Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Τρωάδες - iShow.gr
Τρωάδες
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θέατρο
Συντελεστές
Υπόθεση
Οι Τρωάδες απηχούν, όχι τον πόλεμο ή την ήττα, αλλά την υπέρβαση παντός ορίου στη διαχείριση κρίσεων εκ μέρους των "διαχειριστών", δηλαδή των νικητών. Η ιστορία αναπτύσσεται στη "νεκρή ζώνη" μεταξύ μιας κατάκτησης και ενός ολοκληρωτικού αφανισμού και κλείνει με την εξάλειψη της προοπτικής των ηττημένων και την απαρχή της καταστροφής των νικητών, εντέλει την έναρξη μιας νέας εποχής που προκαλεί δέος και δεν υπόσχεται τίποτα.
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας παρουσιάζει τις "Τρωάδες", την πιο δημοφιλή από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη (παρουσιάστηκε στα Μεγάλα Διονύσια το 415 π.χ.) και καθρεφτίζει την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειές της σε κάθε εποχή.

Σε αυτή τη σύγχρονη πρόταση του Θοδωρή Αμπαζή αξιοποιείται η μουσικότητα του λόγου και η δομή της τραγωδίας με τη σύμπραξη 32 μουσικών και 15 ηθοποιών. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Κάστρο της Πάτρας αλλά και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας "Θανάσης Τσιπινάκης"Υπεύθυνη ορχήστρας: Βάγια ΖεππάτουΠρώτα Μαντολίνα: Βάγια Ζεππάτου, Φώτης Παπαντωνίου, Παναγιώτης Ρουσσέας , Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου, Δήμητρα Περδίκη, Δήμητρα ΑψόμωτουΔεύτερα Μαντολίνα: Δάφνη Ζουρνατζή, Μαρία Καζαντζίδη, Παναγιώτα Λουκοπούλου, Ανδριάνα Αγγελοπούλου, Περικλής Σιούντας, Χριστίνα Αντωνοπούλου, Γιάννης ΓιαννόπουλοςΜαντόλες: Ελένη Λάππα, Δήμητρα Τουλιάτου, Νικόλας Φωτόπουλος, Αλέξης ΟρφανόςΚιθάρες: Βασίλης Πουρνιάς, Έλενα Τζουφέτα, Αγγελική Πανίτσα, Κυριάκος Ζαφειρόπουλος, Γαβριέλα Βασιλοπούλου, Ανδρόνικος Καραμπέρης, Γιώργος Βασιλόπουλος, Στέλλα Μπαλή, Κωνσταντίνος ΛοτσάρηςΚόντρα Μπάσο: Βιλέν Καραπετιάν

Χορός: Κέλυ Γιακουμάκη, Αναστασία Κατσανεβάκη, Κατερίνα Λάττα, Φιλιώ Λούβαρη, Μαρία Παρασύρη, Ελίνα Ρίζου, Αντιγόνη ΦρυδάΣυμμετέχει ο Γιώργος Ζυγούρης

Συμμετέχουν
Άννα Κοκκίνου
Εκάβη
Κατερίνα Διδασκάλου
Ελένη
Κόρα Καρβούνη
Αθηνά
Δανάη Σαριδάκη
Ανδρομάχη
Τζωρτζίνα Δαλιάνη
Κασσάνδρα
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης
Μενέλαος
Απόστολος Πελεκάνος
Ταλθύβιος
Μιχαήλ Μαρμαρινός
φωνή Ποσειδώνα
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz