Αδημοσίευτα έγγραφα αποδεικνύουν ότι το Βατικανό πολέμησε τον Χίτλερ. Τον Μάρτη του '39 ο Ε. Πατσέλι χειροτονήθηκε Πάπας. Τι έκανε ο Πίος ΙΒ' - καταδίκασε ανοιχτά τον ναζισμό ή τήρησε σιγή... και γιατί;
Ο Χίτλερ εξαπέλυσε πόλεμο και ο Πίος ΙΒ' οργάνωνε συναντήσεις για τον αναχαιτίζει, όμως οι Σύμμαχοι δεν του είχαν εμπιστοσύνη. Στο μεταξύ ο Χίτλερ είχε αρχίσει να στέλνει τους Εβραίους στα στρατόπεδα.
Ο Χίτλερ είπε κάποτε ότι ο Πάπας ήταν προσωπικός εχθρός του. Θέλοντας να εκδικηθεί τον Πίο ΙΒ' μετά την κατάληψη της Ιταλίας από τους ναζί, αποφάσισε να μπει στο Βατικανό και να απαγάγει τον Πάπα.
Μετά τη λήξη του πολέμου, χιλιάδες ναζί δραπέτευσαν στην Ευρώπη με τη βοήθεια του Βατικανού, όμως ένας άλλος άντρας, που αυτοαποκαλούνταν εχθρός του Πάπα, έκανε την εμφάνισή του: ο Ιωσήφ Στάλιν.
Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγηση, συμφωνείτε με τη χρήση cookies από το iShow.gr. Μάθετε περισσότερα