Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Εθνική ασφάλεια - iShow.gr
Εθνική ασφάλεια (National security)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Κωμωδία
Περιπέτεια
Είδος
Κωμική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής του 2003
Διάρκεια
90'
Συντελεστές
Υπόθεση
Ο Ερλ Μοντγκόμερι, αν και ταλαντούχος υποψήφιος αστυνομικός, αποβάλλεται από την Ακαδημία λόγω της εκκεντρικής συμπεριφοράς του και καταλήγει να δουλεύει ως φύλακας, μέλος της "Εθνικής Ασφάλειας". Έπειτα από μια παρεξήγηση, κατηγορεί τον αστυνομικό Χανκ Ράφερτι για βίαιη συμπεριφορά και γίνεται αιτία να υποβιβαστεί κι εκείνος στην "Εθνική Ασφάλεια". Οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν τυχαία και θα μπλέξουν στα πόδια ενός μεγαλο-λαθρέμπορου, που θέλει να τους σκοτώσει. Αν βέβαια προλάβει και δεν έχουν ήδη σκοτωθεί μεταξύ τους!...
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Ο σκηνοθέτης Ντένις Ντάγκαν ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές δράσης και κωμωδίας, συνεπώς γνώριζε πολύ καλά το θέμα όταν κλήθηκε να σκηνοθετήσει την "Εθνική Ασφάλεια". Το ίδιο και οι πρωταγωνιστές Μάρτιν Λόρενς και Στιβ Ζαν, ηθοποιοί με μεγάλο κωμικό ταλέντο, ο πρώτος γνωστός για το "μάγκικο" και ο δεύτερος για το "σοφιστικέ" στιλ του.
Η απογοήτευση των δύο ανδρών για την... κατάντια τους να υπηρετούν στην "Εθνική Ασφάλεια", είναι σύμφωνα με τον σκηνοθέτη η κεντρική ιδέα της ταινίας. Είναι ο λόγος που τους κάνει συμπαθητικούς, όσο κι αν τα θαλασσώνουν.
«Ο Χανκ (Στιβ Ζαν) είναι ένας αστυνομικός που ακολουθούσε πάντα τους κανόνες. Ξαφνικά ο συνεργάτης του σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας αποστολής και στη συνέχεια ο ίδιος κατηγορείται από τον Ερλ (Μάρτιν Λόρενς) για κατάχρηση εξουσίας, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί και να καθαιρεθεί. Ο Ερλ απ΄ την άλλη, αν και δείχνει υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του, είναι στην πραγματικότητα ανασφαλής και θεωρεί πως ό,τι του συμβαίνει οφείλεται στον ρατσισμό απέναντι στους μαύρους Η αιτία όμως που δεν τα καταφέρνει στην Ακαδημία είναι το ότι δεν σέβεται τους κανόνες. Ο κάθε πρωταγωνιστής έχει τις ικανότητες που δεν διαθέτει ο άλλος. Όταν αποφασίζουν να βασιστούν ο ένας στον άλλον, πετυχαίνουν τελικά τους στόχους τους.» Αν και η ταινία είναι κυρίως κωμωδία, δεν υστερεί σε εντυπωσιακές σκηνές δράσης. Ο σκηνοθέτης βασίστηκε γι΄ αυτές στην πολύχρονη εμπειρία του διευθυντή φωτογραφίας Όλιβερ Γουντ και του stunt coordinator Μίκι Γκίλμπερτ.

Οι πρωταγωνιστές προετοιμάστηκαν ειδικά, από έναν βετεράνο αστυνομικό. Ο Στιβ Ζαν εκπαιδεύτηκε στη σκοποβολή και παρακολούθησε αληθινές αστυνομικές αποστολές, μαθαίνοντας τη σωστή διαδικασία. Ο Λόρενς αντίθετα, εκπαιδεύτηκε άριστα στο... να τα κάνει όλα λάθος!
Τον "κακό" της ιστορίας υποδύεται ο σπεσιαλίστας του είδους, Έρικ Ρόμπερτς, στην πρώτη του εμφάνιση με... άσπρα μαλλιά! «Είναι το αντίθετο του συνηθισμένου απειλητικού ήρωα», σχολιάζει ο σκηνοθέτης, «είναι κάποιος που πραγματικά διασκεδάζει με αυτή τη ζωή.» Και ο Έρικ Ρόμπερτς τον επιβεβαιώνει: «Μου αρέσει να παίζω κακούς γιατί περνάνε πολύ καλύτερα από τους καλούς. Δεν έχουν κανόνες.»
Συμμετέχουν
Μάρτιν Λόρενς
Earl Montgomery
Steve Zahn
Hank Rafferty
Κολμ Φίορι
Detective Frank McDuff
Μπιλ Ντιουκ
Lieutenant Washington
Έρικ Ρόμπερτς
Nash
Τίμοθι Μπάσφιλντ
Charlie Reed
Ρομπίν Λι
Denise
Matt McCoy
Robert Barton
Brett Cullen
Heston
Cleo King
Woman in Car
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz