Αναζήτηση:

Μιθριδάτης

Ο Μιθριδάτης έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1975. Είναι γιος των ηθοποιών, Κώστα Χατζόγλου και Ανθής Γούναρη.

Από μικρός έχει έφεση στις τέχνες και ιδιαιτέρως στην ζωγραφική και το σκίτσο. Εργάζεται από τα 15 του σε εφημερίδες και περιοδικά σαν σκιτσογράφος. Το 1993 δίνει εισακτήριες εξετάσεις για την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Είναι στους επιτυχόντες της ΑΣΚΤΘ και για ένα χρόνο σπουδάζει Καλές Τέχνες στην Θεσσαλονίκη. Το 1994 δίνει ξανά εισακτήριες εξετάσεις στην ΑΣΚΤ Αθηνών και περνάει στου δέκα πρώτους επιτυχόντες.

Το 1996 παράλληλα με τις σπουδές του, δημιουργεί το μουσικό συγκρότημα «Ημισκούμπρια» και έκτοτε ασχολείται με την μουσική επαγγελματικά. Στα Ημισκούμπρια έχει τον ρόλο του μουσικού, στιχουργού και ερμηνευτή. Με το συγκρότημα Ημισκούμπρια κυκλοφόρησε επτά δίσκους από τους οποίους οι δύο έγιναν χρυσοί και ο ένας πλατινένιος. Με το συγκρότημα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και κάνει ζωντανές εμφανίσεις. Κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και μουσικές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές. Οι εμφανίσεις του στην τηλεόραση παρέα με το group είναι εκατοντάδες.

Το 2002 τα «Ημισκούμπρια» δημιουργούν μια σατυρική τηλεοπτική εκπομπή έξι επεισοδίων με σκετσάκια, με τίτλο «Show fuckin’ what?» και προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι Star Channel. Ο Μιθριδάτης γράφει το σενάριο και τα κείμενα της εκπομπής μαζί με τον Δ.Μεντζέλο και ερμηνεύουν οι ίδιοι τους ρόλους.

Έκτοτε ο Μιθριδάτης αισθάνεται την ανάγκη να επεκτείνει την δημιουργικότητα του στον τομέα της τηλεόρασης και της υποκριτικής. Έτσι ο Μιθριδάτης υποδύεται τον παπά σε μία guest εμφάνιση, στην σειρά του ΑNT1 «Solo Καριέρα» με τον Γιάννη Μποστατζόγλου. Το 2004 πρωταγωνιστεί στην τηλεταινία του Alter «Ο Ισαϊας χορεύεται και latin» υποδυόμενος έναν νεανία, ρεμάλι με μεγάλη επιτυχία.

Στα τέλη του 2009 παίζει έναν guest ρόλο στην επιτυχημένη σειρά της Μυρτώ Κοντοβά, «Μίλα μου βρόμικα». Στο «Μίλα μου βρόμικα» υποδύεται έναν προστάτη της νύχτας που στην πραγματικότητα είναι ένας απλός παγωτατζής. Στην σειρά επίσης ερμήνευσε ένα Hip Hop τραγούδι όπου έγραψε ο ίδιος τους στίχους.