Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
The voice - iShow.gr
The voice
Ψυχαγωγική εκπομπή
Talent show
Είδος
Talent show ελληνικής παραγωγής 2013
Υπόθεση
Το “THE VOICE” είναι το απόλυτο talent show κι έρχεται τη νέα σεζόν στον ΑΝΤ1, για να αναδείξει τη φωνή ως τον μεγάλο πρωταγωνιστή! Το “THE VOICE” είναι διαφορετικό και γεμάτο καινοτομίες. Αποκλειστικό κριτήριο αξιολόγησης είναι η φωνή του διαγωνιζόμενου! Κανένα άλλο χαρακτηριστικό δεν μετράει, όπως για παράδειγμα η ηλικία ή η εμφάνιση. Στο “THE VOICE” μόνο οι πιο ταλαντούχοι θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και στις απαιτήσεις που έχουν οι μέντορες. Μονάχα οι καλύτεροι μπορούν να συνεχίσουν, να κατακτήσουν το stage και την κορυφή! Για τον λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθούν πολλές auditions, από τις οποίες όσοι πραγματικά διαθέτουν «τη φωνή», θα καταφέρουν περάσουν στις επόμενες φάσεις που θα μεταδοθούν τηλεοπτικά.
Ακόμα μια καινοτομία του “THE VOICE” είναι πως οι διαγωνιζόμενοι θα διατηρούν το μουσικό ύφος που τους ταιριάζει και το οποίο υποστηρίζουν καλύτερα, χωρίς να πειραματίζονται. Στο “THE VOICE” τους υποψήφιους θα αναλάβουν να αξιολογήσουν και να καθοδηγήσουν 4 ξεχωριστοί εκπρόσωποι της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Στόχος τους, θα είναι να αναδείξουν μουσικά ταλέντα που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό, με μοναδικό κριτήριο τις φωνητικές τους ικανότητες.

Για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή στο “THE VOICE” υπάρχουν 3 φάσεις:

• Οι Blind Auditions
• Η μονομαχία /The Battle
• Τα Live

“Blind Auditions”

Στις Blind Auditions οι μέντορες δεν έχουν οπτική επαφή με τον διαγωνιζόμενο, αφού κάθονται σε μια περιστρεφόμενη πολυθρόνα, χωρίς να τον κοιτάζουν. Σ’ αυτή τη φάση ο παίκτης πρέπει να “κερδίσει” την επιτροπή με μοναδικό “όπλο” τη φωνή του, ενώ κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του θα συνοδεύεται από μια live μπάντα. Αν κάποιος από τους μέντορες κατά τη διάρκεια της Blind Audition ενθουσιαστεί από την ερμηνεία του διαγωνιζόμενου, τον επιλέγει στην ομάδα του. Ταυτόχρονα, η περιστρεφόμενη πολυθρόνα γυρίζει και τότε παίκτης και μέντορας αντικρίζουν για πρώτη φορά ο ένας τον άλλον. Αν όμως πάνω από ένα μέλος της επιτροπής επιλέξει τον ίδιο παίκτη, τότε ο διαγωνιζόμενος είναι εκείνος που διαλέγει με ποιόν προτιμάει να συνεργαστεί. Η συγκεκριμένη φάση ολοκληρώνεται όταν κάθε μέντορας έχει συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών (16) για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει να προετοιμάζει κάθε έναν παίκτη της ομάδας του, ώστε να τον αναδείξει όσο καλύτερα μπορεί.

Μονομαχία/ “The Battle”

Εδώ οι διαγωνιζόμενοι που κατάφεραν να διακριθούν από τον γύρω των Blind Auditions, καλούνται να “μονομαχήσουν” ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: ο κάθε μέντορας επιλέγει 2 διαγωνιζόμενους της ομάδας του και τους αναθέτει να ερμηνεύσουν το ίδιο τραγούδι μπροστά στο κοινό. Μετά από την “πρόσωπο με πρόσωπο” αναμέτρηση, ο μέντορας επιλέγει ποιος από τους δύο τον ικανοποίησε περισσότερο με την ερμηνεία του και ανακοινώνει αυτόν που παραμένει στο show.

Live
Στην τρίτη και τελευταία φάση ξεκινάει η διαδικασία των Live. Σε αυτά, όσοι από τους διαγωνιζόμενους έχουν καταφέρει να παραμείνουν στο show, συναγωνίζονται όλοι μαζί σε ερμηνείες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, μέχρι να αναδειχτεί ο μεγάλος νικητής.
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Εκατομμύρια fans σε όλο τον πλανήτη παρακολουθούν το “THE VOICE” σε περισσότερες από 49 χώρες. Με πάνω από 20 υποψηφιότητες στην κατηγορία “Καλύτερου Talent Show” έχει αποσπάσει 6 πρωτιές σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της τηλεοπτικής και μουσικής βιομηχανίας, μεταξύ αυτών: “Teen Choice Awards Choice TV, 2011”, “ALMA Award Favorite TV Reality, Variety, or Comedy Personality or Act, 2012”, “Critics' Choice Television Awards Best Reality Series – Competition, 2012”, Billboard Mid-Year Music Awards Best Music Reality Show, 2012”, “Producer's Guild of America Awards Outstanding Production in Reality Television Programming, 2012”. Το “THE VOICE” έχει ήδη προβληθεί σε διάφορες χώρες, όπως: στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ταϊλάνδη, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία και πολλές άλλες ακόμα. Όπου και αν μεταδόθηκε σημείωσε τεράστια επιτυχία, αναδεικνύοντας δεκάδες ταλαντούχους ερμηνευτές.

Οι Auditions ξεκινούν στις 30 Σεπτεμβρίου και αποτελούν το διαβατήριο για την πρώτη φάση του “THE VOICE”. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.antenna.gr/thevoice/form υπάρχει η σχετική φόρμα για συμμετοχή στις Auditions.


Συμμετέχουν
Γιώργος Λιάγκας
Παρουσίαση
Μελίνα Ασλανίδου
Coach
Αντώνης Ρέμος
Coach
Δέσποινα Βανδή
Coach
Μιχάλης Κουϊνέλης
Coach
Κατερίνα Λιόλιου
Διαγωνιζόμενη
Λευτέρης Κιντάτος
Διαγωνιζόμενος
Στέλιος Μαγαλιός
Διαγωνιζόμενος
Άννα Μαρία Μπιλίδα
Διαγωνιζόμενη
Άλεξ Οικονόμου
Διαγωνιζόμενος
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz