Αναζήτηση
Οι περιπέτειες του Σάμμυ: Το μυστικό πέρασμα - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Οι περιπέτειες του Σάμμυ: Το μυστικό πέρασμα - iShow.gr
Είδος
Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων βελγικής παραγωγής 2010
Διάρκεια
88'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Κινούμενα σχέδια
Περιπέτεια
Από την πρώτη στιγμή της ζωής του, ο Σάμμυ έρχεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο και πολύ σύντομα ανακαλύπτει ότι η ζωή δεν είναι ένας ωκεανός ηρεμίας και γαλήνης.
Πρέπει να μάθει να επιζεί, προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει μια μέρα στην ίδια παραλία όπου γεννήθηκε.

Αυτή είναι η μοίρα του ως χελώνα. Ο Σάμμυ όμως, έχει σκληρό καβούκι, δυνατά κι ευκίνητα πτερύγια και μια ιδιαίτερη αγάπη για την περιπέτεια!

Κατά τη διάρκεια του απίστευτου ταξιδιού του, σε θάλασσες ζεστές και παγωμένες, θα κάνει φίλους, θα συναντήσει ανθρώπους και θα προβληματιστεί για την υγεία του πλανήτη. Βασική του, όμως, αποστολή, είναι να ξαναβρεί την πανέμορφη Σέλι. Αυτή που πριν από αρκετά χρόνια του έσωσε τη ζωή.
Αυτός ο κεραυνοβόλος έρωτας θα αποτελέσει ένα πραγματικό τσουνάμι στη ζωή του Σάμμυ...
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη και σε 3D.

Ο Πρωταγωνστής
Ο Σάμμυ, ο ήρωας της ταινίας, είναι μια μικρή αξιαγάπητη θαλάσσια χελώνα. Κάθε άλλο παρά σούπερ-ήρωας,
ο Σάμμυ είναι ένα συνηθισμένο χελωνάκι που θα ζήσει εξαιρετικές περιπέτειες. Γεννήθηκε το 1959 σε μια παραλία της Καλιφόρνια, και τα επόμενα 50 χρόνια διέσχιζε τις θάλασσες του Πλανήτη. Σε αυτό το μακρύ ταξίδι, ο Σάμμυ θα συναντήσει πολλούς κινδύνους, θα γίνει η μασκότ μιας κοινότητας χίπηδων, θα ανακαλύψει τι σημαίνει πετρελαιοκηλίδα και θα βοηθήσει στην προσθαλάσσωση του Apollo 11 στον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΣΤΟΧΟΣ:
Να δαμάσει τα ρεύματα, τις παλίρροιες και τα χρόνια για να ξαναβρεί την Σέλι, τον έρωτα της ζωής του, που είδε για τελευταία φορά στην παραλία που γεννήθηκαν.
ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ: γενναιότητα, δίψα για περιπέτεια, ικανότητα να αναστρέφει καταστάσεις, πιστός φίλος, παρορμητικός
και ενστικτώδης.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΣΤΑΣΕΝ:
“Όταν γεννιέται, ο Σάμμυ είναι τόσο μικρούλης που δεν έχει καν τη δύναμη να βγει από τη φωλιά. Είναι όμως, μαχητής. Είναι αποφασισμένος να πετύχει αυτό που θέλει με κάθε κόστος γιατί πολύ απλά είναι επίμονος. Νιώθει ότι μπορεί να ταξιδέψει στην άλλη άκρη του κόσμου. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κολυμπάει και όλα θα πάνε καλά!”

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝΙ ΜΠΟΥΝ (Σάμμυ στη γαλλόφωνη version):
“Ο Σάμμυ είναι πολύ γενναίος. Και έχει αρκετή ενέργεια. Είναι ένας ήρωας που ανακαλύπτει τον κόσμο. Κάποιες φορές επαναστατεί αλλά ποτέ δεν μισεί, δεν δολοπλοκεί ή αγανακτεί. Και επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο τύπος γνωρίζει και τον έρωτα!”

“Δεν θα ήταν υπέροχο να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο;” Σάμμυ

“Δεν μας δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να ανακαλύπτουμε τον κόσμο. Σωστά;” Σέλι
[[page_break]]
ΣΕΛΙ
Η Σέλι είναι η πιο όμορφη θαλάσσια χελώνα που έχει δει ποτέ του ο Σάμμυ. Είναι το ιδανικό του, η χαρά της ζωής του, η έμπνευσή του. Και μιλάμε για μια χελώνα με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα: φιλοδοξεί να ανακαλύψει τον κόσμο και τις ομορφιές του, χωρίς φόβο, χωρίς να σκέφτεται το αύριο. Ζει χωρίς δεσμεύσεις μέχρι που ξαναβρίσκει τυχαία τον μικρό Σάμμυ που όχι μόνο έχει μεγαλώσει, αλλά που βλέπει πως περνάει πολύ ευχάριστα μαζί του!

ΣΤΟΧΟΣ: Να ανακαλύψει όλα τα υποβρύχια θαύματα που υπάρχουν, να καταφέρνει να σπάει καθημερινά το μυστήριο κάποιου θρυλικού μυστικού περάσματος.

ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ: ανεξαρτησία πνεύματος και δράσεων, πρόθυμη, δεν φοβάται τίποτα ή σχεδόν τίποτα, ανυπόμονη, μαχητική, πάντα ετοιμοπόλεμη, δραστήρια, με δίψα για περιπέτεια και μεγάλα ταξίδια.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤHΣ ΟΛΙΒΙΑ ΡΟΥΙΖ (Σέλι στη γαλλόφωνη version):
“Η Σέλι είναι απίστευτα δραστήρια. Η σκέψη και μόνο της δράσης και της περιπέτειας την ενθουσιάζει. Είναι περιπετειώδης τύπος. Είναι δειλή αλλά δεν το δείχνει. Θέλει πάντα να δίνει καλή εντύπωση. Το παίζει ατρόμητη και περήφανη μπροστά στον Σάμμυ και την υπόλοιπη παρέα. Κάποιες φορές είναι λίγο επιπόλαιη. Δεν έχει αντιληφθεί ότι ο Σάμμυ είναι πολύ ερωτευμένος μαζί της. Όταν όμως, στην πορεία της ταινίας βλέπουμε πως οι δύο ήρωες ανακαλύπτουν ότι είναι ερωτευμένοι, αναρωτιόμαστε αν τελικά δεν το είχε καταλάβει ή αν το ήξερε αλλά δεν την απασχολούσε ιδιαίτερα.”

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ MΠΕΝ ΣΤΑΣΕΝ:
“Η Σέλι είναι αυτή που ερωτεύεται παράφορα ο Σάμμυ από την πρώτη στιγμή που ανοίγει τα μάτια του. Θα αποχωριστεί ο ένας τον άλλο πολλές φορές, αλλά εκείνος δεν θα πάψει ποτέ να ελπίζει ότι θα απολαύσει και πάλι τη συντροφιά αυτής που τον κάνει χαρούμενο!”
[[page_break]]
ΡΕΪ
Ο Ρέι είναι ο πιστός φίλος και σύντροφος του Σάμμυ τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Και αυτός είναι μια αξιαγάπητη θαλάσσια χελώνα. Είναι το καβούκι στο οποίο μπορεί να στηριχτεί και να ξεκουραστεί ο Σάμμυ. Είναι ο ευγενής δάσκαλός του, ο μέντοράς του, αυτός που του ανοίγει τα μάτια για το τι σημαίνει ζωή, κορίτσια, κόσμος.

ΣΤΟΧΟΣ: Να προσέχει τον Σάμμυ την πρώτη δεκαετία μαθητείας στην θαλάσσια ζωή.

ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ: Παρορμητικός και ενθουσιώδης, ατρόμητος, γυναικάς, του αρέσει να διασκεδάζει, εύκολος χαρακτήρας, πάντα ψύχραιμος, δεν κάνει τίποτα όπως όλοι οι άλλοι, αναζητά διαρκώς νέες περιπέτειες και καινούργιες συγκινήσεις.

“Είδες τις δύο κούκλες που έβγαιναν όταν ήρθαμε;” Ρέι

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤOY ΕΛΙ ΣΕΜΟΥΝ (Ρέι στη γαλλόφωνη version):
“Ο Ρέι είναι συμπαθητικός και πολυμήχανος. Είναι η ψυχή της παρέας! Είναι γεμάτος ενέργεια, αλλά τον επισκιάζει ελαφρώς η γυναίκα του. Θα ήθελε πολύ να κάνει βλακείες με τον φίλο του, τον Σάμμυ, αλλά τον εμποδίζει εκείνη. Κι έτσι, δεν μπορεί να πάει να σαγηνεύσει τις διάφορες ψαρίνες...”

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ MΠΕΝ ΣΤΑΣΕΝ:
“Ο Ρέι είναι ο φίλος με τον οποίο ο Σάμμυ περνάει ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας. Είναι πάντα ευδιάθετος, πάντα ευχάριστος. Η σχέση τους πραγματικά υπογραμμίζει τη δύναμη της φιλίας.”
[[page_break]]
ΑΛΦΟΝΣ
Ο Αλφόνς είναι ένας χοντρός γκρι σκούρος γάτος με ιδιαίτερα βαριά προφορά. Περνάει τις ώρες τους ξαπλωμένος κάτω από τον ήλιο στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Είναι ο πιστός σύντροφος μιας μικρής κοινότητας χίπηδων που είναι υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και κατά της κακοποίησης των ζώων. Δεν παίρνει με καλό μάτι την έλευση του Σάμμυ στην περιοχή του. Μπορεί να μην βγάζει νύχια, αλλά αποφασίζει να δράσει.

ΣΤΟΧΟΣ:
Να παιδέψει και να αποπροσανατολίσει τον Σάμμυ με την ελπίδα να εγκαταλείψει την χίπικη οικογένειά του και να επιστρέψει στον ωκεανό μια ώρα αρχύτερα.

ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤOY: σνομπ, δεν εμπιστεύεται τα υπόλοιπα ζώα, θέλει να προστατέψει την περιοχή του και ό,τι του ανήκει σε σχέση με τα αφεντικά του, μάγκας, πανούργος, κυνικός, ιδιαίτερο χιούμορ, διηγείται ιστορίες και κάνει αστεία που μόνο εκείνος απολαμβάνει.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΚΙΓΙΟΜ ΓΚΑΛΙΕΝ (Aλφόνς στη γαλλόφωνη version):
“Ο Αλφόνς είναι το κάτι άλλο. Είναι αρκετά διεστραμμένο πλάσμα. Είναι εντελώς ζηλιάρης και κτητικός. Φοβάται ότι ο Σάμμυ, μια χελώνα δηλαδή, θα τραβήξει όλη την προσοχή. Γι’ αυτό και κάνει τα πάντα για να τον διώξει. Δεν είναι όμως, πραγματικά κακός. Για την ακρίβεια στο τέλος αποδεικνύεται ότι είναι αρκετά καλός!”

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ MΠΕΝ ΣΤΑΣΕΝ:
“Ο Αλφόν είναι ένας πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας. Είναι η μασκότ μιας χίπικης κοινότητας που ζει στις ακτές της Καλιφόρνια. Την έλευση του Σάμμυ την αντιμετωπίζει ως ανταγωνισμό. Θέλει να τον ξεφορτωθεί, να τον ξαναστείλει στον ωκεανό όπου είναι και η θέση του!”

“Για να είστε τόσο αργές, συνέχεια βιάζεστε, χελώνες!” Αλφόνς
[[page_break]]
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Είχα πάει διακοπές στο Μεξικό πριν μερικά χρόνια, μαζί με τον εξάχρονο γιο μου. Αργά το απόγευμα, είδαμε κόσμο να συγκεντρώνεται στην παραλία και το προσωπικό του ξενοδοχείου να μεταφέρουν χελωνάκια που είχαν μόλις εκκολαφθεί. Η μητέρα τους είχε γεννήσει τα αβγά της στον κήπο του ξενοδοχείου, στο ίδιο σημείο όπου είχε γεννηθεί και εκείνη πριν από 30 χρόνια. Τότε, δεν είχε χτιστεί ακόμα το ξενοδοχείο. Το πρόβλημα ήταν ότι τα νεογέννητα δεν μπορούσαν να ανέβουν στο τσιμεντένιο δρομάκι (ήταν πολύ ψηλό γι’ αυτά) που θα τα οδηγούσε στη θάλασσα. Όσο παρατηρούσαμε τα νεογέννητα χελωνάκια να κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς τη θάλασσα και όσο τα βλέπαμε να τα ξεβράζει στην παραλία το κύμα, μάθαμε από το προσωπικό του ξενοδοχείου ότι τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής τους, μένουν στην επιφάνεια των ωκεανών διανύοντας τεράστιες αποστάσεις χάρη στα διάφορα θαλάσσια ρεύματα. Βλέποντας τις αντιδράσεις μικρών και μεγάλων εκείνη τη βραδιά, σκέφτηκα ότι το συγκεκριμένο θέμα θα γινόταν καταπληκτική ταινία 3D.

Συμμετέχουν
Γιώργος Καπουτζίδης
Σάμμυ - Ελληνική μεταγλώττιση
Γιώργος Λιανός
Ρέι - Ελληνική μεταγλώττιση
Λίνα Σακκά
Σέλι - Ελληνική μεταγλώττιση
Ιωσήφ Κοκκίνης
Οδηγός - Greenpeace εργάτης 1 - Κηνυγός - Ελληνική μεταγλώττιση
Ντίνος Σούτης
Παππούς Σάμμυ - Ελληνική μεταγλώττιση
Παύλος Τσιτομενέας
Νεοσσός Σάμμυ - Ελληνική μεταγλώττιση
Αρσένιος Χαλκιόπουλος
Αγόρι Νεοσσός 2 - Ελληνική μεταγλώττιση
Φοίβη Ορφανάκου
Κορίτσι Νεοσσός - Παιδάκι - Ελληνική μεταγλώττιση
Πέτρος Σπυρόπουλος
Τζάκο - Μπεν - Ελληνική μεταγλώττιση
Δημήτρης Δημόπουλος
Όλι - Greenpeace εργάτης 3 - Ελληνική μεταγλώττιση
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551