Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
22 Jump Street - iShow.gr
22 Jump Street
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Αστυνομική
Κωμωδία
Δράσης
Είδος
Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2014
Διάρκεια
112'
Συντελεστές
Υπόθεση
Για τη νέα τους μυστική αποστολή, ο Schmidt (Jonah Hill) και ο Jenko (Channing Tatum) θα χρειαστεί να ανταλλάξουν τα όπλα τους με κάρτες μέλους σε Αδελφότητες Κολεγίου. Οι δυο τους θα ζήσουν μοναδικές πανεπιστημιακές εμπειρίες για να εξιχνιάσουν μια επικίνδυνη μυστική οργάνωση. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι η ζωή στο κολέγιο είναι, στην καλύτερη περίπτωση, χαοτική και απολαυστικά επικίνδυνη. Η φιλία τους θα δοκιμαστεί, αφού νέα πρόσωπα θα μπουν στις ζωές τους. Έτσι, η προσοχή τους δεν θα είναι αποκλειστικά στραμμένη στην αποστολή τους, αλλά και στο πώς να επαναπροσδιορίσουν τη φιλία και τη σχέση τους.
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Μετά την πρώτη επιτυχημένη μεταφορά της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς 21 Jump Street στη μεγάλη οθόνη, οι απολαυστικοί Jonah Hill και Channing Tatum επιστρέφουν στους ξεκαρδιστικούς ρόλους των δυο γκαφατζήδων αστυνομικών. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνουν και πάλι οι ιδανικοί για την περίπτωση Phil Lord και Chris Miller (Βρέχει Κεφτέδες), ενώ αυτή τη φορά η ιστορία διαδραματίζεται στο πανεπιστήμιο. Το 22 Jump Street έχει όλα τα φόντα για να είναι μία ακόμα γνήσια διασκεδαστική αστυνομική κωμωδία.

Μεγαλώσαμε, δεν είμαστε πια 21.

Το 2012 το κοινό ήρθε σε επαφή με μία από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες των τελευταίων ετών: το 21 Jump Street. Σκηνοθέτες ήταν οι Phil Lord και Christopher Miller και πρωταγωνιστές οι Jonah Hill και Channing Tatum. Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο concept της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς. Νεαροί αστυνομικοί δουλεύουν σαν undercover σε λύκεια της χώρας, όπου βάζουν τα δυνατά τους για να σταματήσουν το έγκλημα.

“Ο Schmidt και ο Jenko είναι ένα παράξενο ζευγάρι,” ομολογεί ο Hill. “Είναι συνεργάτες, αλλά έχουν ταιριάξει τόσο καλά επειδή ο καθένας έχει τη δική του οπτική και τις προσωπικές του αντιλήψεις”.

“Δεν είχα κάνει ποτέ κωμωδία στο παρελθόν” σχολιάζει ο Tatum. “Ο Jonah όμως είναι εκπληκτικός. Μπορεί να πει μια ατάκα με 3 ή 4 διαφορετικούς τρόπους. Τον εμπιστεύομαι, όπως τον Chris και τον Phil. Είμαι ανάμεσα σε φίλους. Όταν γελάνε με κάτι, τότε καταλαβαίνεις ότι είναι πραγματικά αστείο” καταλήγει.

Με αυτά και μ’ αυτά, ο Schmidt και ο Jenko έγιναν ένα αχτύπητο ζευγάρι. “Έχουν μια απίστευτη χημεία. Είναι τόσο διαφορετικοί, αλλά πραγματικά υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ τους. Συμπληρώνει ο ένας τον άλλο” σχολιάζει ο Christ Miller, ένας από τους σκηνοθέτες.

Τώρα, στο 22 Jump Street, η σχέση τους οδηγείται σε ένα άλλο επίπεδο. Η πρώτη ταινία αναφερόταν στη δημιουργία της σχέσης τους. Στη δεύτερη ταινία θα δούμε τι χρειάζεται για να διατηρηθεί αυτή η σχέση. “Στην πρώτη ταινία, στην αρχή, δεν συμπαθεί ο ένας τον άλλο. Στη συνέχεια, όμως, καταλήγουν να είναι φίλοι και καλοί συνεργάτες. Στη δεύτερη ταινία η σχέση τους διευρύνεται” σχολιάζει ο παραγωγός Neal H. Moritz.

“Κάτω από αυτό το πρίσμα, λοιπόν, προσεγγίσαμε την ταινία” αναφέρει ο Miller. “Η πλοκή έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πρώτη ταινία. Όταν, όμως, αποφασίζουν να δράσουν με τον ίδιο τρόπο, όπως στο 21 Jump Street, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Έτσι, ο Schmidt και ο Jenko πρέπει να σκαρφιστούν κάτι καινούργιο για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους” καταλήγει ο Miller.

Το σκηνικό της ταινίας διαδραματίζεται σε ένα κολέγιο. Οι δυο τους θα βιώσουν νέες εμπειρίες και θα αρχίσουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το αν κάνουν παρέα με τα κατάλληλα άτομα ή αν θα πρέπει να αναζητήσουν νέες φιλίες.

“Στο κολέγιο προσπαθεί κανείς να αυτοπροσδιοριστεί” αναφέρει ο Hill που μαζί με τους Moritz και Tatum είναι και παραγωγός στην ταινία. “Για παράδειγμα, ο Schmidt έχει ορίσει τον εαυτό του σε σχέση με τον Jenko. Στο κολέγιο παλεύει να καταλάβει ποιος είναι και τι πραγματικά επιθυμεί”.

Ο Jenko εντωμεταξύ έχει βρει κάποιον με τον οποίο μοιράζεται περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα. Καθώς η έρευνα οδηγεί στην ομάδα ποδοσφαίρου (αμερικάνικο, όχι σαν το δικό μας) του κολεγίου, ο Jenko γίνεται κολλητός με τον Zook, τον επιθετικό της ομάδας, τον οποίο υποδύεται ο Wyatt Russell. Η σχέση του με τον Schmidt αλλάζει και προκύπτουν κάποια θεματάκια. Καταλήγουν να δουλεύουν ξεχωριστά την ίδια υπόθεση.

Στο σκηνοθετικό τιμόνι βρίσκονται ξανά οι Phil Lord και Christopher Miller. “Στην πρώτη ταινία έδωσαν το στίγμα τους. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήθελαν να επιστρέψουν για το sequel” σχολιάζει ο Tatum. “Ο Phil και ο Chris είναι δύο υπέροχοι άνθρωποι, ευγενικοί και τελείως πωρωμένοι με αυτό που κάνουν. Βάζουν όλο τους το είναι σε κάθε ταινία” σχολιάζει ο Moritz.

Schmidt και Jenko. Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.


Παρόλο που οι δυο τους είχαν μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία στο 21 Jump Street, κατά βάση δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου. Ο Schmidt είναι νευρωτικός κι έχει τα κολλήματά του. Ο Jenko από την άλλη ταλαιπωρείται από τις εμμονές του ότι δεν είναι αρκετά έξυπνος και ικανός ώστε να λύσει μια υπόθεση από μόνος του.

Αν και πρόκειται για φανταστικούς χαρακτήρες, η σχέση του Schmidt και του Jenko βασίστηκε σε δύο ζεύγη ανθρωπίνων σχέσεων που υφίστανται πίσω από τις κάμερες. Η πρώτη είναι μεταξύ των Lord και Miller και η δεύτερη μεταξύ των Hill και Tatum.

