Αναζήτηση:
Κύκλοι
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
Οι Simpsons, η “αγαπημένη μας οικογένεια”, είναι δημιουργία του κoμικογράφου Matt Groening. Ξεκίνησαν ως διάλειμμα στο The Tracey Ullman Show τον Απρίλιο του 1987, και μετά από 3 σεζόν απέκτησαν το δικό τους ημίωρο show.

Η οικογένεια Simpson ζει στο Springfield, μια μέση αμερικανική πόλη, και αποτελείται από τους γνωστούς πλέον Homer, τον ήσυχο πατέρα που δουλεύει σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο που ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κέρδη παρά για την ασφάλεια, την υπερ-μητέρα Marge, τον γιό Bart, αιώνιο βαρεμένο, την 8χρονη κόρη Lisa, σοβαρή και μετρημένη, και τη Maggie, το μωρό που όλοι ψιλοξεχνάνε. Οι καθημερινές τους περιπέτειες, η πλήρης απουσία πολιτικής ορθότητας και η συνεχής σάτιρα της επικαιρότητας και του αμερικανικού τρόπου ζωής κατέστησαν τους Simpsons εικονικές φιγούρες του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού.

Η φήμη των Simpsons είναι πλέον παγκόσμια. Στην Αγγλία ψηφίστηκε καλύτερη κωμική σειρά το 2005, είναι 6η σειρά στη λίστα με τις 25 πιο cult σειρές όλων των εποχών του περιοδικού TV Guide, ενώ ο Homer Simpson είναι δεύτερος καλύτερος χαρακτήρας κόμικς ανάμεσα στους 50 όλων των εποχών. Έχουν παρελάσει πασίγνωστοι ηθοποιοί, οι οποίοι έχουν δανείσει τη φωνή τους σαν γκεστ, όπως οι Van Halen, η Elisabeth Taylor, o Albert Brooks, o Ricky Gervais, o Kelsey Gramer (Cheers) και πολλοί άλλοι.

Ο Bart είναι ο μόνος μυθικός χαρακτήρας ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο του περιοδικού ΤΙΜΕ, και το Αμερικανικό ταχυδρομείο έχει εκδώσει συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων με όλα τα μέλη της οικογενείας Simpson. O Bart και ο Homer έχουν κάνει και guest εμφάνιση στο video clip του Michael Jackson “Black or White”, ενώ η Marge “φωτογραφήθηκε” γυμνή για το περιοδικό Playboy στα 20α γενέθλια της σειράς, τον Οκτώβριο του 2009.
 
 
Προσθήκη στα αγαπημένα Προσθήκη υπενθύμισης Προτείνετέ το σε έναν φίλο
Φωτογραφίες
Επεισόδια
Οι ηθοποιοί της σειράς
Dan  Castellaneta Dan Castellaneta
Homer Simpson
Homer Simpson
Julie  Kavner Julie Kavner
Marge Simpson
Marge Simpson
Nancy Cartwright Nancy Cartwright
Bart Simpson
Bart Simpson
Yeardley Smith Yeardley Smith
Lisa Simpson
Lisa Simpson
Χάρι Σέρερ Χάρι Σέρερ
Ned Flanders
Ned Flanders
Χανκ Αζάρια Χανκ Αζάρια
Chief Wiggum
Chief Wiggum
Pamela Hayden Pamela Hayden
Milhouse Van Houten
Milhouse Van Houten
Τρες Μακνίλ Τρες Μακνίλ
Agnes Skinner
Agnes Skinner
Karl Wiedergott Karl Wiedergott
Additional Voices 
Additional Voices / ... (246 επεισόδια, 1998-2010)
Maggie Roswell Maggie Roswell
Helen Lovejoy
Helen Lovejoy
Marcia  Wallace Marcia Wallace
Edna Krabappel
Edna Krabappel
Russi Taylor Russi Taylor
Martin Prince
Martin Prince