Η ανοχή και η σοφία της Ελισάβετ έφεραν ειρήνη, ευημερία και άνθιση του αγγλικού πολιτισμού. Η στάση της απέναντι σε απειλές τής εξασφάλισε μια θέση ανάμεσα στους ισχυρότερους ηγέτες της ιστορίας.
Η Άννα ήταν από τις πιο εργατικές βασίλισσες που γνώρισε ποτέ η χώρα. Κατάφερε να ενώσει την Αγγλία με τη Σκωτία, γεγονός που της έδωσε τον τίτλο της πρώτης βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας.
Η Βικτόρια βασίλεψε σε μια περιόδο βιομηχανικής και κοινωνικής εξέλιξης και εδαφικής επέκτασης. Αναζωπύρωσε την αγάπη του λαού για τη μοναρχία και έθεσε τις προϋποθέσεις για τους σημερινούς ηγεμόνες.
Η Χατσεψούτ απαιτούσε να απεικονίζεται ως άντρας με γένια στα πορτρέτα της εποχής της. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια ευφυέστατη βασίλισσα που έφερε πλούτη και καλλιτεχνία στην αρχαία Αίγυπτο.
Η Ελεονώρα έγινε βασίλισσα της Γαλλίας ενώ ήταν ακόμα έφηβη. Όταν ο γάμος της ακυρώθηκε, παντρεύτηκε τον Άγγλο κληρονόμο Χένρι και επηρέασε σημαντικά την ηγεμονία του βασιλιά και του γιου της.
Ο σύζυγος της Βοαδίκειας Πρασούταγος, βασιλιάς των Ικένων, πέθανε πριν τη μαστιγώσουν Ρωμαίοι εισβολείς και βιάσουν τις κόρες της. Ως αντίποινα η Βοαδίκεια κι ο στρατός της ισοπέδωσαν ρωμαϊκές πόλεις.