Ο Lord σχολιάζει σχετικά: “Πώς είναι να είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση που όμως δεν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με τον άλλο; Αυτό ήταν το βασικό που θέλαμε να αναδείξουμε”. Στην πραγματικότητα οι Lord και Miller είναι φίλοι από τα πανεπιστημιακά τους χρόνια. “Εγώ είχα γίνει μέλος σε μια αδελφότητα, ενώ ο Phil συμμετείχε σε κάποιες πιο προοδευτικές ομάδες” σχολιάζει ο Miller. “Καλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο τύπος ήταν χιπο-κατάσταση” σχολιάζει ο Lord για το φίλο και συνάδελφό του σκηνοθέτη.

Ο Hill και ο Tatum έχτισαν μια ισχυρή φιλία δουλεύοντας μαζί στην πρώτη ταινία. “Οι πλάκες και τα αστεία μας είναι αληθινά, αφού με τον Channing είμαστε πραγματικά φίλοι και στις κανονικές μας ζωές” σχολιάζει ο Hill. “Έχουμε τρομερή άνεση και υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη” καταλήγει.

“Υπάρχει μεγάλη αγάπη μεταξύ τους,” λέει ο Lord. “Είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι, αλλά δεν είναι καθόλου ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. Ο καθένας εκτιμά αυτό που ο άλλος συνεισφέρει” καταλήγει.

“Όταν παρακολουθώ μια περιπέτεια, όπως το 48 Hours ή το Bad Boys, θέλω να πιστεύω ότι οι ηθοποιοί μετά το τέλος των γυρισμάτων, αράζουν σε κάποιο μπαρ και λένε τα δικά τους” λέει ο Tatum. “Έτσι είμαστε εγώ και ο Jonah”.

Όποιος παρακολούθησε την πρώτη ταινία, μπορεί να πιστοποιήσει ότι μεταξύ των δύο υπάρχει μια ξεχωριστή χημεία. “O Channing έχει τη σωματική διάπλαση και τα χαρακτηριστικά ενός Άδωνη. Οι κασκαντέρ της ταινίας δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι έχει τις ικανότητες να κάνει τόσα πολλά πράγματα. Από την άλλη ο Jonah, είμαι σίγουρη ότι θα προτιμούσε να κάνει τα γυρίσματα και να είναι συνέχεια ξαπλωμένος και αραχτός” σχολιάζει η παραγωγός Tania Landau. “Είναι τόσο διαφορετικοί, αλλά υπάρχει μεγάλη αγάπη μεταξύ τους”.

Στο 22 Jump Street, ο Schmidt έχει πρόβλημα να κάνει νέες φιλίες, αλλά και να διατηρήσει τις ήδη υπάρχουσες. “Είναι καταναγκαστικός και αυτό διώχνει τους ανθρώπους μακριά. Πρόκειται για ένα άτομο που προσκολλάται και πνίγει τον άλλο. Με τη συμπεριφορά του ο ίδιος σπρώχνει τον Jenko στην «αγκαλιά» του Zook” σχολιάζει ο Miller.

Στην πρώτη ταινία, όταν οι ήρωες βρέθηκαν στο λύκειο, είχαμε ανατροπές. Το σπασικλάκι ο Schmidt βρέθηκε να κάνει παρέα με τα πιο cool άτομα και από την άλλη ο Jenko ήταν πιο παραγκωνισμένος. Η Landau σχολιάζει ότι τώρα που οι δυο τους πάνε στο κολέγιο, επιθυμία των παραγωγών ήταν αυτό να έρθει τούμπα.

Μαθαίνουμε επίσης, ότι ο Tatum έχει προϊστορία με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Πριν γίνει ηθοποιός μάλιστα, είχε μια σύντομη καριέρα σαν παίκτης στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Αυτά, όμως, έγιναν χρόνια πριν. Ο Tatum δεν είναι πια 19 ετών.

