Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Παρασκήνιο - iShow.gr
Παρασκήνιο
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ντοκυμαντέρ
Ενημερωτική εκπομπή
Είδος
Σειρά εκπομπών - ντοκυμαντέρ, ελληνικής παραγωγής, γύρω από τον πολιτισμό.
Συντελεστές
Κύκλοι
1
1
34
Υπόθεση
Από τον Φεβρουάριο του 1976, το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ κατέγραψε και διέσωσε σημαντικές στιγμές από την πολιτιστική, και όχι μόνον, ζωή του τόπου. Συναντήθηκε με προσωπικότητες του πολιτισμού αλλά και με καθημερινούς ανθρώπους. Μίλησε μαζί τους, παρακολούθησε τη δουλειά τους, άκουσε την ιστορία τους.
Οι συνεργάτες της εκπομπής, σκηνοθέτες και τεχνικοί, παλιοί και νέοι, προσπάθησαν να φωτίσουν θέματα και πρόσωπα από την αθέατη πλευρά τους. Όχι από αυτή που αφορά τον εντυπωσιασμό και το εφήμερο, αλλά από την πλευρά της δημιουργίας και της ευθύνης. Σεβάστηκαν τους ανθρώπους που τους εμπιστεύτηκαν και δεν τους χρησιμοποίησαν ως αναλώσιμο υλικό της τηλεοπτικής χοάνης.
Συνέβαλαν με την κινηματογραφική τους εμπειρία, αλλά και τη γνώση του τηλεοπτικού μέσου, στη διαμόρφωση μιας αφήγησης που επιχειρεί να αναδείξει το θέμα που πραγματεύεται και όχι τους δημιουργούς της εκπομπής.
Η ιστορία του ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ δημιούργησε τον κανόνα πως το αποτέλεσμα κάθε εκπομπής εξαρτάται από το πάθος, την ευθύνη, τη δημιουργικότητα και το ταλέντο των δημιουργών της. Αυτόν τον κανόνα προασπίζονται οι παλιοί συνεργάτες, αυτόν καλούνται να υπερασπιστούν οι νεότεροι.
Συμμετέχουν
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz