Αναζήτηση
Θρύλοι του πάθους - iShow.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Θρύλοι του πάθους - iShow.gr
Είδος
Ρομαντικό δράμα αμερικάνικης παραγωγής 1994
Διάρκεια
126'
Συντελεστές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
VIDEO
Υπόθεση
Δραματική
Ρομαντική
Ο συνταγματάρχης Λάντλοου, απογοητευμένος από την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στους Ινδιάνους, εγκαταλείπει το στρατό και εγκαθίσταται σ' ένα απομονωμένο ράντσο στα Βραχώδη 'Ορη της Μοντάνα. Η γυναίκα του, βαριεστημένη από τη ζωή στη φύση, θα φύγει για να μείνει στην πόλη. Θα αφήσει όμως κοντά στον πατέρα τους, τους τρεις γιους της, 'Αλφρεντ, Τρίσταν και Σάμιουελ. Απ' αυτούς, ο Τρίσταν θα αποδειχθεί ο πιο ανήσυχος, ένας αληθινός τυχοδιώκτης, που έχει μέσα του το "κάλεσμα της άγριας φύσης" και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή και τις υποχρεώσεις της εκπολιτισμένης κοινωνίας. Κάποια μέρα, ο Σάμιουελ θα φέρει στο πατρικό σπίτι την μνηστή του Σούζαν, την οποία θα ερωτευθούν και τα άλλα αδέλφια. Απαντώντας στο ιδεαλιστικό κάλεσμα της εποχής τους, οι αδελφοί Λάντλοου θα καταταγούν στο στρατό για να πολεμήσουν τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Α' παγκοσμίου Πολέμου. Ο Σάμιουελ θα σκοτωθεί, ο Τρίσταν θα κερδίσει την αγάπη της Σούζαν, αλλά θα την εγκαταλείψει για να γυρίσει τον κόσμο, με αποτέλεσμα εκείνη να παντρευτεί τον 'Αλφρεντ, που διαπρέπει ως έμπορος και στη συνέχεια ως μέλος της Γερουσίας...
Trailer
Πληροφορίες
Η ταινία απέσπασε το Οσκαρ Φωτογραφίας και ήταν υποψήφια σε 2 ακόμη κατηγορίες: Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Ηχου. Επίσης, ήταν υποψήφια για 4 Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου (Μπραντ Πιτ) και Μουσικής Επένδυσης.

Οι "Θρύλοι του πάθους" θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια ταινία για τους νοσταλγούς του παλιού χολυγουντιανού σινεμά, αφού σε παραπέμπει σαφώς στο "'Οσα παίρνει ο άνεμος". Πρόκειται για ένα οικογενειακό έπος, δραματικό, ένας ύμνος στη φύση και στο πνεύμα των πιονιέρων. Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Τζιμ Χάρισον και καταφέρνει να μας μεταφέρει το τυχοδιωκτικό πνεύμα που επικρατούσε στις αρχές του 20ού αιώνα, επεκτείνοντας τη δράση σε διάφορα σημεία της υφηλίου. Το αξιόλογο καστ της ταινίας δίνει τρομερές ερμηνείες με πρώτη και καλύτερη αυτή του 'Αντονι Χόπκινς.

Πότε προβάλλεται
08/10/2022, στις 03:25
Συμμετέχουν
Μπραντ Πιτ
Tristan Ludlow
Άντονι Χόπκινς
Col. William Ludlow
Αίντα Κουίν
Alfred Ludlow
Julia Ormond
Susannah Fincannon Ludlow
Χένρι Τόμας
Samuel Ludlow
Καρίνα Λόμπαρντ
Isabel Two Decker Ludlow
Γκόρντον Tootoosis
One Stab
Κριστίνα Πικλς
Isabel Ludlow
Πολ Desmond
Decker
Tantoo Cardinal
Pet
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551