“Είχα να παίξω ποδόσφαιρο εδώ και 14 χρόνια. Επίσης, έχω πάθει μια ρήξη χιαστού στο δεξί μου γόνατο εδώ και πολλά χρόνια. Όταν γυρίζαμε τις σκηνές του ποδοσφαίρου, έπαθα δυο φορές διάστρεμμα, ένα σε κάθε αστράγαλο. Παρόλα αυτά, το αγαπάω τρομερά το άθλημα και πολύ γούσταρα που βγήκα ξανά στο γήπεδο και κοπανιόμουν με άλλους” σχολιάζει με ενθουσιασμό ο Tatum.

Ice ice baby.

Ο Ice Cube επιστρέφει στο ρόλο του αρχηγού Dickson. “Πρόκειται για έναν παιδικό μου ήρωα” σχολιάζει ο Hill. “Είναι τρομερό να βλέπεις τον τύπο που έγραψε το τραγούδι «γ… την αστυνομία» ("Fuck tha Police» των N.W.A.) να υποδύεται τώρα τον αρχηγό της αστυνομίας. Τρελαίνομαι που έχω την ευκαιρία να κάνω παρέα μαζί του” καταλήγει.

Ο Cube απολαμβάνει πραγματικά το ρόλο του: “Είμαι ο πιο κακός και μοχθηρός αρχηγός της αστυνομίας που έχει υπάρξει ποτέ. Έχουμε δει και άλλους άγριους μαύρους αρχηγούς. Θέλω να είμαι ο χειρότερος όλων” δηλώνει εμφατικά ο Ice Cube.

Στο 22 Jump Street φωτίζονται περισσότερες πτυχές του χαρακτήρα του. Αντιμετωπίζει τον καθένα με διαφορετικό τρόπο, αλλά παραμένει κατά βάση κακός, εχθρικός και απαίσιος. Ακόμη και η γυναίκα του έχει παρόμοια χαρακτηριστικά.

“Πολλές κωμικές καταστάσεις προκύπτουν από τη σχέση που υπάρχει μεταξύ του Schmidt και του Dickson” αναφέρει ο Lord. “Ο Schmidt στα μάτια του αρχηγού φαντάζει ως ένα υποδεέστερο ον. Ο Schmidt από την άλλη πιστεύει ότι και οι δύο έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις”.

Σχετικά με τον Ice Cube, υπάρχει μεγάλος σεβασμός γύρω από το πρόσωπό του. “Είναι είδωλο. Είναι σπουδαίος σκηνοθέτης, συγγραφέας, παραγωγός, rapper και ηθοποιός. Πεθαίνουμε να μας πει πως είμαστε έστω και λίγο cool. Όλοι ταυτιζόμαστε, κατά κάποιο τρόπο, με το χαρακτήρα του Schmidt” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Lord.

Κολεγιόπαιδα.

Για τους δευτερεύοντες ρόλους οι παραγωγοί επέλεξαν μια πλειάδα φτασμένων, αλλά και ανερχόμενων ηθοποιών.

Η Maya είναι μια κοπέλα που γοητεύεται από το Schmidt, μετά τη γνωριμία τους σε μια βραδιά απαγγελίας ποίησης στην καφετέρια της πανεπιστημιούπολης. Για το ρόλο της Maya επιλέχθηκε η Amber Stevens. “Της αρέσει ο Schmidt, την εξιτάρει το θράσος του” μάς εξηγεί η Stevens. “Είναι πραγματικά απαράδεκτος στο να απαγγέλει ποιήματα, αλλά δεν μασάει πουθενά. Είναι ο τύπος που είναι αποφασιστικός και δεν ντρέπεται να τσαλακώσει την εικόνα του. Αυτό για μια κοπέλα είναι αρκετά sexy. Δεν την ενδιαφέρουν οι κούκλοι του πανεπιστημίου” καταλήγει η ηθοποιός.

