Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Το μπλε δωμάτιο - iShow.gr
Το μπλε δωμάτιο (The blue room - La chambre bleue)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Αστυνομική
Ερωτική
Θρίλερ
Είδος
Αστυνομικό θρίλερ γαλλικής παραγωγής 2014
Διάρκεια
75'
Συντελεστές
Υπόθεση
Ο Ζουλιέν και η Εσθέρ συναντιούνται κάθε Πέμπτη στο δωμάτιο ενός επαρχιακού ξενοδοχείου. Είναι και οι δύο παντρεμένοι και στο δωμάτιο αυτό κάνουν έρωτα και μοιράζονται το πάθος τους, προσπαθώντας να κρύψουν την παράνομη σχέση τους από τα αδιάκριτα μάτια των κατοίκων της μικρής γαλλικής πόλης. «Θα περνούσες τη ζωή σου μαζί μου αν ξαφνικά ήμασταν ελεύθεροι;» τον ρωτά κάποια στιγμή εκείνη. Κι αυτός, χωρίς να το πολυσκεφτεί, της απαντά «Φυσικά». Όταν ξαφνικά ο Ζουλιέν βρίσκεται να ανακρίνεται από την αστυνομία για ένα έγκλημα, τα αθώα αυτά λόγια αποκτούν άλλη διάσταση, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν ιστό από ψέματα που ο ίδιος κατασκεύασε. Για ποιο λόγο κατηγορείται όμως;
Trailer
Φωτογραφίες
Πληροφορίες
Η νέα ταινία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Ματιέ Αμαλρίκ, μετά το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών για το «Τουρνέ στο Παρίσι» και τη συγκλονιστική του παρουσία στην «Αφροδίτη με τη Γούνα» του Ρόμαν Πολάνσκι, είναι «ένα εντυπωσιακό και ιμπρεσιονιστικό ρομαντικό θρίλερ», βασισμένο στο εμβληματικό αστυνομικό μυθιστόρημα του Ζορζ Σιμενόν.

Χρησιμοποιώντας τους κανόνες ενός διαχρονικού φιλμ νουάρ για να παραδώσει μια αντισυμβατική, μοντέρνα εκδοχή του, ο Ματιέ Αμαλρίκ, ένας από τους πιο ταλαντούχους και αξιόπιστους ηθοποιούς του σύγχρονου γαλλικού σινεμά, πρωταγωνιστεί, γράφει και σκηνοθετεί με χιτσκοκική ακρίβεια ένα σφιχτοδεμένο ερωτικό θρίλερ γεμάτο σασπένς και αφοπλιστικό αισθησιασμό.

Γλώσσα, Γαλλικά

16 ΙΟΥΛΙΟΥ στους κινηματογράφους από την #weirdwave
Συμμετέχουν
Ματιέ Αμαλρίκ
Julien Gahyde
Λεα Ντρυκέρ
Delphine Gahyde
Stéphanie Cléau
Esther Despierre
Laurent Poitrenaux
Le juge d'instruction
Serge Bozon
Le gendarme
Blutch
Le psychologue
Mona Jaffart
Suzanne Gahyde
Véronique Alain
La mère de Nicolas
Paul Kramer
L'avocat de Julien
Alain Fraitag
L'avocat d'Esther
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz