν δεν μπορούσα να διαβάσω και να γράψω» λέει ο Σαμ , ο οποίος τώρα διανύει την 4η δεκαετία της ζωής του «αν μπορώ εγώ να το κάνω, οποιοσδήποτε μπορεί»Αλλά η πείνα δεν είναι το χειρότερο πρόβλημα που ο Σαμ είχε να αντιμετωπίσει. Ο LRA απήγαγε μικρά παιδιά και τα υποχρέωνε να διαπράξουν απίστευτες θηριωδίες. Αρχηγός του LRA ήταν ο Τζοσεφ Κόνυ για τον οποίο ο Σαμ λέει χαρακτηριστικά «Βρήκα το Θεό το 1992 αλλά ανακάλυψα τον Σατανά το 1998 στο Σουδάν». Έτσι ο Σαμ οργανώνει αποστολές διάσωσης προκείμενου να βρίσκει αιχμάλωτα παιδιά. Μεταφέρει τα παιδιά στο ορφανοτροφείο της οργάνωσης «Άγγελοι της Ανατολικής Αφρικής» όπου στεγάζονται, θεραπεύονται, και μορφώνονται. O Σαμ δεν απολογείται για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί για να σώζει ζωές: «Πολλοί ρωτούν αν είναι σωστό για έναν άνθρωπο του θεού να χρησιμοποιεί όπλο. Αν κοιτάξουμε την Παλιά Διαθήκη θα διαπιστώσουμε ότι πολλοί από τους ανθρώπους του θεού ήταν πολεμιστές και στρατιώτες. Δεν υποστηρίζω ότι ο,τι κάνω είναι σωστό αλλά αν κάποιος άρπαζε το παιδί σας και εγώ σας έλεγα ότι μπορώ να σας το φέρω πίσω, τι θα λέγατε;». Ο Σαμ Τσίλντερς το 2009 εξέδωσε για πρώτη φορά το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του με τον τίτλο: “Another Man’s War: The true Story of One Man’s Battle to Save the Children of Sudan”.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011


Συμμετέχουν
Τζεράρντ Μπάτλερ
Sam Childers
Μισέλ Μόναγκαν
Lynn Childers
Κάθι Μπέικερ
Daisy
Μάικλ Σάνον
Donnie
Ryan Campos
Paige #1
Joshua Drew
Tyler Childers
Μάντλιν Κάρολ
Paige #2
Souleymane Sy Savane
Deng
Γκραντ R. Krause
Billy / Contractor (ως Grant Krause)
Reavis Γκρέιαμ
Pastor Krause
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551