Η Stevens είχε την ευκαιρία, επίσης, να συνεργαστεί από κοντά και με τον Ice Cube. Αποκαλύπτει πως εκτός από το brutal χαρακτήρα του, είχε την ευκαιρία να δει και μια άλλη πλευρά του. “Νομίζω πως θα με μισήσει σίγουρα που θα το πω αυτό, αλλά πιστεύω πως είναι σαν αρκουδάκι” λέει χαρακτηριστικά. “Είχα την λανθασμένη εντύπωση ότι ο τύπος θα είναι τρομαχτικός, αλλά έπεσα πολύ έξω. Είναι πολύ cool, φιλικός και ευγενικός με όλους. Πραγματικά τον λατρεύω” κλείνει η ηθοποιός.

Ο Wyatt Russell υποδύεται το Zook, το αστέρι της ομάδας του Baseball. Ανάμεσα σε αυτόν και τον Jenko χτίζεται μια ισχυρή φιλία. “Πρόκειται για “έρωτα” με την πρώτη ματιά” σχολιάζει ο Russell. “Η φιλία τους είναι βασισμένη σε διαφορετική βάση απ’ ό,τι αυτή του Jenko και του Schmidt. Εδώ μιλάμε για αθλητισμό, για πιο macho καταστάσεις” καταλήγει ο ηθοποιός.

Τον Rooster, κολλητό του Zook στην αδελφότητα, παίζει ο Jimmy Tatro. “Από το όνομά του και μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει για τι τυπάκι πρόκειται. Είναι ένας κόπανος που δεν συμπαθεί σχεδόν κανένα και δεν φοβάται καθόλου να εξωτερικεύσει αυτά τα “ευγενικά” του συναισθήματα. Μιλάμε για τον κλασικό φοιτητή κολεγίου που παίζει στην ομάδα ποδοσφαίρου και τον συναντάς σε κάθε κολεγιακό πάρτι” σχολιάζει ο Tatro για το ρόλο του.

Τη Mercedes, συγκάτοικο της Maya, υποδύεται η Jillian Bell, ένα ανερχόμενο αστέρι που ξεπήδησε από την κωμική σειρά Workaholics. “Δεν συμπαθεί καθόλου τον Schmidt και κάθε φορά που τον συναντά φροντίζει να του θυμίζει πόσο γερασμένος δείχνει”, σχολιάζει η Bell για το ρόλο της.


Trivia


• Στην πρώτη σκηνή δράσης της ταινίας, δεν χρησιμοποιήθηκαν κασκαντέρ, αλλά ο Channing και ο Jonah έπαιξαν οι ίδιοι τη δύσκολη σκηνή.
• Οι Lord και Miller σκηνοθέτησαν την ταινία, ενώ ταυτόχρονα δούλευαν και στην ταινία The Lego Movie. Μετά το 21 Jump Street και την πρώτη τους ταινία, Βρέχει Κεφτέδες, οι δυο τους αναδείχτηκαν σε ένα κορυφαίο σκηνοθετικό δίδυμο στο είδος της κωμωδίας.
• Για το αρχηγείο της ομάδας Jump Street στη νέα ταινία χρησιμοποιήθηκε μια νεοκλασική εκκλησία στη Νέα Ορλεάνη που είχε εγκαταλειφθεί μετά τον τυφώνα Katrina.
• Το γραφείο του αρχηγού της αστυνομίας μοιάζει με παγωμένο κύβο. Τον αρχηγό της αστυνομίας υποδύεται ο Ice Cube. Ο συσχετισμός είναι ξεκάθαρος.
• Στο πάρτι στην παραλία τη μουσική επιμελείται ο διάσημος DJ Diplo. Hey dj, turn it up!
Συμμετέχουν
Γιόνα Χιλ
Schmidt
Channing Tatum
Jenko
Πήτερ Στορμέαρ
The Ghost
Wyatt Russell
Zook
Άμπερ Στίβενς
Maya
Τζίλιαν Μπελ
Mercedes
Άις Κιουμπ
Captain Dickson
The Lucas Brothers
Keith & Kenny Yang
Νικ Οφερμαν
Deputy Chief Hardy
Jimmy Tatro
Rooster
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz