Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Σαμπρίνα - iShow.gr
Σαμπρίνα (Sabrina)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματική
Κομεντί
Ρομαντική
Είδος
Ρομαντική κομεντί αμερικανικής παραγωγής 1954 σε επαναπροβολή 2020
Διάρκεια
113'
Συντελεστές
Υπόθεση
Δύο αδέλφια, ο Λάινους (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ) και ο Ντέιβιντ Λάραμπι (Γουίλιαμ Χόλντεν), κληρονομούν την τεράστια περιουσία του πατέρα τους. Ο πιο σοβαρός, ο Λάινους, αφοσιώνεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ ο Ντέιβιντ ενδιαφέρεται μόνο για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις όμορφες γυναίκες. Η κόρη του σοφέρ της οικογένειας, η Σαμπρίνα Φερτσάιλντ (Όντρεϊ Χέπμπορν), επιχειρεί να αυτοκτονήσει από έρωτα για τον Ντέιβιντ, αλλά σώζεται από το Λάινους. Για να ηρεμήσει την κατάσταση, ο πατέρας της την στέλνει στο Παρίσι για σπουδές για τα επόμενα δύο χρόνια. Όντας μορφωμένη και γοητευτική πια, η Σαμπρίνα επιστρέφει στην έπαυλη των Λάραμπι και θα φέρει τα πάνω-κάτω. Ο Ντέιβιντ εντυπωσιάζεται μαζί της, ενώ ο Λάινους αρχίζει ξαφνικά να τη φλερτάρει...
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Οι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Όντρεϊ Χέπμπορν και Γουίλιαμ Χόλντεν συμμετέχουν σε μία από τις πιο δημοφιλείς ρομαντικές κομεντί, τη «Σαμπρίνα», η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ για τα εκπληκτικά κοστούμια της αλλά και με Χρυσή Σφαίρα για το υπέροχο σενάριο της.
Πρόκειται για την τελευταία συνεργασία του σκηνοθέτη με την εταιρία Paramount μετά από δώδεκα χρόνια συνεργασίας.
Επανέκδοση της ταινίας του 1954.
H Σαμπρίνα είναι γοητευτική, αστεία, κι έχει τη λάμψη μερικών από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ. Οι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Γουίλιαμ Χόλντεν και Όντρεϊ Χέπμπορν πρωταγωνιστούν σε μια ρομαντική εκδοχή της ιστορίας της Σταχτοπούτας, σκηνοθετημένη από τον αναγνωρισμένο Μπίλι Γουάιλντερ (Sunset Boulevard, Some Like It Hot). Ο Μπόγκι και ο Χόλντεν είναι οι πάμπλουτοι αδελφοί Λάραμπι του Λονγκ Άιλαντ. Ο εργασιομανής Μπόγκι έχει μάτια μόνο μόνο για τη δουλειά, ο πλεϊμπόι Χόλντεν μόνο για τις γυναίκες. Μέχρι που η Σαμπρίνα, η κόρη του σωφέρ της οικογένειας, επιστρέφει από το Παρίσι λίγο μεγαλύτερη και ακαταμάχητα πιο γοητευτική από ότι τη θυμούνταν.
Συμμετέχουν
Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ
Linus Larrabee
Όντρει Χέπμπορν
Sabrina Fairchild
Γουΐλιαμ Χόλντεν
David Larrabee
Walter Hampden
Oliver Larrabee
Τζον Γουΐλιαμς
Thomas Fairchild
Martha Hyer
Elizabeth Tyson
Joan Vohs
Gretchen Van Horn
Μαρσέλ Νταλιό
Baron St. Fontanel
Marcel Hillaire
The Professor
Nella Walker
Maude Larrabee
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz