Η Κρίστεν Κις μαθαίνει τα μυστικά της κουζίνας 'από τη γη στο τραπέζι' στο Hacienda Mamecillo και βοηθά τους ιδιοκτήτες να ετοιμάσουν ένα ειδικό γεύμα για τον κορυφαίο σεφ του Παναμά.
Η Κρίστεν Κις ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί στο Μέιν για να βοηθήσει τη νέα σεφ του Turner Farm να βάλει τη νότια πινελιά της στο κλασικό τοπικό μενού.
Η Κρίστεν Κις εξερευνά την αρκτική κουζίνα στο Isfjord Radio Restaurant όπου το φαγητό είναι τόσο περιπετειώδες όσο και το ταξίδι που χρειάστηκε για να φτάσει εκεί.
Η Κρίστεν Κις βοηθά έναν Βραζιλιάνο σεφ να προμηθευτεί μοναδικά υλικά από το τροπικό δάσος και τον ωκεανό για να τα σερβίρει στο πλωτό εστιατόριό της, το Sem Pressa.